Lapas

ceturtdiena, 2011. gada 27. oktobris

Rotaļprieka nezūdamības likums :)

Nereti dzirdēts, ka kaķi visu mūžu paliek bērni: rotaļīgi un bezbēdīgi (te gan runa laikam ir par tiem minkām, kam paveicies ar apkalpojošo personālu). Bet vai mēs - pieaugušie cilvēki arī tomēr nesaglabājam rotaļīgumu savas dzīves līkločos?
Bērnībā mēs - meitenes - izdzīvojam pieaugušo māmiņu dzīvi, bet pieaugušo vecumā rotaļājamies ar saviem bērniem :) Paradoksāli, bet bērnībā mēs nerotaļājamies, jo mums viss notiek pa īstam, bet tagad, kad viss ir pa īstam, tik ļoti gribas rotaļāties...

Filosofiska atkāpe manam pēdējam dvēseles lidojumam: dāvana vismazākajam - pirmo rotaļlietu komplektiņš mazulim (puisītim). Ļoti priecājos, ka kāda paziņa palūdza izpalīdzēt un uzcakot kādu dāvināmu rotaļlietiņu mazam, mēnesi jaunam puisēnam. Lieki piebilst, ka mana apņemšanās viskautko un visakādaudz cakināt manai meitiņai īsti nedarbojas - vienmēr takš ir kas svarīgāks ieplānots :)
Manas meitiņas pirmās mantiņas var apskatīt TE

Spārnota un iedvesmota ķēros klāt tik svarīgo rotaļlietiņu gatavošanai - un te nu tās ir - rotaļīgi jautras, saulaini košas par prieku māmiņai un bērniņam



Komplektiņā ietilpst trīs mantiņas

Biz-biz-mārīte
Tā kā ar savu lielo bērnu pirmajā klasītē gatavojām projektu par mārītēm, tad tikām skaidrībā, ka punktiņi mārītēm nebūt nenozīmē mūža garumu :D un man šī ir septiņpunktu mārīte (Coccinella septempunctata). Lai viņai nebūtu skumīgi uz zaļās dzīves taciņas, piecakoju vēl pa puķītei katrā pusītē :) Pašai mārītei ar aitas vilniņu pildītajā vēderiņā apēdies zvaniņš, kas maigi skan, kad mārīti kustina.
Domāts ir ap rociņu liekama mantiņa (mana meitiņa pat bija tik mīļa, lai neteiktu, ka apjukusi un vienkārši izmantoju viņas mirkļa vājumu :D, ka nopozēja). Zinu, ka šādas mantiņas netiek viennozīmīgi uztvertas, jo ir uzskats, ka bērniņš cenšas nopurināt no rociņas to briesmoni, kas tur grab, bet vecāki tikmēr priecājas, kā viņš jauki rotaļājas :D... Es ceru, ka māmiņa spēs uztvert sava mazuļa noskaņojumu un ja ap rociņu mantiņa būs nevēlama, to varēs piestiprināt kaut kur citur - nu kaut vai kādam plīša zvēram ap ķepu :)


Tārpiņš
Tārpiņš ir no zinātniskās fantastikas jomas - absolūti krāsains un raibs, savvaļā nesastopams eksemplārs. Katrā posmiņā ir ietamborēta koka bumbiņa, bet galviņa ir mīksta, ar aitas vilniņu pildīta.
Šai mantiņai nekas negrab, galvenā ekstra ir ņurcāmā funkcija (man pašai ļoti patīk sajūtas, kad pa roku šitāds mīļums ņurcās :D). Pieļauju, ka vēl viena ne mazāk mīļa nodarbe būs astes gala zelēšana - tur speciāli šim nolūkam maza koka bumbiņa gadījusies  :)


Ar tārpiņu gāja man raksturīgā stilā - no sākuma dari, tad domā :)
Pirmo tārpiņu uztamborēju ar putuplasta bumbiņām un pat neaizdomājos, ka tās nebūt nav piemērotas maza bērniņa rotaļlietai :))), kā pamatkritērijs man bija vieglums... Un kur nu vēl vieglāku pildījumu kā putuplasts! Tikai pie tārpiņa galvas attapos, kas notiks ar tā pildījumu, kad to kožļās, kad to vajadzēs mazgāt u.t.t u.t.j.p. Tā kā ārdīt ārā vairs negribējās, jau biju iemīļojusi mazo razbainieku, nolēmu, ka mana meitiņa jau ir izaugusi no vecuma, kad visu kožļā, un ka tārpiņš sev atvēlēto mūžu droši var palikt mūsmājās :D - tā ka tas lielākais ar kičīgajiem radziņiem nu jau ir manas meitiņas īpašumā...


