Lapas

sestdiena, 2011. gada 20. augusts

Festivāls "Rīgas tekstilmozaīka 2011"

Nedēļas sākumā, atrādot savu darinājumu, jau minēju, ka straujiem soļiem tuvojas tekstilmozaīkas festivāls - ar šī gada tematiku “Baltijas jūra – dzintara krasts” un minikviltu konkursu “Rīga dimd”.
Šodien tur pabiju, visu nopētīju un lai arī citus iekārdinātu, atrādu dažus izstādes darbiņus. Diemžēl, pusratā izbeidzās španungs manam fotoaparātam, tāpēc būs vien jums turp jādodas pašiem, lai redzētu daili pilnībā :)

Šis noteikti ir mans favorīts - dabā tas izskatās vēl dievīgāk

Piedodiet, pļāpājamais apsīcis, baudiet bildes :)


Nē, es tomēr izteikšos mazlietiņ - šis brīnums ir tik fantastisks, ka elpa aizrāvās to ieraugot. Stāvot līdzās šīm burvīgajām lielajām magonēm, var sajusties kā kamenīte, kas ieraudzījusi paradīzes ziedu :) Viducīši izšūti ar mirdzošām pērlītēm - debešķīgi skaisti, vienreizēji!!!


... un šis vilnis tā vien ierauj savā burvībā


Šķiet, šis bija saulainākais darbs - žilbinošs ... un vēl tas zvērēns komplektā (man jau labpatīk domāt, ka tas ir kaķis :D)


 Šis  noteikti jāredz dzīvajā, bildē nav iespējams parādīt tā patieso diženumu


...mīļās medus šūniņas, kuras šogad arī es beidzot sadūšojos izmēģināt (stipri mazākā apmērā gan)


Vēl dažas kolāžas - te gan pazūd darbu patiesie izmēri, lielākā daļa to ir ap 2 m, citi mazāki




Šai augšējā bildītē vidējais darbiņš ir tekstilmozaīkas apvienojums ar krustiņizšuvumiem - visi motīviņi ir smalki krustiņu darbiņi maigos brūni pelēkos tonīšos.
Un te divas skaistas vasaras :)



No minikviltu darbiņiem paspēju vien šos trīs nobildēt un tad mans aparāts apklusa un ar mani vairs nepakam negribēja komunicēt...


Īpašs mīļums staro no šī darbiņa - žēl tik, ka darbiņa nosaukums liecina, ka mīļā minka devusies uz labākiem medību laukiem, kur var tā draudzīgi ar pelītēm sadzīvot...


Nu, un, protams, mans darinājums - mana saulīte dzintarkrastā (vairāk bilžu var apskatīt TE)


Rīgas svētku ietvaros noteikti izbrīvējiet laiku šai izstādei - tas ir pozitīvs lādiņš ilgākam laikam un īsts mīlestības veltījums mūsu mīļajai Baltijas jūrai :)

6 komentāri:

Unknown teica...

Dievīgi darbi... bet nu tas kaķis būtu manas mammas mīļākais darbs...

ceita teica...

Inese!
Paldies par ieskatu izstādē! Man nedēļas nogalei citi plāni, vai ilgāk tā nebūs apskatāma?
Ūdensrozes ļoti skaistas!

Madara teica...

kolosāli darbiņi.
Bet Tavs Inese tomēr izceļas visvairāk, tik precīzi pa tēmu un tik krāšņs. :)

Irēna teica...

burvīgi darbi, jo īpaši divi pēdējie!

Inese teica...

Ceita, diemžēl šādā sastāvā darbi apskatāmi tikai šīs trīs dienas, bet vietējie (latviešu) darbi ik pa laikam ceļo pa Latviju dažādās ilgstošākās izstādēs - tā ka ne gluži visi šie, bet savādāki (tikpat skaisti un krāšņi) šur tur ir apskatāmi :)
Madara - nu Tu glaimo :D, ļoti daudzi patiešām jūras tēmu dažādās variācijās apspēlējuši un tehniski arī daudz sarežģītu, manam prātam neaptveramu darbu. Starp citu, tur var balsot par skatītāju simpātiju un ir ļoti grūti izvēlēties, par kuru īsti balsot - labi, ka ļauj neierobežotā skaitā nobalsot, tad nu par visiem, kas patīk :)))
Irēna, nu tas minka jau vairāk priekš Tevis te tika ievietots, jo man uzreiz Monu atgādināja, tāda dikti Monīga figūra un kopskats, lai arī nav identiski līdzīgs :)))

Ineta teica...

ĻOTI skaiti darbi!!! Patiešām grūti izvēlēties par kuru balsot, jo visi ir tik vienreizēji!
Tas kaķis tiešām ir ļoti līdzīgs Irēnas Monai :)