Lapas

otrdiena, 2011. gada 6. septembris

Ārprāta skaistums :)

... ja kaut kādu iemeslu dēļ nesēžat, tas apsēdieties, esmu nolēmusi jūs apžilbināt ar krāsainu ārprātu, ar ārprāta skaistumu (jo kurš gan teiks, ka ārprāts nav skaists :D)
Kopš ieraudzīju pie Ceitas skaisto puķspilvenu, man vairs nebij miera, kā gribējās tādu izčamdīt un izmīlēt. Apskatīju norādīto linku, kur ir pamācība, lai konstatētu, ka tas nav nekas nepaveicams. Un re kā aizrāvos :)))



Kopā uztapa 5 rinķi - lielākajam ir deviņas ziedlapiņu rindas, divi ir ar 7 ziedlapiņu rindām, viens ar 5, bet mazākais ar 3 ziedlapiņu rindiņām.
Nu jā, drusku jau es pamainīju ziedlapiņu kuplumu, tāpēc nav gluži tāds, kā oriģinālā :)


Pirmais lielais riņķis man aizgāja mazliet volānā, bet ar nākamajiem mācība bij rokā, ka garo stabiņu rindai mazliet jāsavelkas čokurā un pēc tam ziedlapiņas to izstieps vajadzīgajā lielumā: 
1.rinda ir uz 6 cilpām iztamborēti 18 garie stabiņi (vajag, lai stabiņu skaits dalās ar 3)
2.rindā uz 18 stabiņiem iznāk 6 ziedlapas (ziedlapa top šādi: vienā cilpā iztamborē īso stabiņu un pusstabiņu, otrā cilpā - 3 vienkāršie stabiņi, trešajā cilpā pusstabiņš un īsais stabiņš)
3.rindā vienkāršos stabiņus tamborē pa diviem, katrā otrā cilpiņā (kopā jāsanāk 27 vnk stabiņiem)
4.rinda atkal ziedlapas
5.rinda - vnk stabiņi pa diviem katrā trešajā cilpā
6.rinda - ziedlapas
7.rinda - vnk stabiņi pa diviem katrā ceturtajā cilpā (tālākās rindās jau pēc izjūtas, ja jūt, ka pa stingru savelkas uz iekšu, tad var atgriezties pie 5.rindas tamborējuma, ka tamborē divus katrā trešajā cilpā)
Nu kaut kā tā man izdevās pārējos apļus dabūt ideāli taisnus :))) ar ko es, bez šaubām ļoti lepojos.


Vēl jo lielāks lepnums mani gandrīz pārplēsa, kad mamma paprasīja uzzīmēt (aprakstīt) viņai tamborējuma šēmiņu - viņai, kas tamborē 100 un 1000 reižu labāk nekā es!!! Vienvārdsakot, esmu lepna par sevi :D Ai, nu nemaz vairs nav pieklājīgi šitā dižoties...


Te "pankūciņu" otra puse :)



Drīz būs arī spilventiņi, bet pagaidām tik ārprātīgie krāsu apļi - tamborētās mandalas (jo kas gan cits, ja ne mandala, tas ir :D)
Un jā, sliktā ziņa ir tā, ka dziju šie brīnumi ēd ļoti daudz :(, jārēķinās, ka ar diegu galiem īpaši daudz neaiztamborēsies...



Nē, bet es tomēr ar sevi ļoti lepojos :D


15 comments:

Unknown teica...

ļoti skaisti

Anda teica...

ah, kāds skaistums! :)

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Cik gardi un koši!!!:))

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Iemetu vēl aci,kur dota tā pamacība un vēl Ceitas blogā,tad atkal Tavējā!man arvien vairāk arī sāk iepatikties!Arī vēlos šādi darināt " mandaliņas"
Rīt vēl dienas gaismā viss būs rūpīgi jāpapēta,jo es tā īsti nesaprotu -Tev tapuši vairāki aplīši un tad šūsi- tamborēsi tos kopa?Sākumā man likās,ka viss tamboris no viena liela apļa...Hmmm....laikam tiešām jāsagaida rīts...savādāk te tiešām aizfilozofēšos:DD

andrasballe teica...

cik skaisti ;) kad redzu, ko tādu, man vienmēr žēl, ka neprotu tamborēt. pieļauju, ka šie apļi apaļu un mīkstu spilvenu formātā vispār būs fantastiski.

andrasballe teica...

cik skaisti ;) kad redzu, ko tādu, man vienmēr žēl, ka neprotu tamborēt. pieļauju, ka šie apļi apaļu un mīkstu spilvenu formātā vispār būs fantastiski.

