Lapas

piektdiena, 2012. gada 10. februāris

Ugunīgi siltā...


Šai volāndzijā iemīlējos vēl pirms tā parādījās Latvijas veikalos, bet tikpat ātri to "norakstīju zaudējumos", jo no tām veidotās šalles milzu ātrumā un daudzumā parādījās ielās - saprotama lieta, ka man tādu vairs nevajadzēja :)
Bet kāds bij mans prieks, kad Meistardarbā ieraudzīju šo šallīti-lakatu - tas nu bija pietiekami motivējošs iemesls uzmeklēt tāl-tālu nolikto volāndziju un meistarot augšā ko līdzīgu :)


Tā kā no rokdarbu tehniskajām info (shēmām un aprakstiem) maz ko saprotu un lielākoties daru intuitīvi, šis nebij viegls uzdevums, izzīlēt, kas lācītim vēderā un kā to dabūt gatavu. Bet kaut kā tomēr nonācu pie secinājumiem, kā tā darināta un tad jau pāris dienu laikā tapa šī šallīte :)))
Par pamatu ņēmu Mustura pusmēness šalles aprakstu. Tā nobliezu divus zaķus ar vienu pīkstienu: īstenoju sen plānoto mustura volānšalles adījumu un ielietoju volāndziju :)


Atzīšos, ka nemaz jau tik gludi man negāja - kad adījums tika noņemts no adatām, izrādījās, ka tas nemaz nav cerētais rezultāts, tā ka nācās arī paārdīt un procesā pamainīt un palabot kļūdas. Ja godīgi, tad pirmais šoks bij tāds, ka zvanīju mammai pažēloties, ka tomēr nekas nesanāca... Bet pēc sarunas ar mammu parādījās gaisma tuneļa galā un tie labojumi nebija tik sāpīgi, kā sākumā likās :)))
Un vēl - neglābjami iemīlējos mohēra dzijā, no kuras adīta šallīte - tik mīksta, tik viegli adās, tik tāāāda... un krāsa tai dievīga - katrā apgaismojumā cita. Veikalā šī dzija izskatījās nepievilcīgi pelēki rozā, bet sāku to adīt mašīnā un saule kā iespīdēja adījumā, es vai apžilbu no skaistā toņa... Tā kā veikals, kur to pirku, bija pa ceļam, tad mirkļa vājumā iepirku vēl kaudzi šīs dzijas :)
Te nākamajās bildēs ir tāds tonītis, kādu to redzēju veikalā, bet augšējā bildītē - oranžīgi ugunīgais - ir tas tonītis, kurā iemīlējos.


Vislielākais prieks bija par rozīti - no šīs dzijas tā izdodas fantastiska: mīksta, gaisīga, pūkaina.


Nu vienvārdsakot, vļipla ja pa samij ņebalujsa - dzijas nu ir tik daudz, ka esmu ieplānojusi uzadīt sev kleitu un jau šobrīd esmu šokā no tādas apņemšanās, jo neko tiiik lielu vēl neesmu adījusi...


Nu kaut kā tā man izgāja...

21 komentārs:

Madara teica...

ļoti skaisti. patīk kā volāndzija tiek savādāk izmantota, nevis ierastajās trubās.

Aija Elliņa teica...

Fantastiski, Inese, skaisti un romantiski! :) Un galvenais, savādāk kā citiem... man arī kaut kā neceļas roka adīt sev volānšalli- mammai uzadīju, vīramātei uzadīju... nu ko tad visas staigāsim ar volānšallēm? :D

Inga Mikose teica...

Tik skaista un viegla! Tev ir tik daudz pozitīvisma, ka pat noslēpt nevar. Viss darbiņos atspoguļojas...!

Sixspārne teica...

Ļoti skaista un gaisīga, viegla šallīte! :) Patiešām praktiskāks ir šāds šīs volāndzijas pielietojums, jo šo mohēras šallīti varēsi aplikt arī citos gadalaikos. :)

Sarkanā Biete teica...

Kāda skaista gaisīga šalle Tev sanākusi - tieši kā laikā uz Sirsniņsvētkiem!

Ieva teica...

