Lapas

piektdiena, 2011. gada 11. novembris

Peļu saime mājās :)

Vakar vakarā pie mums ieradās Zizes (Ilzes :D) peļu saime, sapucējušies, sapakojušies, ceļa maize ar līdzi - nu tā kā uz palikšanu :) 



Mazliet žēl, ka vakar jau bija tik tumšs, ka pat nebij jēgas mēģināt fotografēt, tāpēc diemžēl pirmā pārsteiguma sejas izteiksmes iemūžināt nebija lemts :)
Fotosesija tapa šodien :)))


Peļuki dabā ir bezgala mīļi - mīkstiem vēderiņiem, skaistām drēbītēm, tādi akurāti - nu viena inteliģenta, smalka ģimenīte :) Un gādīgajai Peļu mammai mazam Bebim līdzi iepakota arī sedziņa un spilventiņš...



Cik skaistā somiņā tie atceļojuši - jāsaka, ka man ne uzreiz pieleca, kāpēc uz somiņas ir burtiņš "A", jo loterijā taču vinnēju es un manā vārdā nu nekādi šis burtiņš neietilpinās, nu labi - alfabēts sākas ar šo burtiņu, bet kāds tam sakars ar peļukiem? Mūsmāju vīriešiem gan uzreiz esot bijis skaidrs, ka burtiņš "A" ir meitiņas ekskluzīvs īpašums :D


Un paskat, uz kāda skaista papīra līdzi bij atsūtīta vēstulīte (ar tekstu dabā viss ir kārtībā, to es tikai te padzēsu, jo tas, kas tur rakstīts, ir tikai un vienīgi MANS!). 
Nu īstenībā vēstulīte bija vienīgais, ko meitiņa vakar vakarā žēlīgi man atļāva paturēt, visu pārējo nepārprotami un skaidri prihvatizējot sev :)
Iedomājieties, es tikai gribēju paņemt paskatīties vienu no pelēniem, kad meitiņa dusmīgu ģīmīti izrāva man to no rokām ar tekstu: "Ami!!!" (tulkojumā tas nozīmē: "Amēlijas peļuki, neaiztiec!") Tā nācās vien samierināties, ka ne man bija, ne man tika...

"Tak, tak, tāāāāāk... Kas te notiek un bez manis???" Te nu beidzas mana mierīgā fotosesijas daļa, jo ieradies mūsmāju centrālais tēls


"Tagad vari fotkāt, esmu gatavs!"


"Tak, tak, tāāāāāk... Kas te notiek un bez manis???"


... vēl viens centrālais tēls attipinājis :) Nez vai var būt divi centrālie tēli?
Pēc fotoaparāta spējām un iespējām, diemžēl, jākonstatē, ka tas ir izvēlējies tikai vienu centrālo tēlu, otru atstājot fonā (piedodiet, skaļi nevaru teikt, kurš tas ir...)


Šis meitiņas smaidiņš nozīmē: "Re kur manas pelītes, ja tu neiebilsti, es tās tūlīt pat paņemtu..." (Uz nakti tās biju paslēpusi, lai varu dienasgaismā safočēt, tāpēc te nu ir brīdis, kad meitiņa tās atkal ieraudzīja :D)

Nu, Minki, kurš kuru???


Uzvar pacietīgākais :)




"Hei, Minkān, ko Tu tur dari tā klusiņām?"
"Vai, kā nejauši ķepa paslīdēja... Eh, tā pele tik un tā nav īsta..."


Meitiņa tikmēr uzmanīgi, lēnītēm sāk spēlēties...


Bebim pietiek čučēt, tagad Peļu paps čučēs... Starp citu, pa dienu liekot meitiņu gultiņā, izrādījās, ka Peļu paps jau stūrītī iekārtots, sasegts, jau čuč :)))


Tādi, lūk mums jaunumi :)))


Mīļš paldies, Ilze, par dāvaniņu nenopriecāties...

P.S. Bija doma nofočēt kopā ar mūsu jau mājā ieperinājušos peļu saimi, bet dzīvie modeļi ieviesa savas korekcijas... Tā nu sanāk, ka groziņā mītošām lauku pelēm būs jāsapazīstas un jāsadzīvo ar skaistā somā atceļojušām pilsētas pelēm :)

9 komentāri:

Aija Elliņa teica...

Vienkārši brīnišķīga idille jums tur valda! :) Prieks lasīt :)

Klēra teica...

Superīgie peļu bērni! Apsveicu ar veiksmi loterijā. Skaisti!

Irēna teica...

BURVĪGI!!!!

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Ai,cik viss mīlīgs un jauks!Gan jaunā peļu saime,gan Tava meitiņa un protams arī Minka!:)

Ilze teica...

Kā jau teicu man prieks,ka jums abām patika! Un vīriešiem bija taisnība, ceļojuma tašiņa rotājās ar Amēlijas burtiņu,jo bija jau man doma,ka peles tiks šai jaunkundzei. Lai jauka spēlēšanās!

Sarkanā Biete teica...

Ak,kāda burvīga peļu saime:) Nav nekāds brīnums, ka pie jums tur gandrīz vai cīnās, kuram tā tiks:)

Tati teica...

Какие красивые и живые фото! Дочка - красавица, как солнышко!!! :)

Котяра, конечно, очень важный! )))))))))

Plūmīte teica...

Ļoti foršs foto stāstiņš. Un meitiņa īsts jaukumiņš ar savām (!) pelītēm!

Inese teica...

Jā, mūsmājās lieli prieki :)
Tik redz kā - to mantu ir daudz, visas vienlaicīgi rokās noturēt grūti, tā nu izmantojot izdevību, katrs var pie kāda peļuka tikt :))) Bet jums vajadzētu redzēt to skatu, kā meitiņa SAVU tašiņu plecā uzlikusi, ar visu peļu saimi tajā, pārvietojas pa māju - tā ir vienīgā iespēja visu sagrābt savā varā :)
Tati - спасибо, дочка у меня прелесть, души в ней не чаю :)))