Unknown teica...

Tāds košums...tieši tāds, kā nepieciešams atvasarai. :)

Grieze teica...

Cik, skaisti!
KA tik mani atkal nepavelk arī uz spilvena margošanu, lai gan māja jau pilna!

Sixspārne teica...

Skaisti, skaisti! :) Ārprāts tiešām ir skaists. :D
Man arī top spilvens kā liela puķe, bet - vienkāršāk. Es vispirms uztamborēju apli, pieaudzējuma vietas - 12 katrā aplī, stabiņi ar vienu apmetumu ir aizķerti aiz tālākās cilpiņas vienas maliņas, bet iekš tās otras maliņas tamborēju ziedlapiņas un uz apli vien. :)

ceita teica...

Inese!

Kāds prieks par Tavu izvēlēto krāsu košumu! Ļoti skaisti un koši!!!
Man jau arī tas aplis sākumā krokojās, bet to izdarīju speciāli, lai ziedlapiņas būtu vairāk, sanāk kuplāks zieds un apaļajam spilvenam labāk pieguļ forma, tamborējums beigās izlīdzinās. Pēc mūsu jaukā brīvdienu tusiņa, kurā tamborēju šo puķi bez pamācības, pirmdienas rītā atklāju, ka Attic24 blogā ir jau ielikta pamācība. Pirms tusiņa vēl nebija.
Man jau arī bija gandarījums, ka esmu pati tikusi galā ar iecerēto.
Atgādinu vēlreiz, spilvens nav mans izgudrojums, to noskatīju brīnišķīgos ārzemju blogos!

Hela teica...

Man patīk spilgtas krāsas, bet dažas. Taču tavs spilvens ir tik košs un krāsām uzspridzinošs!, ka nevaru nepateikt - super! Vienmēr priecājos un apbrīnoju, kad citi uzdrošinās to spilgtumu dabūt tā forši vienkopus! Ļoti skaists spilvens. :)

Madara teica...

ārprāc cik skaisti :)
ae arī gribu, gribu gribu tādu košumu. atkal jāķeras klāt adatai un kamoļiem un jāmēģina uzcakot.
nu vienreizēji, skatos un priecājos :D

Inese teica...

:))) paldies par jūsu prieku :)))
Neba nu es te velti jūs kārdinu - pamēģiniet ar, te jau feinākais, ka var likt kopā jebkuras krāsas un izskatās fantastiski :)
Ines, man aiz skopuma dziju palika žēl, tāpēc es otrā pusītē likšu audumiņu (tamborēta būs tikai spilventiņa viena puse)
Dux - pilnīgi piekrītu, ka šobrīd ļoti nepieciešamas košas krāsas, citādi depresija būs klāt kā likts :D
Sixspārne, Tavs tambors izklausās akurāt pēc tādas pašas puķes - šitam jau ar cilpiņas vienā pusē ir ziedlapiņas, otrā stabiņu rinda nākamai ziedlapu rindai - atrādi savu ar, lai tiekam skaidrībā, kāda būs atšķirība :)))
Ceita, zinu, ka nav Tavs izgudrojums (lai gan Tu ar darbiņu pati tiki galā bez pamācības), bet Tavs lielais nopelns ir tajā, ka Tu šo brīnumu parādīji mums - latvju meitenēm :))) Es pat neaizdomātos, ka tik vienkārši var tikt pie tik mīļa un skaista spilventiņa!
Madara - cako vien augšā, miera jau tāpat vairs nebūs :D

Irēna teica...

Skaisti un dzīvespriecīgi! Kārtējo reizi apbrīnoju Tavu pacietību...

Inese teica...

paldies, Irēn, kas nu tur par pacietību, tik dažas noklausītas (neredzētas) filmas :D
Šis patiešām dikti raiti gāja uz priekšu...