Lapas

trešdiena, 2011. gada 22. jūnijs

Par protestiem un komentāriem

nekādi nevaru pievienot bildes ar savu skaisto Mokku :(((
Acīmredzot, nu ir mana ķibeļu kārta ar bloggeri... tik žēl :((( Ja vēl tas kaut ko nebūt pateiktu pretim, bet ne, klusē kā kāmis un nepievieno (izmēģinājos jau visvisādos veidos)...
Bet te: http://foto.delfi.lv/picture/2121384/ var apskatīties bildes: mana skaistule ir 8.bildē (mīļojas ar savu patversmes saimniecīti :D); 17.bildē - visā savā skaistumā :D un 22.bildē mēs abas "piketētājas" :))) 
P.S. Tomēr izdevās pievienot bildītes :))) - labs nāk ar gaidīšanu!!!


Vakar ar Mokku (tiem, kas nezin - Mokka ir mana sune :D) piedalījāmies protesta akcijā pie ministru kabineta un tā arī netikām sadzirdēti.

Bet gandarījums tik un tā palika, jo bija iespēja satikties ar jaukiem un atsaucīgiem cilvēkiem; Mokka satika savus mīļcilvēkus, kas par viņu rūpējās patversmē - tik aizkustinoši, viņa nav aizmirsusi nozīmīgos cilvēkus savā dzīvē :)

Tāpat bija iespēja kārtējo reizi pārliecināties, ka šajā valstī ne uz ko nevar paļauties, kā tikai uz sevi - un arī šis blieziens pa degunu bija nepieciešams, lai veltīgi necerētu un negaidītu brīnumus (piemēram, attiecībā uz gaidāmiem politiskajiem notikumiem valstī...)
Mazliet nepatīkamāk bija vēlāk lasīt atsauksmes par šo pasākumu delfu komentāros - tad nu gan palika bēdīgs prāts, kāds nenovīdīgums, ļaunums un žults tur gāžas no cilvēkiem. Nekad neesmu sapratusi, kādu īsti baudu saņem delfu komentētāji, šitā gānoties dienu no dienas par jebkuru tēmu...

Bet par komentāru tēmu turpinot - man jau sen ir sasāpējis viens būtisks jautājiens tepat bloglandē.

MĪĻIE BLOGOTĀJI - LŪDZU, LŪDZU, LŪDZU, NOŅEMIET TĀS MUĻĶĪGĀS VĀRDU PĀRBAUDES NO KOMENTĀRIEM!!!

Nu jau drīz būs gads kā esmu šajā vidē - esmu pārliecinājusies, ka te NAV delfu publikas un te negānās komentāru sadaļās. Spami, kas paretam iepeld komentāros, automātiski tiek bloķēti un nemaz neparādās publiski redzamajā daļā.
Vēl traģiskāk ir gadījumos, kad ierakstot komentāru un aizpildot ārprātīgo burtu savārstījumu, izlec paziņojums, ka komentārs tiks pievienots pēc apstiprinājuma! Tad nu gan pāriet jebkāda vēlme vēlreiz ko iekomentēt. Ja nevēlaties, lai jūsu rakstus komentē, tad noņemiet to sadaļu vispār, bet nelieciet tās bezjēdzīgās, kaitinošās barjeras.
Man ir vēlme ar jums komunicēt un mani patiešām tracina tie daudzie vārdu pārbaudes ieraksti, kas paņem jau tā dārgo un nepietiekamo laiku. Lūdzu, cieniet savus lasītājus un nelieciet tiem šķēršļus komunicēt ar jums...

LŪDZU, LŪDZU, LŪDZU, 
DAVAIĶE ŽIĶ DRUŽNA :D

21 komentārs:

Ineta teica...

Tā kā es te bloglendijā esmu iesācēja, tad es pat nezinu- vai manā blogā ari prasa jums vārdu pārbaudi? Kad es rakstu pati, tad man to neprasa...un ja man ir komentāros tā vārdu pārbaude, kas man jādara lai to novērstu?
Nu gan uzrakstiju tādu mudžekli, kad nezinu vai sapratīsi, ko gribēju paprasīt :D
Ir jau gan Tev taisnība, kad tā vārda pārbaude prasa diezgan laiciņu, lai ieliktu komentāru. Negribu jūs apgrūtināt :)

Aija Elliņa teica...

Manā blogā taču nav nekādas pārbaudes un barjeras, ne? Vismaz es tā domāju, ka esmu visu noņēmusi!

