Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 16. jūnijs

Mazā melnā kleitiņa :)


Šodien stāsts par to, kā parasta melna kleitiņa pārtop par mīļāko melno kleitiņu :)
Gluži melna tā vairs nav, bet pamatā ir kādreiz nopirkta pamatpiegrieznes (bez piedurknēm) melna kleitiņa (pirkta jau arī tika ar domu, ka tādu prastu jau nu nevilkšu gan, bet nepieciešamības gadījumā piepušķošu), kas skapī pacietīgi gaidīja savu kārtu . Un sagaidīja. 
Tā kā pēdējā laikā radošā mūza mani ir pametusi, tad atrādu senāku darbiņu, ko šodien beidzot tā pa smuko sabildēju. Kleitiņa ir sevi parādījusi nozīmīgākajos manas dzīves posmos un pabijusi arī izstādē - tā ka sākotnējās bažas, ka tā nu ir pa traku apšūta un ar tādu jau nekur nevar iet, ir izkliedētas. Sev mīļajai taču nekas nav par greznu un ikdiena nereti arī ir pelnījusi kādu skaistu akcentu.
Piemēram, šodien ārā līst - pelēks un drūms - bet es te ar taureņiem spēlējos :)
Te mani trīs brašuļi - divi kleitiņas priekšpusē blakiņām rotaļājas...
... bet šis aizmugurē savus spārniņus pār rāvējslēdzēju pārlicis (pie viena noslēpj arī balto banti, kas diemžēl gluži precīzi man nenošuvās, tā ka taurenīc bija pat ļoti nepieciešams)
Idejas pamatā ir platā mežģīne (no Abakhan plauktiem), kas noderēja gan apakšmalai, gan augšdaļai, gan beigās arī piedurknītēm un kas iezīmēja melnbalto krāsu salikumu. Mežģīnes šuvuma vietu noslēpu ar neilona šifona volānu joslu un baltu lentīti.
Aizmugurē pifīga bantīte virs šķēlumiņa (Merilinas Monro dupša cienīga :D) - tā man ļoti patīk, tā vien gribas gorīties pīles gaitā :)))
Augšpusītē atkal platā mežģīņu josla, kuras apakšdaļu nobeidz plata balta atlasa lenta ar šleifīti :) Un piedurknītes - tā nu pavisam spontāna doma, ka platums ir pietiekams, lai pavisam primitīvā veidā ar faltīšu uzturējumu piešūtu pie pleciņa
Nu tāds skaistums sanāca - kopumā šuvu nepilnu sestdienu (t.sk., ar visa vajadzīgā piemeklēšanu, idejas ģenerēšanu un izpildījumu - nekā sarežģīta un piņķerīga jau arī nav...), kad uz pirmdienu jau vajadzēja uzpucēties.
Un pačukstēšu vienu no īpašajiem notikumiem - šajā kleitiņā tērpta uzzināju, ka man būs meitiņa - ne nu gluži ārsta apmeklējumam par godu biju tā uzcirtusies, vienkārši tai dienā man bija jāuzstājas konferencē, kur nu gan gribējās sevi parādīt :) un esmu no tiem dīvainīšiem, kam skaista kleita noteikti mazina uztraukumu par uzstāšanos... Tās bija vien 10 dienas pēc kleitiņas tapināšanas. Ne velti saka, ka sieviete bez gudrajiem aparātiem jūt, kas viņā aug :D


19 comments:

Madara teica...

kāds skaists darbs :) riktīgs mākslas darbs es teiktu :)

Ilze teica...

Ļoti fifīga kleitiņa!

ramchix teica...

Apbrīnojami skaisti - ne acu atraut!

Irēna teica...

skaisti un romantiski!

Ineta teica...

Sanāk, kad Tev šī ir īpaša mazā melnā kleitiņa-jo tajā tērpusies uzzināji brīnišķīgus jaunumus! Jāsaka- kādi lieliski jaunumi, tāda ari kleitiņa :))

...ar cieņu un smaidu,.. teica...

