Lapas

pirmdiena, 2017. gada 1. maijs

Pūkainā trijotne / Пушистая троица

Saka - Dievs mīlot trīsvienību. Manu pūkaino trijotni noteikti :) Mazliet par to, kā mainījusies mūsmāju kaķu kompānija... 
Говорят - Бог любит троицу. Мою пушистую троицу определенно :) Немного о том, как поменялась кошачая компания в нашем доме...
Divus gadus atpakaļ mūsmājās notika nenovēršamais - mūžībā devās mans MinkuKaralis Minkāns.
Два года назад случилось неизбежное - в вечный путь отправился мой Король Минкан.
Šis notikums sagrāva mūsu līdzšinējo dzīvi, jo nu paliku bez savas Dvēselītes ne tikai es, bet arī Minkāna brālītis Rūdis. Lai cik smagi arī nebūtu, lai arī apzinājāmies, ka Minkānu neviens neaizvietos, bija skaidrs, ka mums vajadzīgs otrs kaķis - Rūdītis neredz, Minkāns bija viņa acis... 
Это разрушило нашу предыдущую жизнь, ведь без своей Души осталась не только я, но и брат Минкана - Рудик. Несмотря на боль утраты, было ясно, нам нужен второй кот - наш Рудик не видит, его глазами был Минкан... 
Tad Irēna FB tīmeklī dalījās ar ierakstu, kurā ieraudzīju viņu - savu nākamo kaķīti. Ierakstā viņa bija nosaukta par Kukažiņu, bet es uzreiz zināju, ka tā ir mana Sirsniņa :) 
Ирен как то поделилась на ФБ сообщением, и я увидела ее - свою кошку. В сообщении она была названа как Kukažiņa (не переводимое литературное определение старушки - у котеики нет ни одного зубика, предпологалось, что она старенькая), но я сразу поняла, она мое Сердечко :)
Braucu iepazīties, lai vestu Sirsniņu mājās, un... būrītī kopā ar Sirsniņu vēl viens kaķītis, tikpat izbijies un izmisis, nosaukta par Laimīti, jo nāvei no ķetnām izrauta... Saku, ņemšu abas, nevarēšu tak vairs aizmirst tās lielās acis. Tā mājup devos ar divām māsiņām (to patieso radniecību, protams, nezinu) un vārdiņi tām skaisti - Sirsniņa un Laimīte. 
Вот и поехала я знакомится с Сердечкой и... в клетке вместе с ней еще одна кошка, такая же испуганная и отчаявшийся, по имени Счастье, поскольку вырвана из лап смерти... Сказала: беру обоих, ведь не забыть уже этих больших глаз. Так и вернулась домой с двумя сестрицами (их истинную родственность, конечно же, не знаю), а имена какие красивые - Сердце и Счастье. 
Abas meitenes pirmajā dienā mūsmājās: 
Первый день дома:

Te nu varētu būt stāstam gals, bet tak ne - viss tikai sākas. 
Tātad - stāsts sākās ar to, ka Rūdītim vajadzīgs draugs vai draudzene. Bet izvēle, protams, bija manā ziņā. Kā tas izvērtās? 
Pirmajā bildē redzamā idille ir reta parādība - visi trīs kopā tik tuvu ir tik reti, ka reizēm šķiet, mājās ir tikai divi kaķi :))) 
Un nu mazliet par pārīšiem: 
Казалось бы, тут и сказочке конец..., но нет - все только начинается. 
Так вот - история началась с того, что нашему коту был нужен друг или подружка. Но выбирала то я. И чем это закончилось?
Идиллия на первой фотке очень редкое явление - все трое вместе и так близко бывают так редко, что иногда кажется, в доме всего две кошки :))) 
А теперь немного о кошачей дружбе: 

Sirsniņa un Laimīte / Сердце и Счастье 
Pirmo reizi ieraugot kaķmeitenes, Sirsniņa likās izbijusies, bet Laimīte droša un pašpārliecināta. Braucu mājup ar domu, ka Laimīte palīdzēs Sirsniņai ātrāk iedzīvoties, būs atbalsts māsiņai. HA! Kā es kļūdījos :) 
Laimīte ir tramīgs, bailīgs pusmežonītis vēl šobaltdien. Bet absolūti mīļa un jauka meitene, kas tāpat alkst glāstu - tik tuvošanās ir ļoti uzmanīga un piesardzīga. 
Sirsniņa, savukārt, jau nākamajā dienā pēc ierašanās apgāzās vēderu gaisā ar uzstājīgu "Mīli mani, mīli mani mūžam!", un ir patiesi mīļuma iemiesojums. 
Kopā viņas tikpat kā neuzturas, šis ir unikāls mirklis, kad abas ir vienuviet. Pat ja viņām ir kāda radniecība, viņas ir ļoti atšķirīgas un ļoti neitrālas viena pret otru. 
Впервые увидев кошек, Сердце казалась испуганной, а Счастье на оборот - уверенной в себе. Везла их домой с уверенностью, что Счастье поможет Сердечке освоится, будет поддержкой для сестрички. ХА! Как я ошиблась :) 
Счастье застенчивая дикарка по сей день. Но абсолютно милая и ласковая девочка, жаждующая ласки. 
Сердце, в свою очередь, на следующий же день после прибытия, перевернулась пузом в верх и потребовала: «Люби меня, люби меня всегда!» Она воплощение Любви. 
Вместе их почти не видать, это уникальный момент, когда обе находятся так близко. Даже если у них есть какие то родственные связьи, они очень разные и очень нейтральны по отношению друг к другу.

