Lapas

pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

Neba nu tukšām rokām...

Tā nu viņš ir - tukšām rokām no Saldus mājās neatgriezos gan :) Kādreiz noteikti man svarīgāk būtu bijis atrast Saldus kārumus un našķus, bet šobrīd prioritāte ir uz rokdarbu materiāliem...

Iegadījās ka sporta halles stāvlaukumā nebija vieta (kā jau iepriekš minēju, uz sacensībām bija sabraukuši lērums tautas), kur nolikt mašīnu, un kā jau pirmo reizi svešā pilsētā, mašīnu novietojām pirmajā šķērsielā, kur to nav aizliegts darīt. Puiši aizdevās uz halli reģistrēties sacensībām, bet es aplūkoju, kur īsti esmu - šito pārsteigumu - tieši zem audumu veikala logiem :))) - tā nu patiešām bija nejaušība

Tā nu rīts sākās veiksmīgi, jo uzraksts uz durvīm liecināja, ka sestdienā šis veikals strādās, lai arī 9.00 tas vēl bija slēgts, tomēr pēc minūtēm 10 to atvēra... Izšiverējot pa plauktiem atradu burvīgus audumus, trīs no kuriem tapa arī iegādāti, paskatieties, kādi jaukumi

Kā jau minēju savos piedzīvojumos Saldus pilsētā, no Medus piliena strūklakas devos it kā pa nepareizu ceļu, lai dotos uz J.Rozentāla muzeju, un tur mani pilnīgi nesagatavotu pārsteidza šis
Dieva goda vārds, biju nolēmusi iekšā neiet, jau pagāju ieejas durvīm garām, bet tomēr kaut kāds pievilkšanas spēks mani ievilināja tai veikaliņā. Dieviņ Tētiņ, cik tur labumu - tādu daudzveidību Rīgas veikalos negadās bieži redzēt, bet te vienuviet saliktas gan skaistas dzijas (nopirku vēl vienu ficīti volāndziju :D), gan pērles, rotaslietu materiāli, lentas, mežģīnes u.t.t. u.t.j.p. Tā kā labumu bija pārāk daudz, bet ar karti norēķināties nebija iespējas, tad nolēmu taupības robežās (ir man tāda īpatnība, ka ar karti varu tērēt daudz un nedomājot, bet taustāmu naudiņu no rokām grūti izlaist :D) paņemt tikai to, ko patiešām citur neesmu manījusi - tie ir šie burvīgie kabašoni

Īstenībā tā ir viena no rokdarbnieču diagnozēm - pilnīgi svešā pilsētā, dodoties uz pavisam citiem apskates objektiem, uzdurties uz šādiem veikaliem (stundas laikā biju "uzskrējusi" virsū diviem audumu veikaliem un vienam rokdarbu materiālu veikalam)...

Un tad vēl viens guvums ir šie burvīgie čiekuri - tā teikt, Ziemassvētki nav aiz kalniem, noderēs taču :D

Patiešām ļoti priecājos, ka sestdienu noziedoju pilnīgi neplānotam pasākumam un ne tikai apskatīju Saldu, bet arī tiku pie skaistām lietām, kas turpmāk man atgādinās par šo pilsētu :)

13 comments:

Aija Elliņa teica...

Jauki guvumi!

Īstenībā daudz muļķīgāk ir kaut ko gribēt, nenopirkt un tad nedēļu staigāt un domāt- jā, vajadzēja man to un to paņemt (tā es bieži daru)! :)

Sarkanā Biete teica...

Vai, vai, kādi labumi tev tikuši! Kā man patīk tas audums ar vēdeklīšrakstu. Vai zini, ko no tā taisīsi? Un tie kabašoni...:)

Hela teica...

Inese, viss noderēs!
Bet tas audums ar vēdeklīšrakstu - tas tāds jau gatavs??? Pirmo reizi tādu redzu! Superīgs! Visi audumi labi, mani arī kaut kā uz tiem puķainajiem pēdējā laikā sāk vilkt. :)

Irēna teica...

jauki audumi!! īstenībā jau nekādu nejaušību nav, vai ne?

