Lapas

sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Radošais haoss


... kastu kastēs, maisu maisos, čupu čupās - tāds ir manu n-to nepabeigto darbiņu liktenis.
Jau labu laiku cenšos sevi disciplinēt, lai tos pabeigtu, bet "cilvēks-haoss" manī atkal un atkal gūst virsroku - katru reizi atrodas kaut kas svarīgāks ko darīt.
Nu gan publiskoju šo savu grēka darbu - varbūt vismaz tas mani motivēs beidzot sākt šķetināt šos krājumus... 
Kas tik nav noglabājies nebūtībā - pat krustiņdarbs (tam ir aš 8 gadi kopš pamešanas!!!, jo šo darbiņu uzsāku ar skaistu domu, ka mans dēlēns mācīsies alfabētu uz kaķīšu fona... nu ir īstais brīdis pabeigt, lai vismaz meitiņai tiek šis mīļais alfabēts); filca sirsniņas (Dieviņ Tētiņ, no kurienes tādas???, ko tik neesmu uzsākusi mirkļa vājumā!!!); dažnedažādi tamborēti motīviņi (ar domu, ka nemāku tamborēt, izrādās esmu satamborējusi tādus krājumus, ka nav īsti tos kur likt...). 
Trakākais, ka skaidri zinu - ir vēl n-tie nepabeigtie darbiņi, bet tie no manis jau ir paslēpušies, nav izturējuši garās pauzes... Nemaz jau nerunājot par vēl neiesāktajām ideju idejām - tās nu ir vēl stipri vairāk, nekā nepabeigto darbiņu :(

Dikti aizrautīgi fočēju savu haosu un tikai tad pamanīju, ka esmu no vakardienas atstājusi šodienai neatbilstošu fotoaparāta regulējumu, līdz ar ko bildītes sanākušas mākslinieciski graudainas. Bet nevarēju vairs pārfočēt... Kāpēc??? Te nu ir vaininieki...

Lēnām un nemanāmi manā fotostūrītī "ieslīdēja" Minkāns (mans Karalis!!!, piebilde tiem, kas vēl nav lietas kursā par šī Kaķa vietu un lomu manā dzīvē :D)
... un līdzi "pavilkās" arī brāļuks Rūdis :)
Te nu var redzēt, cik Minkāns priecīgs par šo faktu
Tā mazpamazām mans fotostūrītis pārvēršas par kaujas lauku :)
 
 Zibens ātrumā mainās pozas - te Rūdis dominē, te atkal Minkāns ir "zirgā" :), vienvārdsakot, spēj tik knipsēt...
 ... un paskat, kas te pa niknu skatienu uz manu pusi - manāmi nikns par šādu manu paparaci uzdrīkstēšanos
... nu un vēl pa pēdējam abpusējam bliezienam... un prom bija mani bračkas
aiz sevis atstājot šādu postažu
Kad jau bija jāķeras pie kārtošanas, tad negribējās vairs atkārtot fočēšanu, bet kārtoju uzreiz pa kastu kastēm, maisu maisiem, čupu čupām ar apņemšanos no vienas maliņas sākt to visu pamazām piebeigt...

15 comments:

Hela teica...

Cik pazīstama situācija... :) Novēlu no maliņas, no maliņas pa drusciņai tikt ar to visu galā!

Man šogad ir tieši tāda apņemšanās (hi-hi). Varbūt mums izdodas? :)

Daiga teica...

Jā, pat ja pa vienai mantiņai mēnesī, jau kustēs uz priekšu, lai izdodas!
Kaķu kungi dikti smuki ;)

Elīna Šimkus teica...

Un galvenais, ka brāļu cīņas noris uz kaķu alfabēta fona :))

ceita teica...

Saskatīju vilnīšus un frīformu, un skaistas puķites uz kaut kā rozā, tik dažādi Tev tie nepabeigtie darbi. Un krustiņdarbs arī!
Lai izdodas iecerētais! Man arī bija daudz iesāktu un nepabeigtu, nenoformētu darbu, bet pa garo atvaļinājumu es savu apņemšanos tik pat kā izpildīju, gandrīz... Lai Tev arī izdodas!
Un bračkas labie!!!

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Teikšu tā- man patīk Tavs raodošais haoss!!!Nopietni!:))
Ar mani kaut kādā ziņā līdzīgi.Man gan nav daudz puspabeigtu darbiņu,bet ir ārkārtīgi daudz un dažādu materiālu -lielāki un mazāki,kuri gādāti visvisādām ideju idejām!Es jau viņas realizēju ar,bet....ha...ne tik ātri un daudz - cik man to "knibuļu".Un tad laiku pa laikam,kad galvā kāda aša doma,atkal un atkal pārcilāju,pārkārtoju savus peles krājumus -meklējot un atrodot nepieciešamo!
Kaut esmu nedaudz "ķerta"uz kārtību mājās!Kaut kādā ziņā manās lietiņās visai ātri mēdz ieviesties viens liels radošs haoss!:DD

Anonīms teica...

Drošvien Tavs Rūdis jau k-kur šai blogā bija parādījies, bet šoreiz k-kā īpaši pievērsa manu uzmanību un lika man ... apraudāties!
Es nu pavisam neesmu kaķu cilvēks, drīzāk - suņu, bet reiz (apm.pirms 9 gadiem) man bija tāds skaists, ruds runčuks vārdā Gastons. Nu, tik ļoti līdzīgs Tavam Rūdim! Diemžēl nācās viņu iemidzināt, jo bija neārstējami slims. :c( Gastons šajos medību laukos nodzīvoja tikai nepilnus 2 gadus, bet to laikā nesa mums TIK daudz prieka (un jāatzīst - arī dusmu, jo bija liels nedarbu meistars)! :c)
Lai Rūdim garš un veselīgs mūžs!