Un skaties - tūliņ milzu ātrumā un daudzumā šādi lakati parādīsies ielās. Ja ieraugi pirmo, tad zini - tā esmu es! :)

Inese teica...

mīļš paldies :))) Tā nu ar tām volānšallēm ir sanācis - kas par daudz, tas par skādi
Inga - īpašs paldies Tev par pozitīvisma saskatīšanu :)))
Bietīt, par sirsniņsvētkiem nebiju aizdomājusies :)
Ieva - šiem lakatiem ir labums tamā, ka tos var valkāt daudzveidīgāk un vismaz tik daudz tie izskatīsies dažādi :) Tik mēs jau vairs pirmās neesam, ar tādām šallēm varam satikt kādu, kas iepērkas Meistardarbā :)

andrasballe teica...

Man gan visnotaļ nav nekas arī pret ts parastajām volānšallēm :) bet nu šis tiešām izskatās pa smuko :) Pilnīgi gribētos izmēģināt.. :)

Sandra teica...

pilnīgi mans gadījums.. es arī.. nopirku, pāris fices,uzadīju, dažas sadāvināju, pati nelietoju, jo nepatīk tas - kā visiem :))) es gan Meistardarbā neieskatos, pamanīju draugos šāda veida šalles, lakatus.. un sapratu- ir, ir īstais variants šim dzijām :))

Un tev ir ļooti skaista šalle :)) es gan vel neesmu sākusi adīt, jo iekavējušies citi darbiņi, tāpēc labprāt uzzinātu, kas bij tev tās kļūdas, ko nācās labot :)) Jo es zinu, ka man tāda taps :))))))))))))

ak jā.. ši veida puķes es esmu mēģinājusi tikai no mohēras dzijas.. nezinu kā būtu no biezākas.. ātri, viegli.. smuki :))

MuSa teica...

ļoti skaisti un interesanti. Man patīk abu dziju apvienojums- volāns mohēru, kura pati par sevi ir gaisīga un tāda netverami viegla, padara tādu nedaudz piezemētāku.
Redzēju mazai meitenītei kleitu ar šāda volāna apakšmalu - izskatījās grezni.

RitaGri teica...

Ļoti patīk tava šalle. Redz, kā tev sanāca, gribēji izlietot volāndziju, bet beigās - jauni dzijas krājumi... Patīk šis volāndzijas izmantojums. Man sāk nepatikt mana tagadējā šalle, paskatoties uz tavu, gribas ko jaunu...

mouselle teica...

Smuka šalle! Izskatīsies kā labs aksesuārs. Arī ideja laba, kā atsvaidzināt vienkāršo flamenco dziju!

Inese teica...

vēlreiz paldies :) - nav jau tās parastās zemē metamas, bet nu radoši izpausties tomēr ir interesantāk :)))
Sandra - tā kā adīju uz čuteni pēc mustura apraksta, tad galvenā kļūda sākās, tikko bija beidzies tas pusmēness adījums - es par maz valdziņus uzņēmu kuplumam (tikai katru 10-to izadīju pa divi), un vēl noraucot nesapratu, ko nozīmē "gaisa cilpa", tāpēc to neizdarīju, rezultātā viss pusaplis man bija savilcies čokurā :) Kad jau domāju, ka jāārda ārā līdz pat tam pusmēnesim (t.i., arī visas volāndzijas rindas) un jāuzņem stipri vairāk to valdziņu, ievilku elpu un sāku ārdīt - izrādījās, ka manā gadījumā pietika ar noraukuma rindas un priekšpēdējās rindas izārdīšanu, mohērs padevās un to pusapli tomēr veidoja, lai gan varēja, protams, būt kuplāks. Tad gan lai dubults neplīst, es izadīju visas šalles garumā katru valdziņu divas reizes, tā dubultojot valdziņu skaitu, tad atpakaļ kreiliski un vēlreiz rindu, katru valdziņu dubultā, atkal kreiliski un noraukuma rinda. Tā no mohēra dzijas izveidojās neliels volāniņš, kas kuplina volāndzijas efektu un droši, ka nekas vairs nesavilksies. Noraukums, protams, bez tām gaisa cilpām, jo kuplums ir vairāk kā pietiekams, kad valdziņu skaits ir 4-kāršojies :) Kaut kā murgaini laikam sanāca :D, piedod, ja ir jautājumi, droši raksti :)))
MuSa - savai princesei gribēju bikšeles ar volāndzijas apakšmalu, bet konstatēju, ka tie volāni noteikti ķersies zābaku rāvējslēdzējos vai klipšos un būs nevis efekts, bet defekts. Tomēr ideju atmetusi neesmu, jo man liekas, ka vajadzētu izskatīties ļoti skaisti...
Jā, RitaGri - grūti to iekšējo kāmi apvaldīt. Ierobežoju sevi līdz ārprātam, kādu laiku tas pat palīdz, bet tad atkal noraujos :)))
Muoselle - man arī liekas interesantāk to dziju apvienot ar citām, tāpēc jau to sauc par efektdziju, ka tai jābūt kā efektam :)

