Lapas

svētdiena, 2010. gada 19. decembris

Enģeļu virtene

Tā teikt - pēdējā brīža dekoriņš. Kā smejies, pēdējā advente ar ir klāt un nekam lielam laika vairs īsti nav. Gluži nejauši atcerējos savu agrās jaunības dekoriņu, kas man kādreiz bija dikti mīļš, bet nu jau vairākus gadus nepelnīti aizmirsts - tie ir papīra enģelīši, kurus pavisam viegli savērt virtenītē, pielikt pie dāvaniņas vai uztaisīt kā kartiņu.
Kas ir vajadzīgs? Agrāk es izmantoju parastu zīmēšanas papīru, bet nu iespējas papīra izvēlē ir tik plašas , ka katram noteikti ir savi favorītmateriāli, ar kuriem darboties. Es izvēlējos krāsaino kartonu, kas nopērkami papīra veikalos (es visbiežāk iepērkos Baznīcas ielas veikaliņā, bet ja vajag īpaši lielu formātu vai vēl ko īpašāku, tad gan uz Ģertrūdes ielu). Man mājā gadījās krāsainās gēla pildspalvas, tāpēc sanāca raibi enģelīši, bet, manuprāt, pilnīgi pietiek arī ar zelta vai sudraba pildspalvu, vai arī vispār tikai ar parasto zīmuli iezīmētām pamatlīnijām. Iespējams atstāt vispār nesazīmētus enģelīšus, tad būs tikai interesanti silueti, kas tāpat atgādinās enģelīšu tēlus. Un jā, vēl vajadzīgs zelta vai sudraba diedziņš vai striķītis - šoreiz izmantoju efektdziju zelta tonītī.
Nu atliek vien uzzīmēt enģeli atbilstoši savam dvēseles stāvoklim un zīmēšanas prasmēm, un uz priekšu.
Sākumā uzzīmēju vienu "melno" eksemplāru, to izgriežu un pēc šī šabloniņa sazīmēju vēl - man mīļš cipars ir 7, tāpēc virtenei man sagatavoti septiņi enģelīši.
Tie, kas uzskata, ka nemāk zīmēt, droši var izmantot šo manu zīmējumu. Es arī nemāku zīmēt, bet daru to ar prieku :)
Vispār šis darbiņš ir piemērots radošiem bērniem - tie noteikti nebaidīsies un uzzīmēs tieši tādu enģelīti, kāds, viņuprāt, ir vissmukākais un savērti virtenītē tie izskatīsies debešķīgi. Būs gan bērnam prieks, gan jauns dekoriņš mājās
Kad visi izgriezti un sazīmēti, atlicis pats mazumiņš - tos visus savērt uz zelta diedziņa. Šim nolūkam speciāli zīmēju apaļas rociņas, lai pie piedurknītes var izdurt caurumiņu. Diedziņu ver cauri šiem caurumiņiem ar pārstiepumu pa enģelīša mugurpusīti. Te nu ir rezultāts:
Augšpusītē redzams uz šī paša šabloniņa pamata izgriezts enģelītis ar locījumu pie vienas rociņas. Ja ir garas papīru strēmeles, vai arī ja griež mazāka izmēra enģelīšus no plānāka papīra, var visu virtenīti vienā piegājienā arī izgriezt, tad diedziņš nebūs vajadzīgs. Pati tā neesmu mēģinājusi darīt, jo domāju, ka tad virtenīte neizlieksies tādā elegantā pusaplītī.

Ja ir iegadījies tā, ka pēdējā brīža dekora tapināšanai ir vairāk laika, tad enģelīšus var arī visādi sarotāt, katru padarot par īpašu un neatkārtojamu. Te noderēs visāda veida materiāli: fliteri, gliteri, lentītes, dzijas, mežģīnes, dekoratīvās uzlīmes u.t.t. - viss, kas mājās pieejams.
Kā paraudziņu izgreznoju savu salocīto enģeļpāri ar iesaiņojuma lenti (sietiņu) un pērlītēm
To var izmantot gan kā galda dekoriņu, gan kā apsveikuma kartiņu. Piemēram, ja ieraksta iekšā kādu novēlējumu, tad enģelīti pa vidu var apsiet ar kādu lentīti vai kā šajā gadījumā ar zelta dzijas dzīpariņu - lai mūsu īpašais novēlējums ir drošībā līdz brīdim, kad to atvērs saņēmējs :)

Nu šitā es vēl vakar vakarā parosījos. Atzīstos, ka iekritu azartā un dikti gribējās vēl turpināt enģelīšu izskaistināšanas darbiņu (galvā jau virmoja n-tās idejas, kā vēl varētu...), bet saņēmos un apstājos pie šī viena, dikti daudz citu darāmo...

Vakar biju vienā fantastiskā pasākumā, bet par to rīt pastāstīšu :)
Šodien kā pie adventes svētdienas priekšroka enģeļiem!

6 komentāri:

Laine teica...

Parosījusies ne pa jokam! Man arī patīk tā sajūta, kad atverās ideju slūžas! Ja nav laika īstenot, paresti ķeru pēc pildspalvas un papīra, visu uzskicēju, lai tuvākā vai tālākā nākotnē realizētu un ielieku mapē!

Inese teica...

:) īstenībā man vēl joprojām nav miera, domāju, ka jāsataisa tomēr būs daži apsveikumi ar šiem enģeļiem...

Agnese teica...

Cik skaisti un miilji engjeliishi:) Buus vien laikam jaanochiepj Tev ideja....

Inese teica...

Agnese - paldies un čiep uz veselību :), lai izdodas!

Klēra teica...

Ļoti skaisti. Gan kā virtene, gan kā apsveikumi. Un it kā vajag tikai pavisam nedaudz, lai to pašu jau zināmo iedzīvinātu atkal jaunā izpildījumā. Vienkārši un kolosāli

Inese teica...

paldies, Klēra
Tā jau saka, ka viss ģeniālais ir vienkāršs un viss jaunais ir labi aizmirsts vecais :) ...un šajā gadījumā patiešām vajag tikai nedaudz