Inese teica...

paldies, meitenes par uzmundrinājumu :) - visgrūtākais ir atkal nepadoties kārdinājumam uzsākt kaut ko jaunu...
Jā, Ceita, tur ir arī Tavi vilnīši :), pagaidām izskatās, ka tie ir pirmie uz pabeigšanu.
Inese, radošais haoss procesa laikā arī mēdz būt visnotaļ māksliniecisks :), mans haoss šobrīd ir arī man galvā :), kā rezultātā tik krājas nepadarītie darbi... Par iepirktiem materiāliem labāk i nepieminēt - to nu ir tik daudz savilkts aliņā, ka mierīgi varētu izpausties vismaz gadu, neizejot no mājas :)))
Liki, Rūdītis kā reiz ir veselības ziņā vājākais - viņš ir gandrīz (vai arī pavisam?) neredzīgs, viņam ir n-tās alerģijas, pārslimots nopietns iekaisums un uzņēmīgs pret visādām kaitēm :(, bet tas viņam netraucē ieklapēt Minkānu un uzvarēt visās viņu divkaujās :))) Jūtu līdz par Tavu runčuku, gan jau viņš tur uz mākoņmaliņas ar kādu blēņu padara... Maniem runčukiem jau devītais gadiņš rit, pat negribas domāt par šķiršanās brīdi :(

Madara teica...

:)))) lasīju un skatījos foto un smējos. ai cik jautri tie spalvu kušķi Tev. man palikusi tik viena kaķenīte. no lielā dūšīgā runčuka nācās gada nogalē atvadīties, jo smagi saslima neārstējami. Tad man arī bija līdzīgas situācijas, kad abi pa māju dauzījās un ķēriņus spēlēja.
Man kā Inesei ir, savilkti visādi peles krājumi visādām nākotnes idejām :)) bet iesāktie darbi man tik daži, viens liels projekts un pa kādam mazajam. :)Lai veicas dabiņu pabiegšanā ;)

Irēna teica...

cik pazīstams jēdziens-radošais haoss... vai maz ir iespējams no tā tikt vaļā?? var sakārtot uz laiciņu, bet tikko sāksi kaut ko realizēt, visa kārtība atkal vējā.. reizēm tā gribas izmēzt visu māju pa tīro un tad sēdēt dīvānā un lasīt tik romānus tīrā, sakārtotā mājā... kas dos radošam cilvēkam tādus priekus...

Irēna teica...

jā, man šķiet, ka kaķiem haosa enerģija ir ļoti pa prātam... ja tā nav, radīs paši:))

MuSa teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
MuSa teica...

Inese, kā es Tevi saprotu :) - gribas arvien ko jaunu izmēģināt, materiāli, ieejot veikalā, paši salec iepirkumu grozā, ar domu- kādai nenoskārstai vajadzībai...Tāda kastīšu, groziņu un citādu krātuvīšu pārcilāšana ir burvīga- atrodas kas sen aizmirsts un, galvenais, uzpeld kādas jaukas atmiņas saistībā ar šīm lietām...
Mierini sevi ar domu, ka bez radošā haosa tukšā vietā un bez nekā nekas skaits arī neradīsies. Visam ir savs laiks un pienāks laiks arī Tavu iesākumu pabeigumam.
Un kaķi piedod Tavai reportāžai īstu dinamiskumu :)

Inese teica...

Paldies par laba vēlējumiem un prieks, ka saprotat šāda veida situāciju :), radošums bez haosa laikam īsti labi nejūtas :D
Irēna - par kaķu spējām radīt haosu patiešām nešaubos :), tie pamanās vienmēr kādu spraudziņu atrast, no kurienes jandāliņu sarīkot :)))
MuSa - tur jau tā lieta, ka veikalos viss vilināt vilina iepirkt un nomēģināt, bet tad iedvesma atkāpjas un darbiņš nogulst kaut kur :) Minči mani malači, feini nopozēja :)))

Inga teica...

Tavi kaķi ir fantastiski! :))Rūdis atgādina manu bērnības kaķi omītes mājās. Arī viņam bija brālis, gan pelēks strīpainis, bet ne mazāk tāpēc blēņu izdarījis:D Arī manas rokas sakrāpējis un pat manu mantu kasti reiz "iezīmējis":D Protams kolektīvi ar brāli:))
Radošais haoss - ļoti pazīstama situācija:))) Bet, kamēr pati vari visu atrast, tikmēr viss ir oki:))) Tā es arī sev mierinot saku:D
Kaķu burtiņi izskatās dikti feini! :)))

Sandra teica...

radošais haoss, nepabeigtie darbi..tas viss...man arī pārāk labi pazīstams...cenšos....tos samazināt...pamazām izdodas..bet nāk jau atkal kas cits vietā, vai ne..krājumi..arī savācas...tas viss tik pazīstams..un zināms.....'
bet par minku galeriju paldies..noskatījos ar prieku..man gan šobrī minku nav, man tikai trusītis...deso pa māju un palīdz....bet..mīļi jau visi zvēriņi..
Lai izdodas atbrīvoties no vismaz kāda nepabeigtā darbiņa....