Lapas

piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

DK "Leļļu mājiņa" I

Mazlietiņ nokavējusies atskaitīte par Leļļu mājiņas 1.posmu :)


Uzdevums bija sameklēt materiālus un sagriezt detaļas mājiņai.


Sazīmēju piegrieznīti, par pamatu ņemot A4 lapu sāna sienai, pārējās sienas, grīdu un jumtu pieskaņojot pēc izmēriem tai.


Ilgi domāju, ko likt stiprinājumam - sākotnēji biju domājusi kādu stingro mapi nolikvidēt, bet beigu beigās nolēmu iet izšķērdīgāko ceļu - nostiprināt audumu ar līmdrēbi.
Mamma mani pierunāja, ka abas puses aplīmēt nevajagot un vēl iedeva šitādu jocīgu pildījummateriālu. Nudien nezinu, kas tas ir, bet gana plāns, viducītī sintapona slānītis abās pusēs kaut kas trikotāžveidīgs. Tad jau redzēs, cik labi turēs - sliktākajā gadījumā pie kopāšūšanas vēl paspēšu mapi arī saplosīt, ja būs vajadzīgs :)


Tomēr nenoturējos un iepirku jaunu audumu :))) Pilnīgi nejauši gadījās būt netālu no Abakhan veikala un pilnīgi nejauši bija brīva stundiņa - laba sakritība, lai no turienes iznāktu ar lielu maisu visādu labumu :)))
Tā nu mājiņas ārpusei noskatīju šo īpatnēji rozīgo audumu ar skaisto rakstu, jumtiņš no velveta, bet iekšpusītē audumiņš no meitiņas Lupatu deķa pārpalikumiem


Tā kā iekšpusei un ārpusei izmantots viens audums (pretēji maniem sākuma plāniem, ka izmantošu mājās esošos atgriezumus un katrai sienai citu audumu), tad sienas un grīdu ārpusei, bet griestus, sienas, grīdu iekšpusei griezu vienā veselā gabalā, atsevišķi ir tikai sānu sieniņas ar jumta trijstūrīti un ārpusītei jumtiņš.
Un jā - man ir lodziņi :) Izdomāju - ja jau, tad jau...
Līdz rotājumiem un papildus detaļām gan vēl netiku, skatīšos, ko uz nākamo posmu paspēšu izdarīt, tas arī būs... Pagaidām tikai mežģīņu maliņa jumtiņam. Un vēl ieraudzīju, ka rokturīšus neesmu piegriezusi :)


Mājiņas iekšējās detaļas aplīmēju ar līmdrēbi. Logu rāmjus arī pielīmēju ar abpusēji līmējošo lentu.
Īpašs lepnums par lodziņu izvietojumu uz puķainā auduma - aš gandrīz vienādi sanācis :)))

Kāda es malacīte :)
Tagad tik tāds sīkumiņš, to visu sašūt kopā :)

11 comments:

Daiga teica...

Kā parasti, viss tik kārtīgi pastrādāts! Būs smukas, līdzenas sieniņas kā 'pēc eiro remonta' :D

Ieguldīts liels darbs (sadabūt ar līmaudumu kopā) un vēl lodziņi!!! Tiešām malacītis, man dūšas uz logiem nepietika, uz caurskatāmiem, es domāju :)

Daiga teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Inese teica...

Paldies :) - ar tiem lodziņiem, baidos, ka jautrība tikai sāksies, kad vajadzēs iestiklot :D

Daiga teica...

Kamēr man bija doma 'stiklot', biju izdomājusi to caurspīdīgo slāni ('stiklu') likt iekšā, izgriežot pēc piegrieztnes, līdz ar to tam nebūs kur mukt un nav jādomā, kā nostiprināt. Pie tam ar Tavām stiprinātajām sienām to varētu viegli nokārtot, jo jau ir smuki rāmji (vai nu pielīmējot rāmjus klāt pie tā slāņa, vai arī gar malu nošujot).

Visādā gadījumā, lai veicas :)

Starp citu, es arī kādreiz esmu iegādājusi to īpatnēji rozīgo audumu Abakhanā :D patīk man tie stingrie audumi, tā man tur ir vājuma kaste :D

Daiga teica...

Un vēl, piemirsu apjautāties, vai profilbilde ir pašportrets (zinu, ka no bildes, bet tomēr)?

Daiga teica...

es sapratu, man jāiet gulēt :D, tas taču ar datora palīdzību veikts :D

Irēna teica...

skaisti, skaisti! Kā parasti, apbrīnoju Tavu pacietību!

Liene teica...

Nudien tik skaisti! :)) Ne mājiņa, bet īsta pils!!! :))
Un lodziņi! Super!! :))

Inese teica...

Paldies, Daigu, par ideju - pagaidām plānoju logus iešūt, bet ja neizdosies, tad likšu visas sienas izmērā (kaut gan tik un tā vajadzēs kaut kā nostiprināt gar rāmjiem...)
Man arī tā kaste Abakhanā ir mīļākā, rokos tajā, aizmirstot visu pasauli :)))
Bildīte ir datorizēti pārveidota :) - te senāk niekojos http://pieineses.blogspot.com/2010/11/sodien-liderigs-noskanojums.html
Irēn un Liene, paldies :)

Madara teica...

kas par mājiņu top, apbrīnojami. nu rezultāts jau domāju būs elpu aizraujos, kā visi Tavi darbiņi :)

Madara teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.