Lapas

ceturtdiena, 2014. gada 23. janvāris

Kirie / Бумажные кружева

Sen tas bija, bet varbūt kāds nav redzējis...
Давно это было, но может кто-то не видел...

Kirie ir japāņu papīra griešanas māksla. No 18. līdz 25.septembrim, nu jau pagājušā gada :), Japānas vēstniecībā (Rietumu bankas ēkā) notika Hinas Aojamas, Minomuši un piecu citu japāņu kirie autoru darbu izstāde. Noteiktos laikos bija iespēja klātienē vērot mākslinieku Hinas Aojamas un Minomuši kirie veidošanas paraugdemonstrējumus.

Кириэ - один из жанров традиционного японского искусства. В художественной галерее Rietumu в сентябре прошлого года проходила выставка японского искусства вырезания из бумаги «Кириэ» (Kirie) , где экспонировались более 60 работ известных современных японских художников. В определенные часы посетители галереи смогли воочию наблюдать за созданием картин в технике кириэ, которое демонстрировали прибывшие в Ригу участники выставки художники Хина Аояма и Миномуши.  

 

  Hina Aojama / Хина Аояма / Hina Aoyama

 








Minomuši / Миномуши / Minomushi






Kijoha / Kiyoha





 

Prātam neaptverami!!!

 Умопомрочительно!!!

8 komentāri:

Irēna teica...

Fantastiski, tiešām, ko tikai cilvēks nespēj!!!

Laine teica...

Viss ir vienkārši prātam neaptverams, bet tie burti mani tiešām izsita no sliedēm!

Sarkanā Biete teica...

Ar kādām smalkām rociņām un instrumentiem šie mākslinieki ir to panākuši? Jūtos kā milzu lempis šāda talanta un meistarības priekšā. Es reizēm pat nevaru uz pareizā burta ietrapīt, īsziņas sūtot...

Sigita teica...

Jā, šī ir lieta, kas ir aizrāvusi arī mani:) Sākumā biju apņēmusies izgriešanas tehnikā darināt tikai atklātnes, bet rezultātā ir daudz citu izaicinājumu - ka tik griezt! un ar rokām, ne lāzeri...

Inese teica...

:) Irēn, man jau liekas, ka tikai japāņi to spēj :)))
Laine, es pie tiem burtiem stāvēju ilgi, ilgi un atgriezos vēl un vēl, jo nespēju noticēt savām acīm, ka tas tiešām ir viens trausls tīmeklītis :)
Ilze :), es šito kompleksu noslāpēju ar domu, ka vajag tikai labus instrumentus, tad arī es tā varētu... un vēl daudz brīva laika, milzu pacietību, talantu un vēl šādus tādus sīkumus... :) Nu vobšim, esmu es ar milzu lempis :)))
Sigita - apsveicami, ka vari kam tādam pievērsties. Atzīšos, ka man pēc izstādes arī gribējās pamēģināt, bet nebija laika un pamazām šitas pārgāja :) Nu vairs nav aktuāli :)))

RitaGri teica...

Vai cik interesanti, nezināju par tādu japāņu mākslas veidu. Ar ko viņas grieza? Ar mazām, malkām šķērītēm, kā izšuvēju?

Unknown teica...

manam krustēvam bija talants uz šito... ar mazu, smalku, asu nazīti viņš tik grieza un arī smalki apzīmēja... nez vai man kāds viņa darbs ir saglabājies

Sigita teica...

Inese, ne tikai japāņi:):):) Piemēram, Sarah Trumbauer... Tāpat Ukrainā, Krievijā ir daudz talantu (t.sk. pedagogi, kuri vada pulciņus bērniem un skolēni griež tā, ka ak!!!) Tā kā sekoju līdzi šai jomai, tad izgriež dažādi: ar šķērītēm, papīra nažiem, skalpeļiem, tagad - arī lāzeriem...