Inese teica...

cik labi, ka te mani saprot, citādi reālajā dzīvē nereti nākas attaisnoties, kāpēc un ko pērku :D
Vēdeklīšaudums sākumā mani ar savu rakstiņu it kā biedēja, jo grūti iedomāties pielietojumu, lai izceltu auduma burvību. Bet rozītes tajā ir tik burvīgas, krāsiņas visas manējās... Par plāniem ir grūti spriest, man ir lielummānija uz materiālu pirkšanu ar domu, ka tad kad iedvesma nāks, lai viss nepieciešamais jau manā žurku midzenī ir... Bet vēdeklīši, manuprāt, burvīgi izskatītos manas meitiņas kleitiņā.
Pašai man vislabāk patīk lillīgais rožu audums - esmu tajā neglābjami iemīlējusies. Baltais puķainais ir lins - to pirku ar domu par skaistu vasaras somu (nez vai uzšūšu ar???).
Bet ja jūs vēl varētu aptaustīt, cik mīksti un patīkami ir tie rožaudumiņi... Tādus atpakaļ plauktā gribēdams vairs nenoliksi :)
Un nejaušību patiešām nav, pie tā jau sāku pierast :D

Inese teica...

ak, jā, kabašoniņš viens jau ir pie vietas :) Drīzumā atrādīšu...

NiPa teica...

Skaisti audumi.Noteikti atrādi ko uzmeistarosi un kabašonus arī atrādi.Es jau ar tā pat, tukšām rokām no tāda veikaliņa nevaru iziet.Tā mums rokdarbniecēm tāda diagnoze.

Daiga teica...

Dikti jauki ieguvumi :) Audumi vienreizēji, vēdeklīšaudumiņš pavisam neredzēta manta - oriģināla. Kaut arī kabašoni mani neuzrunā, bet šie tādi burvīgi, ka jau sāku šaubīties :D
Čiekuriņi smuki, kārtīgi kā rozītes audumos ;)

Ilze Damberga teica...

Jauki pirkumi un skaists piedzīvojums bijis....ar pēcgaršu pat liekas :)
Jā jā Ziemssvētki nav aiz kalniem drīz tak Jāņi :)

ceita teica...

Forši esi iepirkusies!!!

Elīna Šimkus teica...

Es uzreiz "iemīlējos" 2 lietās - violetajā rozīš-audumā un teicienā "Ziemassvētki nav aiz kalniem" :)) :)) :)) Tāāā nosmējos!
Visi atradumi superīgi...audumi vienkārši fantastiski! Gan kaut ko sadomāsi!
BET...(jau jūtu, kā jūs visas mani tūliņ "iesmiesiet" par sekojošo jautājumu...!!!).
KAS IR KABAŠONI un ko ar tiem dara?! Pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu un jūtos pilnīgi atpalikusi :))
Lūdzu kādu apgaismības staru...!

Zkss teica...

Elīn, kabašonus aptaisa:D tik daudz zinu...Aptaisa par greznām kameju piespraudēm, piemeram.

Nu un atkal-viss jau ir pateikts :( MAN arī ļoti patīk visi audumi, sevišķi tas vēdeklīsveidīgais.
Pēc Taviem apstāstiem TĀ gribas pataustīt tos audumus.....

Inese teica...

kāds man prieks, ka neesmu vientuļa savos iepirkumgrēkos :)))
Jā, Elīn, kabašons tas ir veidojums, kuru iepērļo vai iešuj (sliktākā gadījumā ielīmē) rotās u.c. izstrādājumos. Atšķirībā no kulona, tam nav nekādu caurumu, pie kā piekarināt, tāpēc vajadzīga pērļu apdare. Kabašoni lielākoties ir akmeņi, stikli u.c., un arī daudzveidīgas kameju variācijas. Ja plāni nenobruks, rīt vienu no tiem atrādīšu jau iestrādātu, tad gan jau būs skaidrs :)
Par "iesmiešanu" neuztraucies, es pati vēl kādu laiku atpakaļ šo vārdiņu nezināju - man tik bij cita bēda: zināju, ka man to vajag, bet nezināju, kā to sauc, līdz ar to googlē un nekur citur nevarēju atrast... Tad gan bija skrobe, kamēr uzgāju, ka tie ir "kabašoni", kas mani tik ļoti interesē :)))