Lapas

svētdiena, 2010. gada 12. decembris

Citādi enģeļi

Nenovēršami un straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki. Pagājušajos man Rūķis atnesa A.Bočelli Ziemassvētku dziesmu disku (Andrea Bocelli, My Christmas) - un tā nu gadījās, ka neglābjami iemīlējos kādā dziesmiņā.
Ieslēdzam muzikālo pavadījumu un laipni lūgti apskatīt "citādos enģeļus"

Šie tapa pāris gadus atpakaļ, kad Ievas žurnālā bija ievietota īsa pamācība, kā pie tādiem tikt. Žurnāla man nav, bet enģelīši ir pavisam vienkārši pagatavojami (atvainojos, ka aizmirsu nofočēt "piegrieznīti", pagaidām atrādu gatavos enģeļus)
Kad tos ietērpu un rotāju, neviļus radās asociācijas ar gadalaikiem, ka katrs enģelītis atbilst kādam noteiktam gada periodam - bija izteikti rudenīgi un tāpat arī acīmredzami ziemīgi, ieskatoties var sazīmēt arī pavasarīgos un vasarīgos enģeļus. Bet tā īpaši uzmanību uz to neakcentēju, tie divus gadus godam pildījuši eglītes rotājumu funkciju. 
Šobrīd gan, kad tie safotogrāfēti, gluži nejauši sāku saskatīt katrā no tiem kādus simbolus un piedomāt, ar ko tie man asociējas (diemžēl, man parasti notiek tā ačgārni - no sākuma uzradu, pēc tam domāju, kas tas tāds, kas sanācis).
Tā nu iegadījies, ka enģelīši ir 12 - tikpat, cik gadā mēnešu, tāpēc no gadalaikiem varēju pāriet uz smalkāku sadalījumu - un bingo: izrādījās, ka katrs no tiem sader ar kādu mēnesi. Svētais Augustīns ir teicis: "Par jebkuru lietu šajā pasaulē atbild kāds enģelis." Skatieties:

Janvāris
Jaungada apņemšanos enģelis
 Februāris
Lāsteku enģelis
Marts
Sniegpulkstenīšu enģelis
 Aprīlis
Jauno asnu enģelis
 Maijs
Izplaukušā pavasara enģelis
 Jūnijs
Jāņtārpiņu enģelis
 Jūlijs
Pļavas ziedu enģelis
 Augusts
Labības enģelis
 Septembris
Rudens ziedu enģelis
 Oktobris
Ražas enģelis
Novembris
Sala enģelis
Decembris
Ziemassvētku enģelis

Varbūt jums ir kādas citas asociācijas, priecāšos, ja ar tām padalīsieties - varbūt savos enģeļos ieraudzīšu vēl kādus slēptos talantus :)

Te vēl ieskatam manu skaistuļu greznumlietas

Ceru, ka patika :)

"Ticu, ka zināmās robežās esam brīvi, tomēr ir neredzama roka, sargenģelis, kas kaut kādā veidā, līdzīgi slēptam propellerim, dzen mūs uz priekšu."
/Rabindranats Tagore/

16 comments:

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Tie Tavi eņģelīši ir tik jauki!!!Man ļoti patīk!Un katram piešķirts atkal Tavs neatkārtojamais dvēseliskums!
Nesen mans lielais puika skolā gatavoja šādus eņģelīšus,bet tikai papīra.Tad atcerējos,ka pagājušo gadu kādā žurnālā bija filca eņģelīši un kā reiz iedomājos,ka derētu šogad ar tādus uzmeistarot!
Ja neiebilsti labprāt aizņemtos ideju -par filca eņģelīšu izrotāšanu!?:)

Inese teica...

Paldies, Inese :)
Protams, neiebilstu - rotā savus enģelīšus pēc sirds patikas.

Anna teica...

Mani favorīti šoreiz ir novembris un decembris, bet domāju, ka tas dvēseles noskaņojuma dēļ...citā reizē varbūt arī būtu citādāk!

Irēna teica...

burvīgi eņģelīši!

Elīna teica...

Tik feini izkārtojušies pa mēnešiem!!! Un skaisti arīdzan!

Zkss teica...

Ļoti grezni eņģelīši! Tādi īsti svētku eņģeļi!

Gunta teica...

Brīnišķīgi eņģelīši! :)

Inese teica...

paldies, meitenes
Man prieks, ka arī šādi enģeļi kādam patīk, jo pašai ilgstoši kā vienīgie pareizi likās ar īrisa diegiem tamborētie :) (kādu es, starp citu, vēl joprojām, neesmu uzmeistarojusi...) Tāpēc arī šos nevienam tā īpaši nerādīju, bet nu sapucēju gan kā jau priekš svētkiem :)

Anonīms teica...

eņģelīši vnk debešķīgi :))
vareetu luudzu,luudzu man uz e-pastinju atsuutiit ,ja ir iespejams,trafaretu kaa to briinumu uzradiit :)
santa.redjko@inbox.lv

Inese teica...

nosūtīju uz e-pastiņu

Anonīms teica...

Patiesi skaisti dāvaniņām, šogad gribētops mīļajiem šādus uzdavināt,vai arī es varu lūgt trafaretiņu uz e pastu? l.dreimane@inbox.lv

Inese teica...

Nosūtīju :) Ja līdz galam nav nonācis, padod ziņu...
Lai izdodas jaukas dāvaniņas :)

podzinja_7 teica...

Sveika:) šie eņģelīši mana sirsniņa jau iekrituši no pagājušā gada, bet nekādi nevaru saprast kāpēc man nesanāk viņu uztaisīt :( vis vis sādi loku un griežu bet nekā:( vai variet lūdzu man atsūtīt paraudziņu. podzinja_7@inbox.lv

Inese teica...

Nosūtīju uz e-pastiņu :)

Anonīms teica...

Beidzot atradu eņģelīšus. Man ir pavecs žurnāls priekšā ar tādiem pašiem eņģelīšiem, bet es ar netieku gudra, kur, kā griezt un kā viņus salocīt. Labprāt novērtētu Jūsu palaīdzību, lai varu kopā ar mazo sagatvoties ZSV tirdziņam. Paldies liels jau iepriekš un mans e-pastiņš ir tara_m@inbox.lv
Paldies liels jau iepriekš!

Anonīms teica...

Beidzot atradu eņģelīšus. Man ir pavecs žurnāls priekšā ar tādiem pašiem eņģelīšiem, bet es ar netieku gudra, kur, kā griezt un kā viņus salocīt. Labprāt novērtētu Jūsu palaīdzību, lai varu kopā ar mazo sagatvoties ZSV tirdziņam. Paldies liels jau iepriekš un mans e-pastiņš ir tara_m@inbox.lv
Paldies liels jau iepriekš!