Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 24. marts

Brīnišķīga kaķa brīnišķīga dzīve

Grāmata par kaķi, kas tomēr nav tikai par kaķi vien, bet gan par sirsnību, mīlestību, iejūtību u.t.t - "Djū".
Tā ir milzīga veiksme būt īstajā vietā, īstajā laikā, būt noderīgam... Šis kaķis - Djū Lielais Grāmatnieks - ir īpašs, un stāsts par viņu aizķer tālākos dvēseles nostūrus. 
Noteikti iesaku šo grāmatu izlasīt - tā ir mīlestības pilna. Bez tam, nevar nepiekrist, ka kaķis (faktiski arī citi dzīvnieki) spēj pozitīvi mainīt cilvēku attieksmi, spēj iemācīt sevi mīlēt. Cilvēki labprātāk komunicē savā starpā, ja ir kāds mīļš temats, par ko parunāt - un dzīvnieki noteikti ir pateicīgākais sarunu temats.
Grāmatas cena gan nav draudzīga :( (6,99 Ls) - pat es "aptrakusi dzīvniekmīle" minstinājos, pirms to pirkt... Šāda veida grāmatām būtu jābūt pieejamākām pēc iespējas lielākam sabiedrības lokam - tik daudz mīlestības, cieņas, savstarpējas sapratnes spētu mainīt daudzu, t.sk. pret dzīvniekiem vienaldzīgo, prātus un attieksmi.
Nevar no visiem prasīt mīlēt dzīvniekus, bet cieņu pret katru dzīvību gan. Djū savu misiju šai pasaulē izpildījis ar uzviju. Laimīgs Kaķis un laimīgi tie, kam bijusi veiksme viņu iepazīt...
Vairāk par Djū Lielo Grāmatnieku variet uzzināt viņa oficiālajā web lapā - http://www.deweyreadmorebooks.com/index.php 

Diemžēl, šī grāmata atkal uzjundīja domas par nenovēršamo - ka arī man reiz pienāks diena atvadīties no sava Mīļuma, no SAVA MINKĀNA. Neļauju sev par to domāt, bet tik un tā kamols kaklā...
Priecājos par katru dienu kopā ar Viņu, par katru reizi, kad Viņš nāk man pretim, par katru reizi, kad Viņš man pieglaužas, kad ar ķepu pavelk atpakaļ roku, lai turpinu Viņu glaudīt... Ne mirkli neaizmirstu, ka Viņš ir personība, izcils Kaķis!!!

Mīliet savus dzīvniekus, novērtējiet viņu devumu jūsu dzīvē, priecājieties par kopā būšanu!!!

7 komentāri:

ramchix teica...

Ai, kāds cēls, graciozs kaķis! Ļoti līdzīgs Djū uz grāmatas vāka :) Grāmatas cena nav tik šokējoša, ja ņem vērā Latvijas tirgus apjomu. Es parasti dusmojos un nepērku, ja redzu, ka grāmata maksā vairāk nekā desmit latu, bet vispār, tulkotāja būdama un naudiņu ietaupīt vēlēdamās, dodu priekšroku lasīšanai oriģinālvalodā, tādēļ manos plauktos galvenokārt sasēduši sējumi angļu un krievu valodā.

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Tik bezgala mīļi!
Paldies,ka padalījies.Pameklēšu bibliotēkā!
Man ļoti patīk Tavs teikums! -
" Nevar no visiem prasīt mīlēt dzīvniekus, bet cieņu pret katru dzīvību gan."

Aija Elliņa teica...

Inese, es šodien revakcinēju puišeli pret ērcēm un samaksāju 22 Ls, tā, ka Tevis minētā grāmatas cena man liekas gana zema...

Paldies par informāciju un paldies par kārtējo izjusto rakstiņu par mīļdzīvniekiem mājdzīvniekiem! Piekrītu katram Tavam vārdam!

Irēna teica...

Jā, Inese , Tev 100% taisnība... es jau arī uz to grāmatu lūkojos..Izskatās , ka Tev mājās Dju tuvs rads:)) Jā, kaķi ir tik mistiski, pasakaini skaisti un gudri ģimenes locekļi.. es ar šodien kārtējo reizi pārliecinājos, cik gudra ir Mona,perfekti zinot, kuru vietu man vajag ārstēt.. pat ,ja es savu smago dakterīti pastumju zemāk, viņa saka-es zinu labāk un atgriežas gulēt, kur nepieciešams...

Inese teica...

Jā, Ramchix, saprotu, ka LR tirgus ir mazs un izdevumi savācās :(, bet tieši tāpat arī saprotu to otru pusi - kuras bibliotēkas var atļauties nopirkt šāda tipa grāmatu, jo tā noteikti nav pirmās nepieciešamības lasāmviela...
Paldies, Inese, ceru, ka bibliotēkās tā būs pieejama - kaut vai aiz cieņas, ka šī grāmata faktiski ir arī oda mazbudžeta bibliotēkām :)
Aija, nevar salīdzināt izmaksas bērna veselībai (kas, protams, ir dārgas, bet tur arī mērķis ir cits) ar savu plezīru - interesantu lasāmvielu :) Es šo cenu vairāk salīdzināju ar citām grāmatām pēc līdzīgām pazīmēm, ko esmu pirkusi. Bet ja godīgi, maz es grāmatas pērku - grāmatatkarība ir viena no manas dzimtas kaitēm jau trīs paaudzēs :), tāpēc stipri sevi jāierobežo - varbūt esmu palaidusi garām kādu cenu kāpuma vilni un tagad visas grāmatas tā maksā???
Jā, Irēn, mans Minkāns arī ir unikāls un neatkārtojams, starp citu ļoti daudz līdzīga ar Djū - pat sāku mazliet justies vainīga, ka savu Karali esmu prihvatizējusi tikai sev vien, Viņš noteikti būtu sabiedrības mīlulis (vismaz tāds visās savās "izrādīšanās" reizēs ir bijis :D), tam Viņam ir visi dotumi :)
Bet par ārstnieciskām funkcijām no maniem kaķiem (tai skaitā visi n-tie lauku kaķi, bijušie u.c.) neviens īstu entuziasmu neizrāda. Tur nu Tev ar Monu ir paveicies :)

Irēna teica...

Mums vienreiz ar Aiju radās doma, ka vajadzētu uztaisīt vienu blogu, kur katra no mūsu kaķu mīļu pulciņa varētu ielikt sava kaķa/u dzīves stāstu ar visam bildēm.Varbūt beigās sanāktu grāmata ne sliktāka par daudzām citām..:))

Inga teica...

Tavs mīlulis tiešām ļoti līdzīgs Djū, nu vismaz izskata ziņā! :)))

Es reizēm jaukas grāmatas iepērku pēc kāda laika, kad tās ir nocenotas, tad gadās, ka viņas maksā pusi no savas sākotnējās cenas:)) Kaut gan kvalitāti noteikti nav zaudējušas... Bet protams, reizēm ieraugot kādu īpašu grāmatu - tā ir jāpērk uzreiz! :))))