Bet es Tavu Mokku pazinu jau tāpat!!! Pētīju bildes un saku vīram- tā laikam ir Inese... ir vai nav? Jā jā, tā tak Ineses Mokka, tātad arī pati Inese!!! :D Man šķiet, ka viņa ar savu krāsu atšķirsies arī 100 sunīšu bariņā :)

Malači, ka gājāt un pievērsāt sabiedrības uzmanību!

Kristīne teica...

Es dēļ šo vārdu pārbaudēm pārsvarā atsakos no komentēšanas vispār.It kā šķiet - kas tur daudz laika ko aiņemt, bet ...tomēr ķibelīgi!
Paskatos tāpat un papriecājos!

Tu malacīte un neklusē! Es pieciešu pastāvošo iekārtu un pieņemu blogus tādus kādi tie ir! :)))

Sunsītis superīgais!:)))

Hela teica...

Labu tēmu aizskāri. Par blogiem, es domāju.

Ja komentārs jāapstiprina, tas ir OK, bet ja es ierakstu komentāru un parādās uzraksts, ka tas tiks publicēts tikai pēc apstiprināšanas (iepriekš to taču nevar redzēt), šo blogu turpmāk tikai lasu, bet vairs nekomentēju.
Katram blogotājam taču ir iespēja nevēlamu komentāru (ja nu tāds tiek ierakstīts) izdzēst, bet pārbaudīt katru publicējamo vārdu... man tas nav saprotami.

Ceru, ka manā blogā visi "ierobežojumi" ir noņemti. :)

Inese teica...

Paldies, ka pievienojieties pret šīm ķibelīgajām lietiņām :) Tā jau ir, ka katrs taču var izdzēst nevēlamos komentus...
Cik zinu, laikam šis ķeksis automātiski ir iestatīts pēc noklusējuma (nu tās vārdu pārbaudes) un pašam rakstot to, protams, neprasa, tāpēc liela daļa nemaz nezin, ka viņu blogā ir šitāda šaize :)

Ineta, Informācijas panelī ieej sadaļā "Iestatījumi", tad "Komentāri" un gandrīz līdz lejai (3.no apakšas man vismaz) nobraucot būs teksts: "Rādīt vārda pārbaudi komentāriem" - iespējami 2 ķeksīši: "Jā"/"Nē" - ķeksītim jābūt pie "Nē"
Lai veicas :)))
Aija un Hela, laikam sen neesmu pie jums bijusi, par jums abām tiešām uzreiz nevaru pateikt, ir vai nav - bet šajā shēmiņā jūs jau pašas variet apskatīties, pie kā jums stāv atzīmīte...
Kristīn, es laikam esmu liela pļāpa ar īsu atmiņu - es ielienu komentēt atkal un tad man atkal izmet to vārda pārbaudi, es šķendēdamās tos burtus klibinu un tad vēl izmet rindiņu par apstiprinājumu - man škrobe, bet nu ko, komentārs ta jau uzrakstīts :)

Aija - kāds prieks, ka mūs atpazini :))) Mokka tiešām ir īpaša
Paldies, Kristīn, par komplimentu suncei - noteikti to iečukstēšu viņai austiņā :)))

NiPa teica...

Paldies,Inese par informāciju.Nezināju,ka pie maniem komentāriem arī ir šie burtu salikumi,nu tos esmu noņēmusi.Tas tiešām aizņēma laiku,lai ierakstītu tos muļķīgos salikumus.Tagad saprotu kādēļ Tavu sunenīti sauc Mokka.Skaista krāsa.

Irēna teica...

jā, pilnīgi piekrītu par tiem komentāriem, bet es pati arī ilgi nezināju, kamēr man neaizrādīja:)

Ineta teica...

Paldies, Inese, par palīdzību. Noņēmu es to nelaimīgo vārda pārbaudi! :))

Inese teica...

Jā, NiPa, Mokkas krāsa ir vārdiņa pamatā :)
NiPa un Ineta, paldies - vismaz jau mazāk to vārdu pārbaužu :D
Jā, Irēn, tavs blogs bija retais izņēmums, kur nevajadzēja vairs kņubināt tos burtus - to es uzreiz pamanīju un novērtēju, tikko noņēmi :)

Sančita teica...

paldies par info, noņēmu ar visu lieko nost:)

IB teica...

Ah :) paldies par šo rakstu! Jo es vienmēr šķendējos, citiem rakstot to burtu kombināciju...un pie sevis domāju, labi, ka man tādas nav....wāaa...un izrādās, ka tomēr ir!!!šausmas!!! hihi. Bet labi, ka vairs nav!

Hela teica...

Ups, izrādījās, man bija tie burtu virknējumu uzstādījumi. Tā kā blogu es pati netaisīju (tā man bija dāvana), tad nemaz nezināju, kas tur ir atķeksēts. Labojos. :)
Man vienīgais mierinājums, ka man pašai nebija īpaši lielu pretenziju pret drošības vārdiem :)

Hela teica...

