Lapas

piektdiena, 2012. gada 30. marts

Sašūt olas :)

Atcerieties - pagājušā gada Lieldienās pakacināju jūs ar fantastiskiem meistardarbiem - lentīšu izšuvumā izšūtas olas (precīzāk - tukšas čaumalas).
Skeptiķi, protams, apgalvoja, ka tur ir līmēts, ka tur nav īstu čaumalu u.t.t. Šovakar nejauši uzgāju video, kur parādīts process - nu man vismaz noteikti kļuva skaidrs, ka tas nav nekas neiespējams, bet nu, protams, teikt, ka es nu esmu gatava ko tādu darīt - NĒ, paldies :D



Mani gan nebiedē izšūšanas process, tas nu ir gana vienkāršs - tik nav man tādas adatas... Biedē mani olu izpūšanas brīdis un urbšana - nu dikti kaut kā pēc zobārsta darbiņa izskatās (Daigai pagājušo gadu bija versija par ginekologu) :)))

Cerībā, ka varbūt tomēr atrodas kāds brīvprātīgais, kas izmēģinās :)

6 komentāri:

Plūmīte teica...

Izpūst olu nav nekas traks. Tas pat ir priecīgi satraucoši, jo nekad nevar zināt, vai izdosies saglabāt čaumalu neskartu, jo, ja pūš pārāk stingri, tad saplaisā čaumala. Bērnībā darījām to kopā ar mammu. Bet, ja tā labi padomāju par to, tad atceros, ka sajūta bija jocīga. Tieši tas izpūšanas brīdis. :)

Hela teica...

Paldies tev par šo video! Jā, izšūt olas čaumalu, tas ir kaut kas, taču mani šoreiz ieinteresēja kaut kas cits. Beidzot es zinu, kas jādara ar tādu līku adatu! :D Ir man šāda adata, jau no neatminamiem laikiem (nopirkās sen sen kādā no komplektiem), taču nekādi nevarēju saprast, ko ar to šuj (nu, tumsoņa, ko lai saka :D). Apaļām lietām lielisks instruments. Paldies!

Inese teica...

Plūmīt, es kā reizi to nekad neesmu darījusi, tāpēc mani biedē nezināmais :)
Hela, tā līkā adata noteikti der leļļu un rotaļlietu detaļām, te lentīšu izšūšanā noteikti vajadzīga tāda riktīgi resna un ar lielu aci, kurā lentu var dabūt iekšā. Es līdz šim esmu redzējusi tikai tādas parastas šūnamadatas izmēros... a varbūt vienkārši neesmu pievērsusi uzmanību. Katrā ziņā nojaušu, ka tādu adatu tomēr nopirkšu, ja ieraudzīšu, kaut arī esmu apņēmības pilna olas nešūt :)

Daiga teica...

Ha, mums kāreiz pagājušonedēļ uz dārziņu vajadzēja nogādāt izpūstas olas, tad es pirmo reizi šo triku iemācījos kundziņa vadībā :D Forši, kas tas ir iespējams!
Un tad es atcerējos Tevi, Inese, un nodomāju, varbūt pavisam drīz Inese atrādīs kādu pašrociņām izšūtu olu! Nu biju pārliecināta, ka tā būs, bet izrādās, ka Tev īsti nav spara uz šo ārprātīgo, bet jāatzīst vilinošo darbiņu. Varbūt vienkārši jāizpūš kādas 3 oliņas :D ?

Resnākas līkās/pusapļa adatas nesen par lētām naudiņām nopirku Depo, tās tur domātas mēbeļšūšanai, es gan ņēmu rotaļļietu darināšanai. Tajās noteikti lentes var dabūt iekšā.

NiPa teica...

Jā!Nu nemaz tik sarežģīti neizskatās.Galvenais šūšanas procesā neaizmirst ka tā ir ola.Lielākais kreņķis var būt kad beigās visu saspiež.Paldies par video!:)

Inese teica...

Daiga - darbiņš patiešām vilinošs, bet man ir attaisnojošs iemesls (precīzāk - tas ir tikai iegansts, lai nedarītu :D) - man nav tāda urbjamā štelle :))) Paldies par info, kur tādas adatas var iegādāt, jāatceras pie nākamā Depo apmeklējuma :)
NiPa - man jau arī liekas, ka varētu nošauties (ja tik būtu ar ko), kad pēdējā dūrienā tas viss sadrūp rokās :) Kā reizi vakar dzirdēju, ka mūsdienu olām dikti trausla čaumala esot, pat izpūst nemaz neiznākot... Tad jau pie viena jāuzmeklē arī kāda lauku vista - mums jau vairākus gadus kā nav laukos tādu brīnumu, tikai gotiņas vien no lopiem atlikušas (kādreiz bija i vistas, i pīles, i aitas :D)