Lapas

otrdiena, 2013. gada 27. augusts

Rīgas tekstilmozaīka 2013 / Рижская текстильная мозаика 2013

Nu jau kā ik gadu, arī šogad pabiju Rīgas tekstilmozaīkas festivālā Iļģuciemā, kas norisinājās no 17. līdz 25.augustam. Pati šogad nepiedalījos... kaut kā nesanāca...
Как уже каждый год, и в этом году побывала на фестивале Рижская текстильная мозаика в Ильгюциемсе, который проходил с 17-го до 25-го августа. Сама в этом году не участвовала... как-то не сложилось...
Te nu būs nenormāli daudz bilžu, jo bija gana daudz ko redzēt un apbrīnot, tā ka droši var pagatavot milzu krūzi kafijas un tad atgriezties pie datora :)
Здесь будет чертовски много фотографий, так много было чем любоватся и восхищаться, так что вы можете спокойно сделать себе чашку кофе, и затем вернуться к компьютеру :)



Sākšu ar festivāla darbiem, kuriem šīgada tēma bija "Metamorfoze". Tā kā pati meklēju vārdnīcā, kas īsti ir metamorfoze, tad uzreiz arī skaidroju: "Metamorfoze = ķermeņa formas un lieluma maiņa attīstības laikā, kas raksturīga dažiem dzīvniekiem, piemēram, kukaiņiem". Īstenībā, ieraugot šādu tematiku, uzreiz arī atslābu, ka šogad izlaižu šo pasākumu :) Uz kaut ko tik sarežģītu es šovasar nebiju spējīga :))) Bet braucot uz izstādi gan bija dīvaini, kaut kā skumji, kaut kā pietrūka tā dalības sajūta...
Начну с работ фестиваля. Тема этого года "Метаморфоз". Так как сама искала в словаре, что же это такое, сразу же поясняю: "Метаморфоз = глубокое преобразование строения организма (или отдельных его органов), происходящее в ходе индивидуального развития". Если честно, увидив такую тему фестиваля, как то не возникло у меня вдохновения принять участие в нём :) на что-то такое сложное меня этим летом не хватило :)))
Te daļa izstādes darbu:
Вот часть работ с выставки:


Gleznas un tekstilmozaīkas apvienojums / Комбинация картины и лоскутного шитья



















Šis darbiņš bija interesantā tehnikā, no dažādiem skatu punktiem izskatījās savādāk (skatīt šo un nākamo bildi, tas ir viens un tas pats darbiņš)
В этой работе интересная техника, с разных сторон она выглядит по-другому (см. эту и следующую фотку, это одна и та же работа)





























Daži konkursa "Zivs" darbiņi:
Некоторые работы конкурса «Рыба»:















Šis ir mans favorīts, pievērsiet uzmanību tā nosaukumam :)
Мой фаворит, название: "В троём: ты, я и мечта" :)



Vēl bija aplūkojama izstāde "Sanktpēterburgas tekstilmozaīkas brīnumi", lūk daži darbiņi:
Ещё можно было порадовать глаз на выставке "Чудеса текстильной мозаики Санкт-Петербурга":























Pie šī darbiņa es vienkārši abalģela - Irinas Voroņinas darbs "Pastaiga". Dzīvē tas izskatās tik iespaidīgi, ka grūti no tā atiet, liekas tūlīt, tūlīt tas viss atdzīvosies un sāks skanēt strūklakas maigā šalkoņa :)
У этого шедевра я просто обалдела - работа Ирини Воронины  "Прогулка". В жизни это выглядит настолько впечатляющим, что трудно отходить от него, кажется, вот, вот это все оживет и будет слышен мягкий шелест фонтана :)



















Otrs Irinas Voroņinas darbs - triptihs "Krievzeme", grandiozi, iespaidīgi, mirdzoši!
Вторая работа Ирины Ворониной - триптих «Русь», грандиозно, впечатляюще, блестяще!











Gudrun Heinz organizētā 5.Starptautiskā mazo formu konkursa "Garlaicība" darbu izstāde.
Pie kāda darba skaidrojumiem bija citēts bērna teksts mammai: "Mamm, tev laikam ir ļoti garlaicīgi, ja reiz tu ar kaut ko tādu nodarbojies"... Tad nu skatiet, cik daudz te bij garlaicības :)
Выставка работ с конкурса "Скука" (организатор Гудрун Хайнц, Германия). В пояснении одной из работ было процитировано: "Мама, тебе, наверное, очень скучно, если ты занимаешься такой чепухой"... Вот сколько тут скуки было :)


bilde salikta no 4 fotogrāfijām, savādāk nebija dabūjams kadrā :) / тут слеплины 4 фотографии, а то в кадр не влезало :)



















Eiropas tekstilmozaīkas asociācijas 2012.gada projekts - minikvilti "Krustceles", šogad visu 18 valstu dalībnieku minikvilti bija aplūkojami tepat Rīgā. Maza daļiņa no šīs izstādes (pa valstīm darbi redzami ŠEIT):
Проект 2012 года Европейской ассоциации текстильной мозаики - миниквилты "Распутье", в этом году все миниквилты из 18 стран были выставлены здесь, в Риге. Небольшая часть этой выставки (по странам работы можно посмотреть ЗДЕСЬ):





























Nu kaut kā tā...
Ну вот как то так...



Rīgas tekstilmozaīka 2011 / Рижская текстильная мозаика 2011 
Rīgas tekstilmozaīka 2012 / Рижская текстильная мозаика 2012

9 komentāri:

Unknown teica...

Ak Dievs kāds skaistums! Aplūkoju ar atvērtu miti!

Irēna teica...

Fantastiski darbi!! Paldies par tik labu apskatu!

ceita teica...

Ļoti skaisti darbi!!! Žēl, ka nesanāca klātienē tos aplūkot, tomēr svētku programma ir tik plaša un tik pārsātināta ar dažādiem pasākumiem. Paldies par fotogrāfijām!

RitaGri teica...

Paldies, ka parādīji!
Skatīšos vēlreiz, bet tad ar tējas krūzi un tā lēnām...

Sigita teica...

Pašlaik tā ātri 'pārritināju' pāri, bet ļoti skaisti darbi!!!

Klēra teica...

Inese, paldies par ieskatu izstādē. Šogad nesanaca līdz izstadei tikt, tāpēc, jo īpaši prieks iemest aci, kas spgad bija izstādē apskatāms. Noteikti ienākšu vēl un petīšu smalkāk, kad būs neierobežoti daudz laika, lai visu lēnu garu aplūkotu.

sapņunamiņš teica...

Teicies, Inesīt, ka abalģela pie Irinas Voroņinas darba "Pastaiga". Es caurskatot tavas atrādītās bildītes, pie vairākiem darbiņiem "abalģela". =-D Es i čokā, ka cilvēks ar roku skaitu 2gb, ko tādu var dabūt gatavu. Patiešām skaisti!!!

Inese teica...

Prieks, ka noder šis nelielais ieskats - tā kā šogad nepaspēju pati laicīgi izstādi apmeklēt, lai noreklamētu, ka ir vērts turp aiziet..., sanāca tik priekšpēdējā dienā izskriet cauri, tad mazākais, ko varēju izdarīt, ir sabildēt priekš tiem, kas vispār netiek apskatīt klātienē :)))
Mairit, es jau pa šiem 4 gadiem esmu tik daudz skaistuma redzējusi, ka zināma imunitāte izstrādājusies. Nu vairs neģībstu pie katra darba :)

Būvmateriāli teica...

Ļoti Skaisti un Fantastiski darbi. Paldies.. :)