Lapas

sestdiena, 2012. gada 19. maijs

Muzeju diena

Kopš sevi atceros, savu vārda dienu esmu apzinājusies arī kā Starptautisko muzeju dienu, bet tikai šogad pirmo reizi izmantoju izdevību apvienot savus vārdiņsvētkus ar muzeju apmeklējumu :)
Un Tavu brīnumu - šodien (nu jau gan vakar) biļetes deva par brīvu :)))

Kā jau biju apņēmusies - tomēr pēdējā brīdī (vēl gan līdz rītdienai pašu pēdējo brīdi ar kāds var izmantot) devos uz Faberžē izstādi Rīgas biržā. Tā kā iepriekš biju izlasījusi visnotaļ pretrunīgās atsauksmes, mazliet baidījos, ka tiešām izstāde neattaisnos cerības. Tāpēc gāju bez cerībām un pretim saņēmu patiesu baudījumu par izcili smalko, filigrāno juvelierdarbu - patiešām nespēju saprast cilvēkus, kas to redzot var apgalvot, ka nekā īpaša jau tur nav... Bet katrs jau ar savu vēju :)
Mans favorīts - laikam jau vārda dienas iespaidā :) - ir šis maijpuķīšu sveiciens :)))

http://foto.delfi.lv/picture/2702040/
Paguvu apskatīt arī citas izstāžu zāles Rīgas biržā, kā arī izbaudīt īpašo (grezno) auru, kāda valda šai ēkā, bezdievīgi skaisti!!!

Vēl pabiju Dabas muzejā uz Tulpju izstādi - tāds skaistums, un dievīgā tulpju smarža...

http://jbs.lu.lv/scripts/ViesuGramata/vg.cgi?s=lapa&v=a&f=201105
Šodien biju bez fotoaparāta (apzinājos, ka mazā muzeju apmeklētāja - meitiņa - tāpat neļaus man izpausties :D), bet TE ir ļoti skaistas bildes no pagājušā gada izstādes - izbaudiet :)
Meitiņai gan varētu rasties nepareizs priekšstats par muzejiem - ieejot Dabas muzejā viņai uzreiz tika pienests groziņš ar konfektēm, mazā dāma bez īpašas vilcināšanās konču nolopsēja :), bet pēc tulpju apskates, ejot ārā, viņai tika uzdāvināta skaista tulpīte, ar tekstu: "Kāds burvīgs bērns!" Es jau ar, protams, lepnumā izslējos, jo: "Jā, man ir burvīgs bērns!!!" :D

Vēl viena brīnišķīga diena pagājusi :)))

Nav komentāru: