Lapas

piektdiena, 2010. gada 1. oktobris

Volānšalles variācija


Pavasarī vienā no forumiem rokdarbu sadaļā parādījās volānšalles (ne tās, kas musturā.lv, bet no volāndzijas). Volāni, kruzuļi u.c. pufīgas lietas ir mana stihija - tā nu metos azartā izmēģināt šo burvju dziju :)
Jāatzīst, ka sākums bija ļoti grūts - adot esmu pieradusi, ka valdziņš pie valdziņa rit raiti, bet te katra valdziņa uzņemšanai jāatritina tas tīmeklītis, jāatrod, kur iedurt adatu... Biju noņēmusies tā, ka pie trešās rindiņas gribējās visu mest pie malas. Veselu vakaru adot, biju tikusi pie knapas strēmelītes.
Kad jau tā lieta iegājās, tad vairs tik bezcerīgi nelikās - veidojās jau paredzamās šalles aprises un ik pa laikam ar baudu ņurcīju vieglo un gaisīgo adījumu :) Tik mīksts un mīlīgs...


Šallīte nesanāca īsti tāda, kā sākumā bija iecerēts - biku pa platu paņēmās, sapratu, ka visā garumā volāni diezko labi neizskatīsies. Oriģinālvariantā šallītes platums bija 10-15 cm, bet man sanāca uz 25cm. Tā nu procesā mainījās idejiskā līnija un ap kaklu sienamā daļa ir patentadījumā, bet gali kruzuļu kruzuļiem.

Šallīte tapa kā dāvana un jau pavasarī aizceļoja pie savas likumīgās īpašnieces. Lai viņai vienai nebūtu garlaicīgi, komplektiņā tapa arī tamborēta puķu brošiņa. Par brošiņām ir atsevišķs stāsts - tās mēs ar mammu iemācījāmies (precīzāk - es izstāstīju mammai vīziju, kā es to redzu gatavā iznākumā, bet mammuks izdomāja, kā to var realizēt :), tāds mums produktīvs tandēms iznāca), un tad nu mums abām nebija miera, kamēr netika izmēģinātas dažādas dzijas, dažādas variācijas u.t.t. Puķu pļavas bildītes jau te blogā ir, bet atsevišķi par tām kādu citu reizi...
 

Volāndzijas ir dažādas, es izmantoju šo (internetā var meklēt gan kā "volāndzija", gan kā "lentīšu dzija", es pirku Filati veikalā - Matīsa ielā (veikaliņš 2.st.), bet krāsu ziņā bagātāka izvēle ir Adelē):
... man ļoti, ļoti patīk, ka viņa ir gaisīga kā maigs tīmeklītis. Un arī uz pusi lētāka, nekā citas volāndzijas, kas nav mazsvarīgi. Ak, jā - uz šo šallīti izlietojās 1,5 ficīte volāndzijas, patents apēda visu maigi rozā dzijas ficīti un gandrīz visu tumšāko...

Ja kādu ieinteresē volāndzija:

6 komentāri:

Anna teica...

Ai, visu laiku gribu pamēģināt adīt ar šo dziju, esmu jau pat nopirkusi, tikai rokas "par īsām", lai šobrīd sāktu jaunu mācīšanos...

Aija Elliņa teica...

Kaut kas fantastisks, Inese, vakar jau biju patīkamā šokā, skatoties Tavus lentīšu izšuvumus, tagad vēl šis... sāku grimt mazvērtības kompleksos..:(.

Skaisti darbi, Inese, vienreizēji, paldies! :)

Tati teica...

Безумно красиво!!!

Inese teica...

Paldies, meitenes!!!

Anna, tik pēc pirmajām pāris rindiņām nezaudē entuziasmu - pie volāndzijas pacietība vajadzīga mazliet vairāk kā citām efektdzijām :)

Aija, par mazvērtības kompleksiem aizmirsti, atstāj tos tiem, kas NEKO nedara!!! Tiem, kas dara, tiem arī sanāk - un ar mazām viltībiņām un efektiem sanāk pat tīri tā neko :D

Tati, спасибо :) то же самое я вздыхаю про твоих кукол :)))

inesite13 teica...

Skaisti - sevišķi, ja tas domāts kādai mazai dāmiņai!

Es arī iemēģināju roku volānšalles adīšana - savdabīgs process. Tomēr, radās problēma - es nemāku noraukt pēdējo rindu! Vai varu lūgt konsultāciju?

Inese teica...

Paldies, Inesīt :), šī šallīte gan ir pa lielu un pa masīvu mazai dāmai, bet mana mammas brāļa meitiņai (nu jau 10 g. jaunai) uzadīja tikai no šīs volāndzijas 12 valdziņu platu šallīti - nu tik jauka, gaisīga un romantiska,ka prieks skatīties :)

Par noraukumu - īsti nesaprotu, kāda tieši ir problēma, jo noraukums ne ar ko neatšķiras no parastās dzijas adījuma, tas tāpat veido skaistu pīnīti.
Šai šallei, piemēram, noraukuma nav, jo volāndzijas gali abi adīti vienā virzienā, viens volāngabals pēc tam piešūts pie rozā adījuma ar īpašo adījumus savienojošo vīlīti - līdz ar to nav noraukts ne rozā, ne volāndzijas adījums...
Pasaki konkrētāk, kādas ir Tavas bažas par pēdējo rindiņu un noraukumu...