Lapas

otrdiena, 2010. gada 12. oktobris

Žabo no volāndzijas

Vēl adot te iepriekš atrādīto šallīti, galvā jau virpuļoja idejas, ko vēl no šī burvīgā materiāla var dabūt gatavu - pārfrāzējot klasisko "Makss un Morics" sakāmo: "Šitais rokdarbs vēl nav beigts, bet jau nākamais tiek steigts".
Tā kā man ļoooti patīk žabo, tad nolēmu šo dziju izmantot bez citām piedevām starprindās, tikai kruzuļu kruzuļiem vien. Šis veidojums ir adīts volānus atstājot tikai vienā pusē (šallītei volāni ir uz riņķi - abas puses izskatās vienādi) - otra puse ir gluda, labiskā adījumā.

Te nu izskatās pēc Z-svētku vecīša bārdas :), bet dzīvē gan vairāk atgādina žabo.
Pērļu izšuvumam apakšā ir blīvi notamborēts aplītis, jo nebija piemērotas krāsas filca vai līdzīga materiāla. Ar otru tāda paša izmēra aplīti no otras puses aizšūts ciet.
Domājot par žabo stiprinājumu, šim tomēr ir lenta, ar kuru apsiet ap kaklu, bet faktiski varēju arī paralēli piešūt brošas aizdarīti, tad žabo varētu lietot arī pie apgērbiem, kuriem nav apkaklītes (zem kuras paslēpt lentīti).
Tāds nu ir mans vēl viens eksperiments ar volāndziju - jāatzīst, ka tā nu ir viena fantastiska efektdzija!

Papildinājums
Tiem, kas vēl nav pamēģinājuši  lentīšdzijas (pa manam - volāndzijas), atradu izstrādājumus no abiem volāndziju veidiem, lai ir redzama galarezultāta atšķirība:
Žabo (bildīti paķēru no: http://krista-rokdarbi.blogspot.com/2010/08/zabo.html):
volāndzija Butterfly

volāndzija Flamenco

Šallīte:
1. gaisīgais tīmeklītis no http://www.ligate.lv/lv/shalles-17075/open-products:15927
Butterfly
 2. rupjākā volāndzija http://rokdarbi.777hp.com/Adiijumi.php
Flamenco
Starp citu, meklējot dziju nosaukumus, uzgāju vēl vienu volāndziju - "Sting", ko gan neesmu ne redzējusi, ne mēģinājusi, tāpēc nekādi komentēt nevaru (vienkārši zināšanai, ka nav tikai divi veidi :))


Par adīšanu - savai rozā šallītei adīju 2 rindas (t.i., turp un atpakaļ) ar volāndziju, tad 2 rindas (turp-atpakaļ) ar parasto dziju - efektam var izmantot atšķirīgas krāsas, bet var arī vienkrāsainu, tad saplūst abas dzijas kopā.
Par platumu - pēc izjūtas. Laikam biežāk izmanto šaurām šallītēm, jo adījums ir uz abām pusēm ar volāniem. Tagad arī mana mamma ada volānšallīti, kurai ir tikai 12 valdziņi - tāda šaura, kruzuļaina desiņa, manai šallītei bija 40 valdziņi un tīri priekš volānšalles man likās pa platu, tāpēc volāni palika tikai šalles galos.
Mēģiniet, eksperimentējiet un galvenais - palielaties ar rezultātiem :)

16 comments:

Aija Elliņa teica...

Liekas, ka atkal kaut kas jauns, vai citi ir iedomājušies no šīs dzijas taisīt žabo! Vienreizēji! :) :) Smuki

Inese teica...

ir jau ir arī citi adījuši žabo no volāndzijām :) Lai arī es savu lolojumu izloloju adot šalli, izplānojot kā tieši es gribu žabo veidot, bet tas nav nekas tāds, ko arī citi nebūtu iedomājušies.
Esmu arī redzējusi, ka žabo adīti no tā otra veida volāndzijām, kas ir vilnainākas, biezākas, lentīte šaurāka - tad gan ir acīmredzami, ka tas ir adījums (bet uz trikotāžas apģērbiem izskatās gluži jauki).
Ar šo tīmeklīti gan vēl kādu var apmānīt, ka tas ir kāds īpaši smalks roku darbs :D

Anna teica...

O, man ļoti patīk! Esmu nopirkusi šo dziju, bet vēl neesmu saņēmusies iemācīties ar to adīt. Šodien Bauskas mīļākajā rokdarbu veikalā iepirku zeķu dziju un mohēriņu, kad manas acis ieraudzīja jaunu dziju- k-kas līdzīgs volāndzijai, bet tajā pašā laikā k-kas pilnīgi cits...tā laikam ir tā otra, par kuru Tu, Inese, runā. Saadītais fragmentiņš izskatījās superīgs...varbūt man vajadzētu tādu šalli?

