Lapas

svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Зайца не видали?


Īsi pirms Ziemassvētkiem uztapa un Rūķa maisā ierāpās šitādi zeķzaķēni - brālītis ar māsiņu, kas nu jau dzīvo atsevišķi: meitenīte pie manas meitiņas, bet puisītis pie brāļa dēla. Lai arī tie tapa kā miegazaķi, tomēr nevilšus atgādina bērnības multenīti, kuras maģiskā frāze: "Зайца не видали?" seko man līdzi visu dzīvi :)



Zaķpuika - tapa pilnīgi spontāni pēc lielās vilšanās mūsu veikalos, kad nekādi nevarēju atrast mīļu, noderīgu un kvalitatīvu rotaļlietu mazajam brāļa dēlam (kuram šogad 1.gadiņš) un viņā tā iemīlējos, ka nospriedu: manai meitiņai arī tādu vajag... Zeķes ta ir divas, tā nu pietika vēl vienam zaķim :)


Zaķmeiteni darināju, neskatoties un nesalīdzinot ar puiku, gribējās, lai meitene būtu ar savu "es", nevis pirmā zaķa kopija :) Tā arī sanāca - zaķenīte ir mazāka augumā (kā jau tas pieklājas meitenei) un pavisam citu ģīmīti...


... tā nu abi vēl samīļojas, katram tomēr sava māja un savs cilvēciņš... un hops iekšā Rūķa maisā...


Sanāca gandrīz par godu aizejošajam Zaķa-Kaķa gadam :)


13 comments:

Irēna teica...

Mīlīgi!! Bērniem noteikti ļoti patīk. Rociņas tamborēji?

Aija Elliņa teica...

Apburoši! Nevienā veikalā Tu nedabūtu neko labāku un šie vēl ar mīļam domām un konkrētiem bērniņiem veidoti! :)

Elīna teica...

ļoti mīlīgi pūkaiņi!

Madara teica...

kas par skaistumiņiem. tā vien gribas tos pūkainīšus ņurcīt :)

Ineta teica...

Tādi mīlīši, ka prieks!!! Dikti patīk ķepiņas :))

Biene teica...

Foršie zaķu bērni!Tādi ar raksturiņiem!Piekrītu Tev, ka, ja meklē ko konkrētu, tad neko nevar atrast!

a leaflet teica...

Burvelīgi!
Un mums - zaķīšu ģimenei, tāds noteikti noderētu!
Kāds ir pildījums? Un vai var sarunāt aprakstu - dļa asoba tupih? :)

Inese teica...

Zaķēni patiešām ir mīlīgi, pūkaini un ņurcāmi - kad nopirku zeķu pāri, draudzene tā bažīgi brīdināja: "Tās ļoti slikti valkājas (t.i., ātri novalkājas)" Tad man bij prieks, ka pirku tās ar pavisam citu domu un kā izrādījās mana doma ir vērtīgāka par zeķu vilkšanu :)))
Jā, Irēn, lai pietiktu ar vienu zeķi zaķēnam, trūkstošās detaļas pietamborēju - t.i., ķepiņas un ļipiņu. Ir pat interesanti, ka atšķiras struktūra - viss tāds pūkains un mīksts, bet ar stingrām ķepiņām (laikam, lai tas rokasspiediens būtu stingrs, ne ļengani mīksts :D)
Bienīt, es pat neko konkrētu jau vairs nemeklēju, vienkārši pēc kritērijiem: mīļš, noderīgs, kvalitatīvs - un nekā, diemžēl. Kvalitāte bija vienīgais kritērijs, no kura nekādi negribējās atteikties un tas bija arī vienīgais, kas nevienai rotaļlietai nepiemita :(
A leaflet - ir doma uzražot vēl kādu zači, tad arī safočētu procesiņu (šos, kā jau noproti, bij jāgatavo pa nakti, lai Rūķi nepieķer :D). Pildījums ir aitas vilniņa un darbiņš ir patiešām vienkāršs, izdarāms arī tiem, kas uz bruņuvilciena :D Man tik jātiek uz bodi pēc zeķu pāra :)))

Sixspārne teica...

Ļoti jauki zaķu bērni sanākuši. :) Un zeķes - tieši atbilstošas miega zeķzaķiem - mīkstas, baltas, pūkainas... :)

Inga teica...

Feini mīluļi!:)) Un fotosesija viņiem jauka! Tās zaķēnu ausis tik ņurcāmas šķiet! Jaunajiem saimniekiem būs ērti staipīt līdzi :))))

Inese teica...

Paldies, Sixspārnīt - zeķu mīkstums un pūkainums bija galvenais iemesls, kāpēc vienu pāri nogrābu, vēl nezinot un ātrumā nespējot iedomāties, ko no tā uzražot, bet skaidrs bija viens - tik mīkstas un pūkainas noteikti kaut kam noderēs :)))
Jā, Inguc, ausis tiešām ir viegli satveramās staipāmās :), atceros, ka manam puikam bija miega zaķis un to tik feini varēja aiz ausīm paķert :)

NiPa teica...

Jauki!Ar šitiem zaķu bērniem gultiņā, miedziņš atnāks nemanot.

Neparastais pulveris teica...

Superīgi zaķēni :)! Abi kopā izskatās dikti mīļi un feini :)).
Man ar būs jāpameklē kādas mīkstas zeķītes, jo beidzot ar gribas kādu zeķu zvēriņu uztapināt.
Paldies Tev par iedvesmu :)!