Nu - uz konferencēm, kurās kaut ko deklamē dāmas skaistās kleitās - es ar dotos ar prieku:) kaut patiesi - patiesi parasti uz ielas domāju, KUr gan paliek visas skaistās kleitas, rotas, somas un viss cits ko cilvēki rada.. Tad nu prieks, ka vismaz blogos tās var redzēt un izlasīt, ka cilvēki arī kaut ko skaistu velk!

Aija Elliņa teica...

Ko lai piebilstu- skaisti, romantiski un vēl tāds stāsts visam ''apakšā''. Brīnišķīgi! :)

Inese teica...

paldies, meitenes :D - priekš manis arī ir sasniegums, ka šī kleitiņa man vēl joprojām patīk (uz citiem saviem darbiem es nereti jau sāku skatīties kritiskāk, un tie man pārstāj patikt...)
Jā, Inet, kleitiņas pievienotā vērtība noteikti ir tā diena, kad mums apstiprināja gaidāmā bērniņa dzimumu - šis notikums aizēno visus citus un varbūt tāpēc šī kleitiņa tā arī paliks kas īpašs manās atmiņās :D
Kristīn, es tai konferencē tērpu ziņā noteikti neiederējos, visu pārējo Tev nāktos klausīties pavisam sarežģītā un nopietnā izpildījumā :D Un varu tikai piekrist, ka uz ielas krāšņumu redz stipri retāk, nekā te - virtuālajā pasaulē. Pati gan cenšos sevi neapdalīt - ja ir kas skaists, tad to arī rādu pasaulei :)

Hela teica...

Spilgts risinājums pilnīgi melnai kleitai (to tak vajag izdomāt!), galarezultāts ir ļoti skaists.

Iveta teica...

Patiesībā, ja tā apskatās kleitiņai ir raksturīgs grūtnieču kleitu siluets:)) Centīgs darbs!

Inese teica...

paldies, Hela :)
Nu ir, jau ir, Iveta - toreiz likās pifīgi to akcentēt :D, laikam nevajadzēja tā aizrauties :)))

Agnese teica...

Ak dies cik SKAISTI!!!

Inga teica...

:)))) ļoti, ļoti skaista kleitiņa! Un tik īpaša! :)))Iedomājies, kad meitiņa paaugsies un Jums abām būs tādas sievišķīgas saruniņas, Tu iespējams viņai izstāstīsi šo īpašo īpašās kleitas stāstu... un kas zin, varbūt kleitiņa ar laiku kļūst par dzimtas kleitiņu...:)))

Inga teica...

:)))) ļoti, ļoti skaista kleitiņa! Un tik īpaša! :)))Iedomājies, kad meitiņa paaugsies un Jums abām būs tādas sievišķīgas saruniņas, Tu iespējams viņai izstāstīsi šo īpašo īpašās kleitas stāstu... un kas zin, varbūt kleitiņa ar laiku kļūst par dzimtas kleitiņu...:)))

Inese teica...

Paldies, Agnese un Inga :)))

Sixspārne teica...

Ļoti skaista kleitiņa! Prieks par kleitiņu! Prieks par meitiņu! :) Visi laba vēlējumi no manas puses! :)
Es šodien biju Abakhamā un, ieraugot tos audumu kalnus, sapratu, ka arī es varētu šūt, lai arī abas kreisās rokas! :D Rezultāts audumu dēļ vien jau būtu labs. :)

Plūmīte teica...

Ļoti sievišķīgi, Inese, ļoti :)

Daiga teica...

Vakar nepaspēju ierakstīt komentāru, bērns noplēsa nost no datora...
Un šonakt man kleita rādījās sapnī, - cik lielu iespaidu tā ir atstājusi!
Ļoti skaista - glauna kleita, rozīte pie rozītes, taureņi... trūkst vārdu!

Inese teica...

Sixpārnīt - Abakhan ievelk savos tīmekļos visus, arī tos, kam abas kreisās :) Nāksies vien Tev sākt šūdināt :D
Paldies, Plūmīt :)
Daiga - ja jau sapņos rādījās, tad takš sev arī tādu jāuztapina - vai tad nu skapī nemētājas kaut kas, ko varētu piepušķot?