Lapas

piektdiena, 2021. gada 26. novembris

Nepacietīgais kamols



Tas pats kamols, kas gadus 20 nostāvējis nepabeigtā tamborgabalā, un nu atrasts, bet ne izmetams...

... kamēr nebūs viss izbeidzies, miera nebūs - tāds bija mērķis un tā esmu tikusi vēl pie diviem makrame dekoriem 😃 (pirmo atrādīju savlaicīgi uzreiz pēc tā tapšanas: http://pieineses.blogspot.com/2021/01/brinumainie-mezglini.html). Nākamie tapa jau turpat aiz pirmā, bet atrādīties kaut kā kavējās 😊

Un ar lepnumu varu atzīt, ka izmantots nu ir līdz pēdējam striķagala centimetram un pats galvenais - visi trīs darbiņi atraduši savas nagliņas un priecē mani visu šo gadu (tā ka neapnīk nemaz diendienā uz tiem skatīties 😁😂). 

1. ...kā mīlestības pinekļos 😊

Ja pirmais darbiņš (Brīnumainie mezgliņi - kas Facebook platformā ieguva pat savu veidolu: izrādās tajā redzams Enģelis 😍) tapa pilnīgi spontāni un ir radošais eksperiments, tad otrais jau ir ļoti apzināti apdomāts un realizēts pēc paraudziņiem: ar otro piegājienu jau ne tikai mezglu mezgliem, bet arī rakstu rakstiem 🤗😀


Mazliet iemūžinājies arī process:









Izmantoti trīs motīvi:
1) pa malām Hedvigas kundzes avīzes foto;

2) vidus motīvs virs un zem zieda - https://youtu.be/qLwn3DXmwyU;
3) zieda motīvs - https://youtu.be/ZZmfwhkU45E.

BET!, lai nebūtu pārāk klasiski un pareizi - piešuvās dīvaini ziedi (starp citu, rotājumi no manām kādreiz mīļām kurpītēm 😊) un piesējās mežģīņu stērbeles - no kāda manis radīta tērpa vidusskolas laikā (ak manu dieniņ, cik sen tas bija!), kuru pagājušā gada nogalē pārveidoju un mežģīnes izrādījās liekas (tā kā manā saimniecībā nekas liekais laukā netiek mests, tad atcerējos par mežģīņu galiem, skatoties uz patukšajiem starpposmiem starp motīviem).
Ar šiem pēdējiem akcentiem darbiņš pārvērtās un atdzīvojās - ļoti tas patīk!









2. Pastarītis 🤍🤍🤍

Trešais jau nu gan tīras iedvesmas bērns 😃 - pilnīgi bez domas, ieceres un mērķa.
A nē - mērķis tomēr bija: piebeigt to striķi visu līdz pēdējam. Un mērķis ir sasniegts - šeit nu ir viss, līdz pat pēdējam cm 😊 Tāda es malacīte!


Un man tāāāāāā patīk, tiiiiiiiik ļoti liels prieks par tiem visiem...
Eh, cik labi ir mīlēt to, ko dari 😉

2 komentāri:

RitaGri teica...

Cik labi, ka ir tādi nepacietīgie kamoli, no kuriem rodas tik brīnumaini darbi. Un tā var just tavu prieku un aizrautību par mezglošanu!
Vai jau tiek meklēts nākamais kamols citiem brīnumainiem darbiem?

Inese teica...

O, jā, Rita 😘 mezgliņi mani šobrīd ierāvuši priekā un aizrautībā - un jau nākamie kamoliņi tiek virpināti 😃🤗