ramchix teica...

Kolosāla šallīte! Man arī volāndzija labāk iet pie sirds, kad tā izmantota vien akcentam, nevis no tās darināts pilnībā viss izstrādājums. Jo laba daudz nevajag :) Ar interesi gaidīšu ierakstu(s) par kleitas tapšanu!

Ieviss teica...

Ļoti jauka un romantiska šallīte!

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Mmmm....man arī šie lakati ļoti iepatikās,kad pirmoreiz pamanīju portālā draugiem.lv!Tavējie tik jaukos mīlīgos tonīšos!:))

Biene teica...

Ļoti feins variants!Man arī tā dzija liekas ļoti bieži redzēta ierastā variantā, lai viņai pieķertos, bet nesen redzēju šo : http://foto2.inbox.lv/musturbildes/Riiga-2012/IMG-3339.jpg un arī nopriecājos!

Anna teica...

Toņa izvēle ir burvīga...Man Tu asociējies tieši ar šīm krāsām. Par gatavo darbu pat vairs nav spēka, ko teikt- visa slavas dziesma jau ir nodziedāta no sākuma līdz galam! :D:D:D

Klēra teica...

Skaisti, ļoti skaisti! Interesants un veiksmīgs volāndzijas pielietojums. Pilnīgi gribās meklēt, kā ko tādu ada, kaut galīgi neesmu adītaja un no manis vairāk kā zeķes nesanāk.

Inese teica...

Sveiciens Inesei no Ineses :) Prieks redzēt, ka Tevi iedvesmojusi mana šallīte Meistardarbā un sanācis lieliski to realizēt pa savam!
Atzīstos - es neuzadīju nevienu "parasto" volāndzijas šalli, kamēr kādā ziemas naktī salikās kopā man tik mīļās volānšalles un volāndzijas apvienošanas ideja, kuras realizācija un bildes draugos atnesa man daudz sirdi sildošu mirkļu, kad ne tikai draugi spiež uz sirsniņām un atstāj komentāros jaukus vārdus :) Esmu tā aizrāvusies kā vēl nekad agrāk un tas tik labi apvienojas ar to, ka ir laiks adīšanai cik vēlos, izmantoju to uz pilnu klapi un priecājos, ka tas dod ne tikai prieku, bet arī taustāmus labumus, kas atkal pārvēršas jaunās dzijās :)
Biene atradusi arī manas meitas svārciņus noķertus Musturtusā :)

Man liekas volāndziju var tik daudzām šallēm piekombinēt kā akcentu, ka nevajadzētu divām vienādām uz ielas satikties ;)

P.S. tik nokaunos, ka kopš Ziemassvētku maratona esmu pametusi novārtā pati savas piezīmes.

Inese teica...

Ines, kāds prieks, ka atrakstīji - nu varu Tev pa tiešo atzīties, ka patiesi iemīlējos Tavos šallīšu risinājumos - un manējā nēsājas godam, tik mīksta, silta, viegla :)))
Re kā, es parasti meistardarbā apskatos profilu, vai nav kaut kur pieejama interneta plašumos lapa, kur vairāk par autoru uzzināt - bet Tavējo nudien esmu palaidusi garām (pat nesaprotu, kā to neieraudzīju..., laikam biju pārņemta ar šallītes skaistumu :D) - noteikti saliec savā lapiņā visus skaistos darbiņus, tā tak Tava bagātība, ar ko lepoties :)))