Lapas

pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Lelles, lellītes...

Jau sen bij ieplānots gājiens uz kādu leļļu paradīzi un beidzot sestdien šis plāns arī tika īstenots - pabiju Leļļu Mākslas muzejā. Diemžēl neattaisnojās cerība iegādāties materiālus leļļu darināšanai (tā kā lasīju, ka tur ir arī leļļu darbnīca, pieļāvu, ka tādus arī pārdod), bet vismaz uzzināju, ka drīzumā tomēr šis tas būs arī nopērkams - cik drīz un kas tieši neprasiet, meitene nemācēja atbildēt...
Un, protams, bija prieks atgriezties bērnībā, ieraugot tik pazīstamās lelles un lellītes, kā arī apskatīt pavisam senas, labi nokalpojušas lelles. Gribot negribot jāsāk domāt, vai mēs vispār izaugam no leļļu vecuma - tik ļoti gribas ar tām spēlēties, tām darināt tērpus, gala beigās, pašām radīt lelles saviem bērniem u.t.t. - sanāk, ka leļļu mānija nekad nebeidzas...
Šobrīd tur aplūkojama arī dizaineres Taņas Pavlovas bērnības iela … filcētu tērpu izstāde un brīnišķīgi  filca zābaciņi.

Liekas, tikai īsu brīdi pabiju šajā leļļu paradīzē, tomēr lelles vairs nedeva mieru - tik ļoti gribējās uzcakināt kādu muzejā noskatītu eksemplāru, ka tūlīt arī ķēros klāt. Tadam - mana dāmīte gatava :) 
Nu nemaz nav līdzīga tām, kuras muzeja plauktos gozējas. Neskatoties uz to, ka trīs vai četras (jau neatceros) reizes ārdīju ārā un mēģināju atkal un atkal no jauna, tik un tā mana dāmīte ir un paliek atšķirīga.
 
Mazā saviesīgā dāma šobrīd ir vientuļa... Jācako augšā kāda draudzene vai vesels galms, lai dāmītei ir kur sevi parādīt, uz citiem paskatīties :) Ir mērķis paeksperimentēt vēl, varbūt tomēr izdodas nonākt līdz apmierinošam rezultātam (šobrīd ir kaut kas, kas man īsti viņā nepatīk, nezinu, kas tas ir, bet ir šādas tādas domas, ko darīt savādāk...)
Leļļu Mākslas muzeja apmeklējuma sekas ir skarbas - ir sakrājies milzum daudz ieceru saistībā ar leļļu pasauli:
- nu jau jāuzcako draudzenes šai dāmai;
- jāuzcako Mīļlellīte;
- absolūti nepieciešams kļūst Leļļu namiņš (baidos, ka šādai dāmītei tas vairs nevar būt prasts būcenītis, bet nu jau jāpiedomā pie glamūrīgāka dizaina, kur rīkot balles);
- dikti ceru tikt pie trases (nu ļoti daudz kārdinātāju te bloglandijā);
- rindā jau sen gaida rotaļu kubs manai Princesei;
- tildas zaķi - viens no vīziju projektiem arī jau sen plosa dvēseli;
- noteikti gribu izmēģināt Valdorfa lelli pagatavot meitiņai;
- Teddy lācīti ar gribas...;
- jāuztaisa neliela plastiskā operācija savam Rožu lācītim;
- kāda lasāmgrāmatiņa meitiņai nepieciešama;
- ļoti sen zemapziņā sēž Lonijas kaķis, kurš tā vien grib tikt laukā te uz reālo pasauli;
- un vēl, un vēl, un vēl...

Plāni kā Hitleram, darbu saraksts grandiozs - kur lai ņem tādu sīkumiņu, kā liekas stundiņas diennaktī :(

15 comments:

Agnese teica...

Nu smuka Tev lelliite sanaakusi:)
No taviem plaaniem dazhi ir arii manaa sarakstaa...ta nu redzees kura atraak iistenos :D

Zane teica...

Ļoti skaista lelle tev sanākusi, kleita ir vienkārši burvīga :)
Un, lai tev izdodas realizēt visu savu darba sarakstu :)

Sixspārne teica...

Burvīga lellīte! Un kas par skaistām ciku cakām kleitiņai! Burvīgi! :) Gaidīšu turpinājumu! ;)

NiPa teica...

Skaista.Kā varēs tērpos izpausties,kad taps nākošās!Man iztēlojoties acu priekšā stāv vesels Tavu galmu dāmu pulciņš ar brīnišķīgām kleitām.Lai izdodas!

Irēna teica...

Mīļa lellīte! Un plāni forši, novēlu atrast visam laiku!

Ineta teica...

Man Irēna vārdus no mutes izņēma:D
Es skatoties nodomāju- "kāda mīļa lellīte, tā vien gribas samīļot!"
Kleitiņa vienreizēja! Nu patīk ļoti man tā lellīte!

Tati teica...

У тебя очень милая куколка вышла! Это же твоя? И очень красивое вязаное платьице! Прям загляденье!!!!

Вальд. обязательно попробуй! У тебя же девочка, я думаю она обрадуется :) Моя вон уже тягает свою за косы :))))

Anonīms teica...

Apmēram no Marta vidus Leļļu muzejā varēs pasūtīt speciālos audumus Teddy lāčiem un citiem zvēriem, nelielos daudzumos iegādāties(lielākos daudzumos pasūtīt) leļļu stikla acis, speciālos degunus un ja nemaldos,tad arī speciālus instrumentus un detaļas teddy lāču detaļu sastiprināšanai.

Inga teica...