Es domāju, ka varētu būt tā, ka daudzi patiešām nezina, kas ir uzstādījumos. Kas pēc noklusējuma bija atzīmēts, tā arī palika.

Paldies, Inese, pieļauju, ka "nezinīšu" blogu lietā (tai skaitā es) kļūs mazāk un komentēt kļūs ērtāk. :)

Inese teica...

ai cik labi, nu kļūs aizvien vieglāk :) Tas saucas: "жизнь налаживаетсья" :D

Ilze Damberga teica...

Paldies, Inese, par komentāru tēmas "pacelšanu". Nemaz nezināju, ka manā blogā ar prasa visādos virknējumus. Tagad viss ir noņemt. Laipni lūgti komentēt :) Lai jauka līgošana!

Sandra teica...

Blogpasaulē esmu jau 3 gadus, pieņemu to tādu kāda tā ir ar saviem noteikumiem... man šie burtu virknējumi netraucēja, bet jā, piekrītu, ka bez tiem vieglāk....
atceros ka sākumā komentējot arī tavu blogu.. ziņa uzreiz neparādījās... nu tā lieta tiešām bij tracinoša... un jā, es arī tādos blogos vairs nekomentēju, tas bij nepatīkami.. jāatzīstas, ka 'dažos tā i kopš tiem laikiem vairs nemēģinu komentēt :))

Par tēmu dzīvnieki, suņi.. es ar viņiem uz jūs un pa gabaliņu.... bet uzskatu, ka ir jārūpējas par tiem ko pieradinam.. tas tā pa lielam runājot.. citādi, tā diemžēl nav mana tēma..
man pietiek jau ko es zinu tēmā par bērniem invalīdiem... oiii...



Lai jauka un piepildīta šī diena !

Inese teica...

Jā, Sandra, jāatzīst, ka es nebiju no tiem, kas atstāja automātiskos uzstādījumus - es cītīgi izstudēju, cik nu mana smadzene to spēj :D, visus iestatījumus un šo vārdu pārbaudi uzliku, jo baidījos no spamiem (bloglande man bija kas jauns un nezināms...) - bet ar laiku sapratu, ka tādu ir tik reti, ka tai vārdu pārbaudei, vismaz šobrīd, nav nekādas jēgas - tad arī noņēmu nost.

Katram mums ir sava tēma, par ko sirds sāp un kur varam ko līdzēt lietas labā - man tuvākā noteikti ir dzīvnieki (pārāk daudz tiem tiek apzināti darīts pāri), bet tas nenozīmē, ka citas lietas ir vienaldzīgas - tāpat sāp i par bērniem (īpaši slimiņiem, kuriem jau dzīves sākums ir smags un pārbaudījumiem pilns), i par veciem cilvēkiem (sāp viņu vientulība un netaisnība pret viņiem), i par vidi, ko tai nodarām u.t.t. Uz visu manis nepietiek, tāpēc veltu sevi tam, kur ir manos spēkos ko darīt un priecājos, ka ir tikpat traki cilvēki, kas velta sevi citām tēmām.

Daiga teica...

Paldies, Inese par rakstu un atklātību!
Esmu visādi izeksperimentējusies ar komentēšanas parametriem un nonācu pie tā paša, ka nekādas specbarjeras nav nepieciešamas.
Un laikam tās pašas eksperimentēšanas pēc nejauši biju ieķeksējusi sev vārda pārbaudi, biju šokā, kad atklāju, ka man tāda stāv :D Par to tad arī atsevišķs dūšīgs paldies :)

Inese teica...

Tā jau ir, Daiga, ka pašam neuzrādās un liekas, ka ir OK :) - prieks, ka nu jau daudzos blogos būs pazudis šis traucēklis. Man vienkārši bija slinkums katram atsevišķi rakstīt, tāpēc ieliku pie sevis šo lūgumu...

Zīmīgi, bet retais spams bija ieklīdis tieši šajos komentāros - neticīgie nu var pārliecināties, ka publiskajā vidē tas nekādi neparādās - tas bija 5 stundas aiz Daigas komentāra ienācies...

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Jā,es ar nereti esmu pukojusies -nu,kam tās vārdu pārbaudes!?Un pilnīgi piekrītu -tas mazina vēlmi komunicēt(rakstīt komentārus).Hmmm...domāju,ka man nav šīs vārdu pārbaudes un citi kavēkļi...vai tomēr?

Anonīms teica...

Arī man jāpārskata komentāru lietiņas...