Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 13. janvāris

Zīda mandala

Pie MuSas ieraudzīju skaistumus, kas man atgādināja par zīda apgleznošanas burvību :)

...kādreiz esmu iemēģinājusi arī šādu lietu - mans pirmais un pagaidām diemžēl arī pēdējais zīda gleznojums (es to, protams, nesaucu par gleznojumu augstās mākslas izpratnē, bet vienkārši pieskaņojos tehnikas nosaukumam :D). Te arī pie viena sevi parāda vēl viena mana aizraušanās - mandala.
Tā arī neesmu atradusi pielietojumu šim brīnumam. Varbūt tāpēc šajā tehnikā nekas vairāk arī nav tapis... Vienvārdsakot process uzrunāja un patika, pat ir sapirktas zīda kaklasaites un dažas krāsas, bet kaut kā nerodas iedvesma nākamam darbiņam.
Gaidīšu, kaut kad jau tā iedvesma ies gar mana nama durvīm :)

10 comments:

Aija Elliņa teica...

Nu bet smuks bez gala! :)

MuSa teica...

Man patīk tā zīda mandala... kaut kā piesaista skatienu un liek tam klīst no vidus uz malām... no malas uz vidu...
Man bieži vien iedvesma rodas, pašķirstot ilustrētās dabas enciklopēdijas vai paskatoties dokumentālās filmas par zemūdens valstību - tad gribas to skaistumu šallē

Zkss teica...

Es tādu liktu uz kāda galdiņa. Kā sedziņu, kā gleznu. Starp citu, mana radiniece apgleznotos zīdus mēdz ietaisīt stīpiņu rāmīšos, kā glezniņas. Varbūt vari uzstiept uz kādas drātītes un smuki pie sienas?

Anonīms teica...

Kolosāli! Es tādu liktu pie sienas. Augšmalā un apakšmalā ievērt smukumkociņus un piekārt visredzamākajā vietā. ;)

Inese teica...

Paldies, meitenes :)
MuSa - dikti gribētos redzēt kādu Tavu zemūdens valstību, cerams, ka ir safočētas arī citas šallītes :)
Zkss un Liinushkin - laikam jau vienīgais pielietojums tiešām ir kā glezniņa. Man tik rokas pa īsām to rāmi dabūt gatavu. Mandalām jau laikam tāds liktens, ka tikai kā dekoratīvs motīviņš kalpo un dalās ar savu pozitīvo enerģētiku. Izmērs ar tam kvadrātam ne šis ne tas - 27x27cm - mutautiņam pa lielu, galdautiņam pa mazu :) Atliek vienīgi karināt pie sienas... Jāmēģina sameistarot kādu primitīvu rāmi

Sixspārne teica...

Ļoti skaista ziedu mandala! Noteikti atradīsies arī tai pielietojums. (Varbūt meitiņai ap kakliņu uz kādu pasākumu?) Lai radošais noskaņojums atrodās jauniem darbiem!

Inese teica...

Paldies, Sixspārnīt :)
Man jau ar tas ziediņš patīk, tāpēc arī mazliet žēl, ka tas tā kastē iemudžināts stāv...
Meklēšu iespēju to izcelt saulītē :)

Zkss teica...

Varbūt tajā atšūtajā maliņā var izstumt cauri stieplītes. Galus varētu savienot ar kaut vai kaut kadu plastiku, polimēru, māliem???nu kaut ko tādu,smuku izķipināt galos pirms sakalšanas. Vai arī ap stieplīšu rāmi aplikt un sašūt pa perimetru.

Inese teica...

Zkss, dikti šauras tās maliņas, kā jau zīdam, tur var cauri dabūt tikai pavisam smalkas stieplītes, kuras diez vai spēs noturēt formu. Bet kaut kāds rāmis jau jāveido būs...

Iveta teica...

Mani darbi bieži ir rāmī nonākuši:)
pilns pagrabs ar visāda kalibra rāmjiem:D- bet nu reāli ko tādu darījusi neesmu gadus 10:D, tieši tāpēc, ka pašai nevajag!
jā BET, es šajā tehnikā apgleznoju ļoti lielu auduma gabalu savai izlaiduma kleitai, ja nu gribas rast vajadzību:)