:))) Skaista dāma Tev sanākusi!
! Iztēlē redzu tādu staigājam Rundāles pils rožu dārzā! :)) kleita viņai riktīgi pa smuko! :))))Tādu nekaunētos vilkt arī mūsdienu dāmas:)))
Jā, Blogolandijā ir rodamas tik ļoti daudz skaistas idejas, tik vien pietrūkst kā laika... Bet idejas rodas katru dienu jaunas...ak vai...:)))
Neesmu bijusi mūsu leļļu muzejā, vajadzēs pavasarī turp aizbraukt! :)) Paldies , ka pastāstīji par savu ciemošanos šajā interesantajā muzejā:))))

Inese teica...

Paldies, mīļās meitenes par jaukajiem vārdiem :) un par vēlējumiem lielā saraksta īstenošanā - dikti gribētos visus punktus realizēt :)))
Jā, kleitiņa patiešām ir fantastiska (un ar tik primitīvu paņēmienu var panākt tik elegantu efektu!!!) - man vairāk kaut kas ar lelles galviņu liekas, ka nav īsti - vai nu pa lielu vai pa pūkainu, pa mīkstu u.t.t., īsti nevaru saprast :(

NiPa - man jau tērpi griežas acu priekšā visdažādākie :D, vienīgi ar to tambormākslu ir tā kā ir - dikti meklēju pareizo pieaudzēšanas veidu, lai tā forma sanāktu tāda, kādu gribas, nevis, kā sanāk :)))

Tati - куколка моя, побывала в кукольном музее и влюбилась там в такого старинного эксемпляра :), вот и сразу сделала, пока не остыла идея фиксс :)
Да, Вальдорфскую очень хочется, у подружки уже с осени клянчила шерсть и выклянчила :), а вот собратса и сшить как то боюсь - вдруг не получится, обидно будет... И кстати у меня трикотажа нету :(, прочитала у тебя, что там специальный нужен... Ну вобщем, про эту куколку мне твой совет ой как нужен :)...

Anonīmo viesi - liels paldies par informāciju, liels prieks, ka šādas speciālas lietiņas būs nopērkamas tepat uz vietas :) Dikti gribas pie sava Tedīša tikt...

Inga, starp citu, tieši šodien nodomāju, ka Leļļu mājai taisīšu rožu dārzu un arī automātiski iedomājos Rundāles rožu dārzu :))) Redz kā, turpat vien abas klīdām savās domās :D
Uz muzeju noteikti ieplāno kādu braucienu - vienīgi Tev Peciņa vēl stipri par mazu, manējā tā īsti pat nesaprata, kur atrodas :) Bet pašai noteikti būs prieks par redzēto - varbūt vēl paseko līdzi, kad tur paralēli kāda izstāde ir, tad var divus zaķus uzreiz "nobliezt", un skat - no marta vidus varēs arī ekskluzīvas lietiņas iepirkt - tur jau arī trešais zaķis metas cilpā :D

Anna teica...

Atkal jau kārtīgi pastrādāts! Bet no tehniskās puses- tā ir klasiskā sietā diegu lellīte ar tamborkleitu?

Inga teica...

:))) Jā, noteikti turp aizbraukšu! Sliktākajā gadījumā, ja Ieva ļoti protestēs, piekomandēšu viņu tētim, lai es vismaz minūtes 15 varētu pakārdināt acis:))))
Inese - cik liels apmēram ir tas muzejs? Es domāju - cik laika tur apmēram vajadzētu, lai nevis skrienot, bet nu tā normāli visu paskatītu? Reizēm man ir svarīgi arī ko tik dīvainu pajautāt:D Jo, ja ar auto Ieva jāvizina, kamēr es izstādē, tad lai tētis aptuvenu maršrutu izdomā:DD
Rundāles rožu dārzs:))) Vasarā kārojas turp atkal aizbraukt:))) Domāju,ka Tavu dāmu rožu dārzs nemaz no iepriekš minētā neatpaliks! :)))

Tati teica...

Заходи во второй блог, я сделала там подборку по ссылкам о куклах. И не переживай, все у тебя получится!!!!
За материалы тоже не волнуйся, в МК все описано, если чего то нет под рукой. Не обязательно шить из спец трикотажа, главное с ЛЮБОВЬЮ! :)

Inese teica...

Anna - zem smukās kleitas patiešām ir klasiskais diegu vīstoklītis :)

Inga - ar lellītēm pilna ir tikai viena paliela telpa (tā ka uzturēšanās ilgums atkarīgs no vēlmes izpētīt daudzās vienu otrai blakus sasēdušās lellītes), pagaidām pa vidu vēl bija filca apģērbu izstāde. Vēl tur ir veikaliņš (citā telpā), kur arī interesantas rotaļlietas (tās gan uz pārdošanu :D) un kad parādīsies arī rotaļlietu materiālu tirdzniecība, tad jau arī tam laiciņš jāieplāno. Vēl leļļu istabā ir paliels galds, pie kura var piesēst paskatīties grāmatas par lellēm. Tā ka var izskriet pa pusstundu, var uz pāris stundām uzkavēties :)

Tati - спасибо :)

Inga teica...

Paldies, Inese! :))) Tagad ir skaidrība par muzeja lielumu! (Man kauns, ka neesmu tur jau bijusi.. bet, labāk vēlu, nekā nekad:D )
Man ļoti patīk rotaļlietu muzejs Tartu (tur ir arī spēļu istaba mazajiem:))) ), man šķiet, ka mūsu leļļu muzejs gaisotnes ziņā varētu būt kas līdzīgs, tikai mazāks! :)))