Lapas

otrdiena, 2012. gada 24. jūlijs

Kas Lācītim vēderā? / Искалка "Мишка"

 
Šoreiz iekritu ar savu divvalodību, jo šo virsrakstu neprotu pārtulkot ne no latviešu uz krievu valodu, ne arī otrādi - no krievu uz latviešu valodu :)))
Вот тут та зайчик влип - "зайчик" это я и влипла со своим двуязычием, потому как на сей раз не умею перевести название поста ни с латышского на русский, ни с русского на латышский :)))
 
Latviskais virsraksts ir saistīts ar kādu manas bērnības ļoti mīļu dziesmiņu "Lācītis" - atcerieties, tur meklē vīlīti, kur tā vājāk sašūts, lai paskatītos, kas lācītim vēderā :) Lūk, dziesmiņa manā mīļākajā izpildījumā :)
Латышское название связано с любимой песенки из моего детства "Мишка" - там как раз про то, что надо найти шов, где по слабее зашито, чтобы увидеть, что у мишки внутри :) Вот эта песенка :)


Savukārt, krievu vārdiņam "Искалка" nenāk prātā nekas attapīgs, kā to latviski pateikt :)
В свою очередь, русскому слову "Искалка" не могу придумать ничего соответствующего на латышском :)

Bet tas nu nav tas svarīgākais :)
Но главное ведь не это :)

Leviana piektdien izteica vilinošu piedāvājumu piedalīties ātrajā kopprojektiņā un uzšūt saviem bērniem kādu jauku mantiņu. It kā nepieteicos, jo nezināju, kā būs ar laikiem, bet vakar tomēr starp visiem citiem darbiem uztapa šis burvīgais lāčuks. Tad nu sanāk, ka tomēr piedalos :) 
В пятницу Антонина сделала заманчивое предложение - принять участие в самый быстрый СП и сшить своим деткам интересную игрушку. Я как бы не подписалась на это, потому что не знала, как будет со временем, но вчера, тем не менее, среди всех других работ на свет появился этот очаровательный медвежёнок. Так что получается, что участвую :)


Kāpēc tieši lāčuks? Vienkārši mana meitiņa ir absolūts Mašas (no multenītes "Маша и Медведь") fans un kopē Mašu it visā :))) - tāpēc arī viņai draudziņš lāčuks :)
Как я докатилась до мысли про медвежёнка? Просто дочка моя абсолютная фанатка Маши из мультяшек "Маша и Медведь" и копирует Машу во всём :))) - вот и дружок мишка получился для неё :)


Lācītim aizmugurē kabatiņa, kur glabājas apslēpto lietiņu saraksts. Tās nu ar pirkstiņu veiklību būs jāmeklē lāčuka puncītī :)
У мишки в заднем кармане хранится список вещичек. Их то ловкостью маленьких пальчиков надо будет разыскать в животике мишки :)





Ne visam pietika vietas - lūk pārpalikumi
Не всё поместилось - вот лишние сокровища


Bez tam, manam lielajam bērnam desmit gadus atpakaļ mana mamma šuva lāčuku, jo tolaik man likās, ka es neko neprotu... Te nu sanāk tāds kā lāču brālītis ar lāču māsiņu :)
К тому же, лет десять тому назад моя мама сшила медвежёнка моему сыну, потому как в то время мне казалось, что я ничего не умею... Вот и получаются как бы мишутки братик с сестрёнкой :)



Paldies, Leviana, par šo brīnišķīgo iespēju iepriecināt savus bērnus, neskatoties uz mūžīgo laika trūkumu. Pati es noteikti nenobriestu :)))
Спасибо, Тоня, за эту возможность порадовать своих деток не смотря на полное отсутствие времени. Сама я бы точно не созрела :)))

Visu KP dalībnieču darbiņus var apskatīt ŠEIT 
Все работи участниц СП можно посмотреть ЗДЕСЬ

7 komentāri:

Unknown teica...

Инесса, мишутка твой очарователен!!! Моя дочка тоже "Машу" обожает)))

LoveVN teica...

Симпатичный медведик!!! Так интересно что-то поискать у него в животике не только детям, но, думаю, и взрослым! ;-)))

Irēna teica...

burvīgs lāčuks! Arī brūnais ļoti mīļš!

...ar cieņu un smaidu,.. teica...

Un kas tas par caurspīdīgo materiālu, kas nepārplīst.. adatu šuvju vietā, kad bērns to sirsnīgi mīca, lai atrastu visus - vēderā dzīvojošos?
Šī manta man patīk!!!

Inese teica...

Leviana, Lovevn - спасибо, девочки! И, да, я тоже играюсь с мишуткой :)))
Irēn, paldies :) Brūnais lāčus ir labi nolietots. Tam sākotnēji bija čaukstošs ķermenītis, bet nu jau sen vairs kā nečaukst :)))
Kristīn, caurspīdīgais ir mapes gabaliņš (ne kabatiņas, bet tās, kas parastās mapītes), kā tas lietosies un cik ilgi, tagad testēsim :), man arī nav ne jausmas, cik izturīgs tas izrādīsies, bet ņēmu tāpēc tādu pabiezāku mapīti...

Inga teica...

Feinie lāču mazuļi! Abi!:)) Jauka ideja un mīļš izpildījums! Maziem pirkstiņiem būs ko pētīt. Zini, man pat šķiet, ka pieaugušajiem arī nebūtu nekas pretī pameklēt paslēptās lietas lāčuka puncītī! :)))

RitaGri teica...

Ļoti jauka ideja rotaļlietai un izpildījums. Apskatījos arī pārējos projekta darbiņus. Mani arī interesēja lodziņa materiāls, tad nu tev vajadzēs padalīties iespaidos, kā turās šis "stikliņš" :). Es tādu varētu sašūt savam krustdēliņam...