Lapas

pirmdiena, 2011. gada 1. augusts

Lejastiezumi

Cik jauki, ka ir darba vietas, kurās nenogurstoši gadu no gada tiek organizēti t.s. korporatīvie pasākumi jeb vienkārši runājot "atlaid bremzes tusiņi". Tā nu nedēļas nogalē bija iespēja pabūt Lejastiezumos - Kuldīgas rajona Rendas pagastā, pie Usmas ezera.
Teritorija milzīga - izrādās vairāk nekā 30 hektāru plaša, kurā izvietotas vairākas simpātiskas mājiņas - gan viesu namiņi, gan pirtis, nojume ar kamīnu (pirmajā bildītē), piknika vietas u.t.t. - visa kā gana, lai vairāk kā 100 cilvēki viens otram netraucējot varētu feini relaksēties :)
Te nu ir katra vīrieša sapnis - alus busiņš,  jebšu "Operative beer bar" :D - tāds omulīgs ugunsdzēsības dienesta busiņš, kas pārtapis citā kvalitātē (nebija nemaz tik viegli notvert mirkļus, kad šo brīnumu nobildēt bez izslāpušajiem viesiem)
Braucām visa ģimene gandrīz pilnā komplektācijā - diemžēl kaķi palika mājās, tiem šādi brīvdabas pasākumi iet secen... Bet nu mūsu Mokka izklaidējās līdz spēku izsīkumam. Nu vai nav skaista!!!
Palaidām vīriešus peintbola karā un palikām tikai meitenes vien lielajā plašumā - tas mums ļāva mazliet izklaidēties, mazliet pablēņoties un galvenais - kalt stratēģiskus plānus par turpmākām izklaidēm...
... tā mēs jau laicīgi noskatījām zirdziņu izklaides - ar meitiņu izbraucām skaistos senatnīgos ratos (ak tu mī un žē, kā tie kungi kādreiz ir kratījušies...), bet lielo bērnu uzsēdinājām uz zirga tāpat - izskatās varen brašs (tā kā mani vecāki kādreiz nodarbojās ar jāšanas sportu, bet es zirgam i tuvu neesmu bijusi, tad ar šo bildi varētu revanšēties mammas acīs, ka vismaz mazdēls iet viņas pēdās :D)
Līdz ezerkrastam tikām tikai vakarpusē - izrādījās, ka ūdensprieki tūliņ arī izbeidzās, mēs visu bijām nokavējuši... Tā nu lielais pūlis aizskrēja uz vakariņām, bet mēs vientuļi palikām uz laipas, noskatoties kā nokrāmē bubļiku...
Šoferītim palika mūs žēl - un jep - mēs tikām pie ekskluzīva izbrauciena pa ezeru - Mokka nepaguva i attapties, ka jau no šūpojošās laipas, kas viņai jau bija uzdzinusi paniskas bailes par nestabilo situāciju valstī, tika iecelta kuterītī :)))
Mūsu mīļā Mokka, kur tik nedosies līdzi un ko tik nepasāks - ja jau kopā, tad kopā :)))
Starp citu, tik bildēs ievēroju, ka saimnieks savai meitenei tur ķepiņu, nu vai nav mīļi???
Nu jā, un tur uz bubļika kaut kur tālu aiz mums kūļājas mans lielais bērns - tas jau faktiski bija galvenais iemesls izlūgties šo braucienu, jo bērns uz pasākumu devās ar sapni, ka varēs izlaist riņķi bubļikā. Bet sanāca ne viens vien riņķis, mēs tikām izvizināti tā pa riktīgo - par ko atsevišķs un liels paldies šoferītim, ka ārpus paredzētā laika veltīja mums šo skaisto brīdi.
Atgriežoties vakariņās uz galveno pasākuma epicentru nenocietos, un tomēr parādu arī kādu nesmukumu - paveramies ar skatu augšup, un izrādās, ka nav vis nesmukums, bet gan viena smuka ligzdiņa :))) Nu kaut kā jau jāsadzīvo mums ir šai pasaulē...
Tā īsti nestādos priekšā, kā ligzdiņas iemītnieki panes trako troksni un tautas masas...
Lielais šašliku toveris silst un to apsargā modrs sargs...
Vakara gardākais brīdis - medus torte (mmmmm, kāda ņamma tā bij :D)
 Te vēl dažas bildes, lai izjustu mierīgo gaisotni Usmas ezera krastā
Šī zīme ar paskaidrojošo rakstu mani īpaši uzrunāja :), man pat liekas, ka to vajadzētu iekļaut kā oficiālo papildzīmi ķieģelim :)))

Bet nemanot pienāk vakars...
... un saulīte aizdedz ugunskuru ezera ūdeņos, lai pateiktu mums: "Atā, līdz nākamam skaistam rītam!"

 ... iešu ka es ar beidzot gulēt :)))
Lai mums skaista nākamā nedēļa!!!

5 komentāri:

Irēna teica...

Burvīgs pasākums jums ir bijis! Starp citu, tur netālu kādreiz bija manu vecvecāku mājas...

Aija Elliņa teica...

Jauks pasākums! Tiešām brīnumaini, ka kāda darba vieta vēl tā rūpējas par saviem darbiniekiem! Ļoti skaistas bildes, Inese, Tev sanākušas! :)

Inga teica...

Feins pasākums Lejastiezumos! :))) Bildēs var just jauko noskaņu! Man tas busiņš šķita tāds omulīgs:)))) un Tavs dēls zirga mugurā - vienkārši super! :))
Nu par kūku vispār nerunāsim:))))

Inese teica...

Tad jau, Irēn, Tev tā puse ir pazīstama - mēs pie Usmas ezera otro reizi tik bijām, vairākus gadus atpakaļ no citas puses vienā nometnē padzīvojāmies :)
Aija, ir, ir patiešām feini uzņēmēji, kas nepārtrauca lutināt darbiniekus, aizbildinoties ar krīzi un naudas trūkumu - šim uzņēmumam kā likums ir 2 pasākumi gadā: vasaras neformālais ar sporta izklaidēm un ziemas svinīgais ar jaungada programmu :))) Viņiem šogad esot 18.vasaras ballīte (mēs tur piedalamies no 2000.gada: sākumā divi vien, tad jau ar dēliņu, tad ar dēliņu un meitiņu, un nu jau ar dēliņu, meitiņu un suni :D)
Inga - busiņš fantastisks - man kā alus nedzērājam tas galvenokārt bija kā mākslas darbs, apbrīnas vērts :) Vēl tā sarkanā krāsa saulē mirdz un izmēros tāds mazs, nudien omulīgs :)))

Inga teica...

:))) man arī alus negaršo:D Bet busiņš tāds kā no bērnu multenītēm šķiet:)))