Lapas

trešdiena, 2014. gada 28. maijs

Mēs ir komanda! / Мы команда!

Kādu laiciņu atpakaļ nejauši iekūlāmies piedzīvojumos - foto-orientēšanās pasākumā :). Bija skaista, saulaina diena un manā galviņā dzima vellišķi viltīgs plāns, kā savu lielo bērnu attālināt no planšeta, tv, datora u.c. neproduktīviem izklaides veidiem :)))
Некоторое время назад совсем случайно повелась я на приключения - фото ориентирование :). Был прекрасный, солнечный день, и в моей головке родился дьявольски хитроумный план, как своего большого ребенка отдалить от планшета, телевизора, компьютера и др. непродуктивных развлечений :)))

Patvaļīgi nokomplektēju komandu - Mokka&Co - un devāmies pieteikties!

Tā kā man ir izteikts topogrāfiskais idiotisms, visas cerības liku uz mūsu Mokkas orientēšanās un pēddziņa dotumiem :) - tik tagad pieleca!!! - uz ko gan es cerēju, haskiji tak paši regulāri noklīst un ir pastāvīgi klienti patversmēs :)))
Starp citu, savā rajonā atrast kontrolpunktu objektus izrādījās tīrais nieks, jo mūsu komandai bija milzīga priekšrocība - ikdienas divreizējās pastaigas ar suni pa perimetru - gandrīz visi objekti ir mūsu n-tajos pastaigu maršrutos :)
Так как у меня острый топографический идиотизм, вся надежда была на нашу Мокку - ее чуй, нюх и поню :) Но оказалось легче, чем думала - почти все обьекты были в наших с Моккой прогулочных маршрутах - вот это, конечно, преимущество собачников :)

Kā ta mums gāja!!!
Starta pozīcija bija netālu no lielveikala "Alfa", kur saņēmām norādes, kas mums jāpaveic - 7 foto objekti, kuri jāatrod dabā un pie kuriem jānobildējas. Ātrumā uzmetot aci, aiz priekiem palēcos, jo viss tak zināms - ja vienmēr uzskatīju, ka MANS rajons ir Mežciems, kur uzaugu un skolojos, tad šobrīd apzinos, ka, pateicoties Mokkai, TEIKA ir MŪSU RAJONS!
Наше задание: найти 7 обьектов в нашем районе - на Тейке - и сфоткатся на их фоне. Вот и наш фото отчет:

1. Sākām ar norādi: Zinātnes pilsētiņa - tā vistuvāk :) Pirmais šoks - ierodoties vietā, ko vizuāli biju iedomājusies, ka tā ir īstā - pārsteigums - nav sakritības ar mums iedoto bildi. Spītīgi murminot, ka tai jābūt īstai, sākām klīst apkārt ēkai... Jā, no otras puses bija vajadzīgais skats - tur ta arī mēs nopozējām :)
Šai bildei ir simbolisks fons - uzlīmes "Dzīvniekiem aizliegts", "Fotografēt aizliegts" :)))



2. Nākamais tuvākais objekts ar norādi: "Mammadaba" vēstniecība - kas vienlaikus ir arī dēliņa (tak arī manas mammas!) dzimtā skola - Rīgas Teikas vidusskola :))) Te nu viņš ar bij lepns, kā nekā otrās mājas :)



3. Turpat netālu nākamais objekts: Teikas vēdekļa spice. Kurš vēl atceras kinoteātri "Teika"? :)



4. Nākamie divi objekti jau mūsmāju virzienā :) Dodamies uz: "Ieleja" dārza vidū - vīna un gaismas ieleja uz Biķernieku ielas. Regulāri ar Mokku ejam garām, ne reizi vēl nebijām tur iegriezušās :)



5. Objekts, kas citiem sagādāja grūtības, bet mums raisīja neviltotu lepnumu un pārākuma apziņu - jaunceltne mūsmāju tuvumā ar norādi: Kur Lāčplēsis un Staburags satiekas. Nudien nezinu, ko nozīmēja šī filosofiskā norāde, un pat necentos iedziļināties, jo skaidri zināju, kur šo meklēt :) - Laimdotas un Raunas ielas krusts



6. Norāde: Skaņas un mūzikas pasaule - te nu meitiņa iespiedzās aiz priekiem, jo turpat blakus ir viņas bērnudārzs - mīļais "Namiņš" :) Āraišu ielā



7. Un te vienīgais objekts, par kuru nebija ne jausmas - ja nu vienīgi skaidri zināju, ka mūsu suņpastaigu maršrutos tā noteikti nav :) - norāde: Rajona imperators, un bilde tāda, ka īsti nevarēja saprast, kam piemineklis - tik daudz tik bij skaidrs, ka ir zirgs un ir jātnieks uz tā :))) Loģisks secinājums - tas varētu būt Pēteris I. BET - ļoti nozīmīgs BET - ko gan Pēteris I dara Teikā??? un galvenais - KUR??? Zvans draugam, mamma Google un aptuvenā Pētera I lokācijas vieta noskaidrota :) Atradām!!! Skaists piemineklis, ļoti!



Burvīgs pasākums, kura galvenais ieguvums: diena pavadīta kopā ar saviem mīļajiem.
Один прекрасный день со своими самыми любимыми.
Otrs ieguvums noteikti ir jaunatklātais piemineklis - nudien nezināju, ka tepat tuvumā tāds skaistums paslēpts. Kā izrādās, tas esot "pilsētas lepnums – vienīgais piemineklis-jātnieks visā Baltijā"!!! Bet nogrūsts starp automašīnām, stāvvietā Brīvības ielā 223, iekšpagalmā... skumji...
Находка дня - памятник Петру Первому - и не подозревала, что такое чудо здесь поблизости! А оказывается - "гордость города - единственный памятник-всадник в странах Балтии"!!! Но находиться где-то во внутреннем дворе, около парковки... грустно...







Tiem, kas izlasīja līdz beigām - līdz 30.05.2014.g. plkst. 22:00 iekš FaceBook notiek balsošana par foto-orientēšanās bildēm. Balsot vari spiežot "like" pie konkrētās komandas kolāžas - mūsu komanda ir "Mokka&Co" - https://www.facebook.com/rajons.org/photos/a.474328362700887.1073741830.448892088577848/474329446034112/?type=1&theater. Ja ir iespēja, atbalsti mūs šai otrā - virtuālajā piedzīvojumā :))) Mūsu kolāža:
До 30 мая проходит голосование в фейсбуке. Если не трудно, поддержи нашу команду - лайкни (нажми "Like") здесь: https://www.facebook.com/rajons.org/photos/a.474328362700887.1073741830.448892088577848/474329446034112/?type=1&theater



Jau iepriekš pateicos,
Заранее благодарю,

4 komentāri:

Aija Elliņa teica...

Vienreizēji vienojošs un izziņas bagāts pasākums! ... pat tiem, kas pārzina rajona ievērojamās vietas :)

ceita teica...

Jauks pasākums jums bijis! Es ar tagad no šī paša rajona, visas vietas labi pazīstamas. Bet ap to pieminekli reiz bija varens tracis, neļāva to likt pilsētas centrā, tādēļ uz privātas zemes tagad atrodas.

RitaGri teica...

Tiešām jauka ģimenes kopā būšana. Arī mūs iepazīstini ar savu rajonu. Rīgā kādu laiciņu esmu dzīvojusi, bet Teika man sveša palika, neiepazīta. Lai veicas konkursā!

Sigita teica...

Paldies par neklātienes ekskursiju. Par pieminekli biju dzirdējusi kaut kad TV, bet bija jau piemirsies, kurā Rīgas pusē slēpjas:)