Laimīte un Rūdītis / Счастье и Рудик 
Lūk, šī ir MĪLESTĪBA!!! Mūsmāju saldais pārītis - ne reizi neesmu redzējusi, ka viņu starpā būtu bijušas domstarpības :) 
Вот это ЛЮБОВЬ!!! Наша сладкая парочка - полная гармония :)

Rūdītis un Sirsniņa / Рудик и Сердечко 
Pat grūti īsumā raksturot šo pāri - kā tik satiekas, tā dzirksteles iet pa gaisu. Mans pieklājīgais runčuks ilgi cieta jaunpienācējas izgājienus un ķepu palaišanas, bet nu jau dod pretim, neskatoties uz to, ka meitene... Runcītis bauda 14 gadus ilgās kopdzīves augļus - Mīļā Kaķa statusu, bet Sirsniņa nespēj samierināties ar konkurenci. Tik greizsirdīga radījuma manā dzīvē vēl nav bijis :) Te nu bildē redzams, kā viņi mēģina noturēt pozīcijas Galvenā Kaķa statusā - man blakus, bet ar dupšiem viens pret otru (pirmajā bildē arī, starp citu, abi demonstratīvi dupšus pagriezuši) :)))))))) 
Вот эта не пара, а катастрофа - как встретятся, так искры летят. Мои вежливый Котэ долго терпел выходки и лапоприкладство со стороны новой квартирантки, но терпение изсякло, дает сдачи несмотря на то, что она девочка... Рудик пользуется привилегией 14-летнего сожительства, но Сердце не готова терпеть конкуренцию. На столько ревнивого существа в моей жизни еще не было :) На этой фотографии видно, как они пытаются удержать позицию Главного Кота - рядом со мной, но попой друг к другу :))))))))

Stāsta morāle / Мораль 
Mana izvēle bija Sirsniņa - kurai, kā izrādījās, ir pilnīga rakstura nesaderība ar Rūdīti, un absolūta mīlestība pret mani :) 
Likteņa pirksts - Laimīte - ir runčuka jaunā draudzene un mīlestība.
Kaut kā tā mums viss nokārtojās :))) 
Сердечко была моим выбором - как оказалось, не способна ужиться с моим Рудиком, да и вообще с кем либо кроме меня :)
Судьба вмешалась - Счастье истинный друг и любовь для Рудика. 
Как то так у нас все сложилось :)))



3 komentāri:

Aija Elliņa teica...

Fantastisks stāsts, Inese! :) Vienmēr ar apbrīnu klausos arī savas priekšnieces stāstus, kurai arī ir 3 kaķenes mājā... Un vienmēr domāju, ko darītu mans Muris, ja ierastos vēl kāds dzīvnieks... Bet viss kaut kā sakārtojas ar laiku! :) Man prieks par jums visiem! :)

Sigita teica...

Inese, šis ir sirdsstāsts! Visu cieņu Tev, ka esi viņiem devusi mājas. :)

Inese teica...

Jā, Aija, agrāk vai vēlāk viss nokārtojas - Tev Muris ienāca kā pirmais, galvenais, vienīgais, bet tik un tā izmaiņas dzīvē - atkal jāiemācās sadzīvot, pielāgoties... Pie esošiem dzīvniekiem, protams, grūtāk paredzēt, kā būs. Bet ar mīlestību un pacietību var visu :)
Agrāk likās, ka divi kaķi tā ir robeža, kuru nepārsniegt. Tagad viņu ir trīs, un arī veselais saprāts saka - pietiek! Tomēr zinu, ja dzīve piespēlēs, nekur nelikšos, visas robežas ik pa laikam var pārskatīt :)))
Sigita - diemžēl varu dot mājas tikai ierobežotam skaitam... un stāstot par saviem dzīvniekiem gribu iedrošināt, ka viss ir iespējams - arī pieauguši dzīvnieki ar ielas dzīves pieredzi var lieliski iedzīvoties mājā, ģimenē, ar citiem sugas un nesugas brāļiem/māsām :) Arī mani sākums un lielās izmaiņas biedēja, bet viss nokārtojies tik labi, ka jau aizmirsušās sākotnējās bažas un nedrošība :)