Lapas

trešdiena, 2010. gada 15. decembris

Ģimenes dienu pasākums

Šodien saņēmu interesantu info no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja par ģimenes dienām. Izskatās ļoti aizraujošas radošās darbnīcas.
Patiešām žēl, ka ar saviem bērniem netieku :(
Varbūt kādam citam noder un ir iespēja tur pabūt. Te ir ziņa:
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs 18. decembrī (12:00-16:00) aicina uz ģimenes dienu pasākumu "Baltu rotas piparkūkās"!

Šogad uz Ziemassvētku laiku muzeja izstāžu zālē notiek izstāde „Baltu māksla”. Izstāde sniedz priekšstatu par baltu rotām sākot ar akmens laikmetu. Smeļoties iedvesmu no izstādē redzamā, esam izveidojuši īpašas piparkūku koka formas – zvaigznes, saulītes, zirdziņa, putniņa, citu zvēru un ornamentu formā. Cepsim piparkūkas pēc seno baltu rotu parauga un rotāsim ar tām savu Ziemassvētku eglīti.

Pasākumā dienā piedāvājam apmeklēt šādas darbnīcas:

Pirakūku darbnīcā koktēlnieks Jānis Balodis demonstrēs piparkūku koka formas tapšanas procesu. Apmeklētāju acu priekšā kokā tiks veidotas senas baltu rotu piparkūku formas. Jau gatavās - zivs, kamanu, eņģeļa un baltu rotu - formas gaidīs piparkūku cepējus muzejā. Ar praktiskiem padomiem darbā līdzēs Sarmīte Purgaile un Madara Baumane. Daudz skaisti iesaiņotu piparkūku - gaida steidzīgos un nevaļīgos!

Neaizmirstot par sen iemīļoto vilnas velšanas darbnīcu, tekstilmāksliniece Kristīne Šica palīdzēs veidot dažādas mīļlietiņas - filca eglītes ar skanošiem zvaniņiem un dažādas raibu raibās eglīšu mantiņas.

Pērlīšu rotu darbnīcā Agrita Baumane šoreiz galveno uzmanību veltīs tieši eglītes rotu veidošanai. Dažādu krāsu pērlītēm un fliteriem savirknējoties neparastās formās, taps mirdzošas un jaukas greznumlietiņas.

Būs arī apsveikuma kartiņu darbnīca un krāsaino smilšu darbnīca.

Dalības maksa katrā no darbnīcām LVL 2,50.

Cienāsim visus ar karstu zāļu tēju un nogaršosim uz vietas ceptās piparkūkas!

Vairāk informācijas www.lnmm.lv
Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs | Skārņu iela 10/20  
T: +371 67222235

Nav komentāru: