Lapas

sestdiena, 2012. gada 10. novembris

Marimekko / Маримекко


Šodien iegriezos Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, lai apskatītu izstādi „Marimekko. Dizains. Somija.”
Сегодня заглянула в Музей декоративного искусства и дизайна, чтобы посмотреть выставку "Маримекко. Дизайн. Финляндия."


Teikšu, kā ir - šis nu noteikti nav manā gaumē :) Kaut kā nespēju saskatīt to pasaules dizaina virsotni - laikam tā ir tik augsta, ka tiem, kas radīti rāpot, nekad līdz tai netikt... Bet nu izstāde ir un paliek izstāde, gaumes ir dažādas...
Если откровенно - то это точно не моё :) Ну не смогла увидеть ту вершину в мире текстильного дизайна - настолько она высока, что тем, которые рождённые ползать, никогда не добратса до тудого... Но выставка всё таки остается выставкой, вкусы бывают разные ...

Nedaudz no audumiem
Немного из ткани




... nedaudz no apģērbiem
... немного из одежды





 

3 komentāri:

Aija Elliņa teica...

Biju Marimekko muzejā Helsinkos. Interesanti, krāšņi... vai mans, droši vien, ka arī nē, bet- galvenais jau apbrīns, ka ''mazie'' somi ir iekarojuši pasauli ar savu (šo) brendu.
Bet kā redzesloka paplašināšana, noteikti skatīšanas vērts :)

Inese teica...

Varbūt Somijā es spētu novērtēt to līdzīgi kā Tu - ka tas ir kas īpašs. Bet te pēc krāšņajām un pārbagātajām A.Vasiļjeva izstādēm kaut kā īsti nebij kur aci piesiet :)))
Bet fakts kā tāds ir neapstrīdams - cik nozīmīgs ir PiāRs, lai gūtu pasaules slavu :)

Baiba teica...

Paldies, Inese, par Tavu komentāru! Tev droši vien pietrūka mežģīņu, vai ne?:)Es nevaru novērtēt izstādi no rokdarbnieces pozīcijām, man tie ir tikai audumi un raksti.. varu iedomāties, ka šūt-pratējas redz visu uzreiz kombinācijās.