Lapas

svētdiena, 2013. gada 10. marts

Rozes stāsts / Рассказ розы


Kad nekam vairs neatliek laika, vajag vien piekrist kādam pasākumam - un tad atpakaļceļa vairs nav: ja esi kādam ko apsolījis, laiks jāatrod, kaut izstiepies vai saraujies :)
Когда ни на что нет времени, нужно всего лишь согласиться на какое мероприятие - и тогда уже не выкрутится: если кому-то обещал, то должен найти время, хоть ты тресни :)
Tā man gadījās piekrist uztaisīt vienu plakātiņu kaligrāfu stendiņam uz "Latvijas grāmatu izstādi 2013", kas norisinājās no 28.februāra līdz 3.martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. No sākuma piekritu un pēc tam tik aptvēru, ka nu ir dimbā - plakātiņš ta A1 formāta, ko gan es tur varu sarakstīt tādā milzu lapā!!!
Так и меня угораздила согласиться сделать один плакатик для стенда каллиграфии на выставке "Латвийская книжная ярмарка 2013», которая проходила с 28 февраля до 3 марта на Кипсале. С начала согласились, а затем локти кусала - плакат та формата А1, что же я писать та буду на таком огромном листе!
Tā kā bija atļauts arī zīmēt, nolēmu izsprukt sveikā ar zīmēšanu, lai novērš uzmanību no mana nedrošā rakstu darba.
Так как было разрешено рисовать, решила делать ход конём с рисунком, чтобы отвлечь внимание от писанины, которая у меня не очень хорошо получается.
Tematika mana mīļotā - rozes :) 
Тематика моя любимая - розы :)
Tapa ROZES STĀSTS. Ko gan roze par sevi varētu pastāstīt - nu, protams, savā pieticībā par sevi vien, par sevi mīļoto :)))
Написался РАССКАЗ РОЗЫ. Что же роза может нам рассказать - ну конечно же скромненько лишь о себе любимой - какая она красивая, особенная, королевски элегантна, грациозна итд :)))



Lai arī darbiņš ne tuvu nav kaligrāfijas paraugs, man tas tik un tā ir mīļš - uz šo brīdi tas ir labākais, ko spēju paveikt, tāpēc daudz, daudz bilžu sev un citiem par prieku :)
Несмотря на то, что работа далеко не каллиграфический идеал, для меня она всё равно хороша и мила - на данный момент это лучшее, что могу сотворить, по этому много фотографий себе и другим на радость :)

















Pirms tīrraksta tapa arī pāris "melnie darbi" - neizpalika bez kurioza: kad divi melnraksti jau bija gandrīz gatavi un bij jāķeras klāt tīrrakstam, piezvana man pasākuma organizētāja, lai pabrīdinātu, ka darbiem jābūt vertikāli noformētiem... A man kompozīcija un ideja horizontāli izkārtota :) Nācās pa ātro pārorientēties uz vertikālo formātu :)))
С начала была сделана пара черновиков - не обошлось без куриоза: когда два черновика были почти готовы, получаю звонок от организатора с предупреждением, что плакат должен быть в вертикальной форме, а у меня композиция расположена горизонтально :) Пришлось по быстрому переориентироваться на вертикальный формат :)))

Melnraksts Nr.1 / Черновик № 1





Melnraksts Nr.2 / Черновик №2







Dažas bildes no izstādes (foto: Anta Ūsiņa)
Несколько фотографий с выставки (фото: Анта Усиня)





... arī melnrakstiņš pamanījās nokļūt uz sienas, bet katru nakti krita nost - laikam jau apzinājās, ka netika veidots šim godpilnajam mērķim - gozēties publikas apskatei :)
... и черновичёк как то умудрился попасть на стену :), но каждую ночь отклеивался и падал, как будто понимал, что не рождён для выставки :)))



... te arī es noķerta darbībā :)
... а вот и я, поймана в действии :)





10 comments:

Unknown teica...

Grandiozs darbs... Es zinu cilvēciņu, kam acis mirdzētu šo redzot...

Man jau likās, ka te notiek klusums pirms kaut kā grandioza atrādīšanas un atlika vien pacietīgi gaidīt. Kā saka, labs nāk ar gaidīšanu.

Unknown teica...

Ak jā, ārpus tēmas, redzēju Tevi vienā no Degpunkta raidījumiem...

Inese teica...

Paldies, Aggie :))) Klusums te diemžēl ir tieši tā iemesla dēļ, ko Tu redzēji Degpunktā - darbs noēd visu manu laiku :(

Aija Elliņa teica...

Fantastisks darbs, pat nesaprotu vai to raksta vai zīmē vai kā citādi uzbur!
Burve!

andrasballe teica...

Apbrīnoju cik skaisti :) Saki, Tu tiešām pirms tam ar kaligrāfiju uz Jūs un visu šo no nulles varēji iemācīties? Lai vai kā - fantastiski Tev tie kursi & man jau liekas, ka sanāk izcili :)

Inese teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Inese teica...

Paldies, meitenes :)
Aija - rozīti zīmē, burtiņus raksta - bet mana pārliecība ir tāda, ka kaligrāfijā arī burtiņus zīmē, jo pie katras līnijas jāpiedomā. Faktiski tā ir burtiņu izzīmēšana :)
Andra - pirms tam no kaligrāfijas nekā, nekā nejēdzu, sāku ar parastu strīpiņu vilkšanu, kamēr tiku līdz burtiņiem, tad līdz zilbītēm, un tikai pēcāk līdz vārdiņiem. A tagad vajadzētu regulāri trenēties un rakstīt, rakstīt un vēlreiz rakstīt, lai šo prasmi attīstītu... bet laika nav nemaz, tāpēc līdz izcilībai ir dikti tālu :(

dace teica...

Apbrīnoju!!!

Sigita teica...

Superīgi!!!!!

Inese teica...

Paldies, Dace un Sigita :)