Puķe
Puķe darināta pēc līdzības ar manas meitiņas pirmo un vismīļāko tamborpuķi, kuru nedarināju pati, bet kuru meitiņai uzdāvināja mana draudzenīte. Nebija mērķis atdarināt viens pret vienu, tāpēc šī ir stipri savādāka - saglabājas vien grabuļa būtība (puķes sakņu daļā ir kinderolas trauciņš ar sīkām pērlītēm, kuras klusi, neuzbāzīgi skan).
Atcerējos, cik ļoti manai meitiņai patika visādas astes un astītes. Tās tik mīļi varēja divos pirkstiņos kā nāvīgās pincešskavās satvert un nenogurdināmi pētīt... Tāpēc pilnīgi spontāni un neplānoti puķei uztamborējās arī saknīte (un ziniet - meitiņa šo mantiņu izpētot pēc grabuļa iegrabināšanas tūdaļ nodevās saknītes pētījumiem - rotaļa saucas: "īkš-pūkš-traļļaļļā" :D)
Tā kā rotaļlietas paredzētas puisītim, tad ziediņa krāsas ieturētas puiciskākos toņos



Šitāds mīļš darbiņš nu ir beigts, bet jau nākamais tiek steigts...



Ar rotaļprieku sirdī 
ceru, ka dāvanas saņēmējam patiks un tiks lietots :)

21 komentārs:

Unknown teica...

te nu tiešām jābūt rotaļpriekam, savādāk nemaz nevar būt, tik skaisti un mīļi

vineta teica...

Kā nu nepatiks,ja pat es pieaugusi tante esmu sajūsmā un labprāt paspēlētos :)

Biene teica...

Fantastiski skaisti, priecīgi un pat dzirdu cik maigi skan...

RitaGri teica...

Mīļas gan mantiņas! Man arī gribētos piedalīties iemēģināšanas procesā!Varbūt atteiktos no kožļāšanas...
Vari ielūkoties manā blogā, kādas tapušas rozītes pēc tava apraksta...

Pai! teica...

tik rūpīgas un mīļas. Gribas teikt - gaisīgas mantiņas. Tev savos darbiņos izdodas tādu vieglumu ielikt, romantiku :) Ļoti skaisti!

Inese teica...

Paldies, meitenes, ko tur slēpt, man jau ar dikti gribas tās ņurcīt un grabināt (tāpēc esmu tās nolikusi prom no acīm, citādi būs jau pabružātas jāatdod :D, bez tam jāslēpj jau arī no meitiņas :D)

Anna teica...

Lielum lielais paldiesiņš Tev no manis- kā reiz domāju, kā "tikt galā" ar pirmo rotāļlietu komplektu mazulim...

Irēna teica...

vienkārši burvīgas lietiņas!

Inga teica...

ļoti spēlēties aicinošas rotaļlietas! :))) Tik mīlīgas un draiskas! :)))) Man ļoti, ļoti patīk! :)) Visas! :))))

Sixspārne teica...

Fantastiskas rotaļlietas! Gan krāsas, gan izpildījums. Būs bērniņam prieks un vecākiem. :)

Lenyy teica...

Ļoti jaukas mantiņas, un tas tarpiņš - vienkārši fantastisks.

Daiga teica...

Ļoti mīļi un vilinoši - ķerties klāt ņurcīšanai, grabināšanai, pētīšanai!

Plūmīte teica...

Ļoti skaisti!

Inese teica...

Ai, liels paldies, meitenes - man milzīgs prieks, ka jums patīk

Ilze teica...

Fatastiskas mantiņas!!!!!!! Un tas tārpiņš... SUPER!!!!!!!!!! :)

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Superjaukas un pārdomātas rotaļlietas!!!

Hela teica...

Ļoti jaukas rotaļlietas!

Elīna Šimkus teica...

TIK SKAISTI :) :) :) :) :)
Paldies par idejām tik mīļām lietiņām - arī man drīz jādodas draudzenes puisīša raudzībās un pašlaik tiek piestrādāts pie mīļām dāvaniņām!
Ļoti, ļoti skaistas spēļmantiņas! Un 100% rūpīgums Tavā stilā :))

Inese teica...

paldies, meitenes par jaukajiem komentāriem :)

Kristīne teica...

Tik mīļas un sirsnīgas lietiņas. Skaisti!;)

Inese teica...

Paldies, Kristīn :)
Šodien saņēmu ziņu, ka dāvaniņas saņēmējam esot ļoti patikusi dāvaniņa, par ko liels, jo liels prieks :)))