Inese teica...

Anna - lai palīdzētu Tev saņemties izmēģināt volāndziju, ieliku papildinājumu ar abu dziju izstrādājumu salīdzinājumu.
Nu jau ar nepacietību gaidu tavu šedevru :D

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Kā man patīk šallītes no volāndzijas!Tā ir lieta ko neesmu vēl apguvusi,bet tuvākajā laikā plānoju iemēģināt roku!:))

Inese teica...

Inese - noteikti vajag izmēģināt, tas ir to vērts (arī tā baismīgā kņubināšanās ap katru valdziņu) :D

Irēna teica...

mīļi darbiņi! cik jocīga sajūta, ka nāk modē atkal tas, kas bija manā bēŗnībā? pusaudža gados?

Klēra teica...

Fantastiski skaisti darbiņi. Pirmo reizi redzu žabo no volāndzijas, bet izskatās iespaidīgi. Vienmēr esmu domājusi, ka šis apģērba gabals nav priekš manis, bet šādu gan es varētu gribēt. Būs laikam vienreiz jāsaņemas un jāpamēģina šī dzija arī man, jo šīs dzijas šallītes jau sen man neliek mieru.

Inese teica...

Irēna - mode jau ir tāda viltīga lieta, kas rotē ap kaut kā asi :) Kāds no vecmammas lādes izvelk kādu aksesuāru un pataisa to par kulta preci :)

Paldies, Klēra :) Šī žabo priekšrocība ir tā, ka tas der gan pie trikotāžas apģērba, gan pie klasiskas blūzītes. Noteikti pamēģini! Laikam jau sāku atkārtoties ar šo ieteikumu :D

Anonīms teica...

Sveiki! Vai tā smukā brošiņa ir paštaisīta? Ļoti iepatīkās :) Vai ir iespējams, ka ievietojat aprakstu?

Inese teica...

Jā, brošiņa (īsti brošiņa gan tā nav, tikai dekoratīvs žabo elements) ir paštaisīta :)
Ar aprakstu varētu būt sarežģīti - pati viņu šuvu pēc fotogrāfijas, arī jau gatava izstrādājuma. Es pat nestādos priekšā, kā varētu izveidot aprakstu tik smalkam un darbietilpīgam procesam - gan jau ka kaut kur grāmatās citi, talantīgāki cilvēki to jau ir aprakstījuši...
Tā ka atvainojos, bet uz šādu varoņdarbu nevaru apsolīties :)

Anonīms teica...

varbūt ir iespējams, ka publicējat šo aprakstu?

Inese teica...

:) tur jau tā lieta, ka nav man tāda apraksta... ja būtu, tad ieliktu...
Pērļošanas pamatus esmu apguvusi dažādos kursos, pārējo jau darīšanas procesā improvizēju, mēģinu, pielāgoju.
Šīs nedēļas laikā parevidēšu savu grāmatu plauktu, ja ko līdzīgu atradīšu, varēšu nofotografēt - tas gan būs krievu valodā - tad ielikšu te ziņu un tālāk jau elektroniski sazināsimies...

Unknown teica...

Es būtu ļoti pateicīga, ja būtu īsa instruktāža kā tikt pie šāda žabo. Sēžu ar adatām un dziju rokās, bet pagaidām no volāniem ne vēsts :( Cik valdziņi nepieciešami un kā tas process risinās?

Lielumliels paldies jau iepriekš!! :)

Inese teica...

Sabin, diemžēl man pašlaik vairs nav nevienas kripatiņas šīs dzijas, bet domāju, ka arī procesa safočēšana būtu pagrūta :), tāpēc iešu vieglāko ceļu - sameklēju priekš Tevis Youtubā pāris filmiņu, tur nu process ir skaidrs (vienīgi, mēģini to darīt pēc tāda principa, kā Tu turi adāmadatas, citādi varētu būt pagrūti :D), rozā šallītei pat noraukums parādīts... Te linki:
http://www.youtube.com/watch?v=83P3yjOfp14&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kyWarwk5sD4&feature=related

Par žabo veidošanu - man kā reizi viens mētājas nepabeigts (t.i., ir uzadīts, bet nav sašūts), tad mēģināšu paskaitīt valdziņus un rindas un pafočēt procesiņu, kā tas veidojas - bet nu nevaru apsolīt, ka tas būs šodien vai rīt, centīšos, protams, pēc iespējas drīzāk :)

Anonīms teica...

RESNS SVEICIENS JAUN;A GADĀ