Lapas

trešdiena, 2010. gada 1. decembris

Tārpiņš


Meklējot tīmeklī pašdarinātas rotaļlietas, ar kurām iepriecināt savu meitiņu, Musturā atradu ļoti simpātisku radījumu, kas tur nosaukts par "simtkājīti". Pretrunā dabas likumiem man tas ir Tārpiņš :)
Tārpiņš mūsmājās ieradās šajā pavasarī un bija tik ļoti aizņemts, ka nebija laika fotografēties. Ko tad viņš tādu darīja? Viņa apaļumi izrādījās tik piemēroti bērnu redeļu gultiņai, ka Tārpiņš visā garumā bija izstiepies meitiņas gultiņā, katru savu apaļumu ieriktējis starp redelēm, lai Princesītei mīkstāka grozīšanās... (kā redzams, ragi jau ir nolietojušies, uz augšu vairs nestutējas)

Tārpiņam ir vēl arī citas jaukas īpašības - tas piepildīts ar dažādiem materiāliem, katrs viņa posmiņš ir savādāks: mīkstāks, blīvāks, čaukstošs... Lai tos varētu mainīt, katrs posmiņš ir atsienams (viss lielais tārpiņš sadalāms pie galviņas), pildījumus var izņemt ārā, tas var noderēt arī pie mazgāšanas...
Atšķirībā no Mustura simtkājīša, manam Tārpiņam ir vairāk posmu - domājot uz priekšu par nepieciešamību mācīties skaitīt, Tārpiņš sastāv no 10 bumbuļiem. Plus vēl viena mācīšanās nodarbe ir dažādās krāsas. Tā nu es esmu iedomājusies, ka mana meitiņas dikti grasās kopā ar Tārpiņu mācīties :D, smieklīgi, ne?

Jebkurā gadījumā - mīļš, jauks un noderīgs Draugs.

10 comments:

Aija Elliņa teica...

Ai, cik jauks! Kā es priecājos par māmiņam, kas sataisa saviem bērniņiem visādas rotaļlietas, arī par Tevi, Inese...

man kaut kā tā nesanāca, varbūt tāpēc, ka man viņi abi reizē gandrīz bija mazi vai arī slinka biju... tagad liekas, ka šūtu un šūtu un adītu visādas mantiņas! :)

Ilze teica...

Ļoti simpātisks un krāsains tārpiņš,tik pēdējā bildē tāds drusku saguris izskatās. Kā nekā daudz paspējis izdarīt un vēl tik daudz darāmā priekšā.

Inese teica...

Paldies, Aija un Ilze :)

Aija, man jau ar daudz kas "atvērās" tikai pie otrā bērniņa (starp kuriem ir pietiekoša pauze). Ar pirmo bija cita pieredze, citas rotaļas...

Ilze, es ar tikai bildēs ieraudzīju, cik paguris tas ir :)
Izskatās, ka līdzīgi kā Ēzelītim Īā, arī šim dzīves filosofija ir padrūms sagurums...

Irēna teica...

dikti mīļš!

Inese teica...

paldies, Irēna :)

Jūlija teica...

Košs un jauks tārpiņš! Noteikti meitiņai noderēs mācoties gan krāsas, gan skaitīt :)

Inese teica...

Paldies, Jūlij, dikti ceru, ka noderēs arī mācībām :)
Pagaidām vairāk pilda atbalsta un pretsasišanās funkciju :)

Anda teica...

Bērnības nostaļģija. Es biju vienā gadatirgū ieraudzījusi tārpu un man dikti vajadzēja, bet neviens nepirka, bet otrā rītā pie gultiņas gaidīja mammas sašūts no lupatiņām. Dikti mīļš un forma ļoti pateicīga. :)
Laimīga Tava meitiņa. :))

Inese teica...

Paldies, Anda,
es arī īsti nesaprotu, kas par šarmu ir tārpiņiem, jo dabā tie nebūt nav tās radības, kas mani vai bērnu piesaistītu - toties rotaļlietās iet uz Urrrrāāāā :)
Es bērnībā sev pirmo tārpiņu pati taisīju no dzijas bumbuļiem, tad savēru virtenē - nu dikti mīļš man tas bija, noņurcīts līdz ārprātam...

Unknown teica...

super! welcom to http://marta-art.blogspot.com/2010/12/blog-post.html