Lapas

otrdiena, 2010. gada 5. oktobris

Rudens puķes



Nedēļas nogalē biju pie mammuka - bet tur neiedomājami skaists puķu dārzs saziedējis :) Tas saucoties, ka gribējies diegu galus iztīt. 

Skatoties uz visu to skaistumu, arī man nebija miera - jāpamēģina taču tas dīvainais aparāts. Varbūt kāds zinās, kā šo tehniku sauc, biju iegājusi azartā ar ziedu veidošanu, pat nepaskatījos, kas uz kastītes rakstīts.
Te nu ir mana daiļava (pēc fotosesijas uzmargoju vēl vienu - dzeltenu, bet to vairs nevarēju nofotografēt, jo vakara apgaismojumā nekas lādzīgs nebūtu sanācis, tad nu varu atrādīt tikai savu "pirmdzimto"):
Mamma plāno savu puķīšu viducīšus vēl apšūt ar pērļukiem, atstarotājiem u.c. labumiem, tāpēc stiprinājumam izvēlējās parasto viducīša sašūšanu. Es gan grūtību nebaidos - ķēros pie smalkākas cakošanas. Ziediņš sanāca pavisam citāds...
Jāsaka, ka man ļoti iepatikās un nav nemaz sarežģīti tikt pie interesanta rotājuma vai dekoriņa - vajadzīgs vien tas apaļais instruments ar mietiņiem un dziju gali :) 
Lūdzu, ja kāds zin, kā šo pasākumu sauc, padalieties ar informāciju. Es, protams, nākamreiz pie mammas ciemojoties, paskatīšos uz to kastīti no cita redzes punkta :) - t.i., izlasīšu, kas uz tās rakstīts.

7 komentāri:

Anna teica...

Tā ziedu jūra ir vienreizēja- īsta mārtiņrožu un asteru parāde...
Nezinu gan kā sauc šo aparātu, bet mūspusē tirgotāji jau pamanījuši, ka kļūst populāri veidot šāda veida puķes, attiecīgi aparāta cena augusi tieši trīs reizes...:D

Laine teica...

Nu, redz! Tu būsu aprakstījusi procesu ar šo verķīti pirmā! Es jau te labu laiku atpakaļ solījos, bet tā ar''i nav sanācis pieķerties :D

http://mammasrokas.blogspot.com/2010/05/viss-ir-procesa.html

Taču man arī noteikti nesanāktu tik izsmalcinātas puķes kā tev!

P.S. Es savu aplīti pirku humpalbodē par 0,20 LVL, iedomājies? Toreiz vēl nodomāju - ņemt/neņemt + kas tas tāds vispār ir?... :D

Inese teica...

manam mammukam to uzdāvināja un es pati tāpēc arī nepērku, ka viens jau ir un vajadzības gadījumā aizņemšos :)
Laine, apskatījos tavējo "verķīti" (tas pagaidām ir vienīgais zinātniskais nosaukums :)) - mammukam ir biku savādāks - rindiņas laikam 4 un puļķīši ārā ņemas, tā ka ziediņu vieglāk noņemt un vēl kvadrātaina pamatnīte (ja tur uz galda, tad tinot nav viss jāgroza, bet griežas tikai apaļā daļa)
Tu gribi teikt, ka man arī process jāapraksta??? Vai arī tu pati gribi šo goda pienākumu paveikt?
Biju palaidusi garām tavas apņemšanās, jo no aprīļa vidus līdz jūnijam biju iesaukta darba frontē, neredzēju ne rītu, ne vakaru :)

Laine teica...

nu toreiz man cilvēki teica, ka vēlas redzēt, kā ats darāms... Bet tad man tiešām speciāli būtu jāsēžas un jācakalē, jo baigās vajadzības pēc puķītēm man nav! Domāju ne viens viens tev būs pateicīgs, ja parādīsi, kas un kā darāms!

Inese teica...

labs i :) pamēģināšu uztaisīt aprakstiņu. Vispār jau man rokdarbošanās ir spontāna, tāpēc vienīgais, ko vairs varu nofotografēt, ir rezultāts :D
Būs interesanti, kā sanāks bildēt procesā:)

Klēra teica...

Mmm, fantastiki. Pirmo reizi redzu šādus ziediņus un izlasu, ka tādu gatavošanai ir kāda uzparikte. Ļoti gribētos redzēt procesu un būs jāpievērš uzmanība, kur tādu var nopirkt.

Inese teica...

:) es jau te laikam piesolījos uztaisīt aprakstiņu - pagaidām mamma ir okupējusi "verķīti", tikko pie tā tikšu, tā parādīšu, kas tas tāds un ar ko to "ēd" :)