Lapas

otrdiena, 2011. gada 3. maijs

"Ekskluzīvs" dāvanu papīrs :)


...ja reiz pašu rociņām darināts un tikai vienā eksemplārā, tad taču sanāk, ka ir ekskluzīvs? :)

Kādreiz jaunībā (ļoti agrā gan) biju ļoti čakla dāvanu saiņotāja - ko tik neizdomāju un kā tik neizpaudos, jo likās, ka iesaiņojums ir svarīgāks par pašu dāvanu, jo tas taču redzams pirmais... Bet ar n-to veidu dāvanu maisiņu ienākšanu tirgū un katastrofālu laika trūkumu šī nodarbe apsīka līdz tādam līmenim, ka pat esmu gājusi pie profesionālajiem dāvanu saiņotājiem pēc šī pakalpojuma. Jā, kis-kis-kauns, bet ko tur padarīsi, ja laika nav, bet vēlme pasniegt skaisti iepakotu dāvanu tomēr saglabājusies :)

Tagad gan pienācis brīdis, ka skopums dara savu. Vispār jau neesmu skopa, bet gan mēreni taupīga... Lielajam bērnam aizvien biežāk jādodas uz draugu ballītēm un sāku kalkulēt, ka izdevumi par dāvanu maisiņiem kļuvuši nepieklājīgi lieli (un gala beigās, tas taču lielākoties ir izpakojamais&izmetamais materiāls). Tāpēc vakar, nopērkot kārtējo dāvanu, pagrozījos gar dāvanu maisiņiem, izpētīju dāvanu papīru ruļļus, lai beidzot attaptos - kas es bez rokām, vai!?

Izmantoju brīnišķīgo iespēju, ka bērns ir skolā, un parevidēju viņa auto-moto žurnālu krājumus :), savādāk jau neatdotu, čīkstētu pie katras bildes :)))
No AutoStila 2009.gada kataloga izplēsu lielās reklāmlapas un salīmēju kopā (saglabājot plēsuma malas, nu dikti man patīk tāds radoši-nevīžīgais stiliņš :D). Sanāca šāds dāvanu papīrs
Tad nu vēl tikai iepakot dāvanu, izgreznot ar pārpalikušo atgriezumu rullīšiem (starp citu, cik viegli tos uztīt uz adāmadatas, viena bauda :), agrāk taču mocījos, rullēju tāpat... eh, ja jaunība zinātu, ja vecums varētu :D)

Tagad tik jāpiedabū mans slinkais bērns, lai uzraksta pāris rindiņu apsveikuma kartiņā un dāvana gatava doties pie jubilāra :)


P.S.
Dēlēns pārradās mājā, ieraudzīja dāvanu un, protams, jautā, kas tas par papīru. Es godīgi atzinos, ka esmu izplūkājusi viņa žurnālu, uz ko pretī saņēmu žēlabainu: "Tu visas smukākās mašīnas esi paņēmusi :(..."
Bet pēc brīža tomēr nāca apmierināts, ka dikti patīkot, esot smuki :) Un vēl pat pats bija atradis divas sarullētās trubiņas, kuras es izbrāķēju, bet vēl neizmetu, un pielīmējis blakus tām trim - dikti lepni atrādīja, ko paveicis :)
Apsveikumu gan rakstīja stundas divas un pat nepamanīja, ka māsa ar zīmuli to piekoriģējusi, sašvīkājot visu apsveikuma tekstu :D Man jau liekas, ka izskatās smuki, mazā māksliniece ir pielikusi radošu punktu visai šai padarīšanai - tā teikt: "Ikvienam roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek!"

11 comments:

Aija Elliņa teica...

Forši, man patīk! Un ir arī ekskluzīvs, jo vienā eksemplārā, noteikti! :)

Inese teica...

Paldies, Aija :), man prieks, ka Tev patīk. Dēlēns arī atzinīgi novērtēja...

Klēra teica...

tik tiešām ļoti veiksmīgs risinājums. Un ja tā padomā, žurnāli tak ar laiku kraujas kaudzē un šis nu ir viens dikten feins pielietojums gan līdzekļu ekonomijai gan krājumu izmantošanai. Un kāpēc jātētērē naida par to, bez kā var iztikt, ja mājās ir tik jauki izejmateriāli...

Anda teica...

Lieliska ideja :) Pieņemu, ka saņēmējam ar tāda dāvana labāk patīk nekā iebāzta kaut kādā dāvanu maisiņā.

Nākamreiz Tev jādod, lai ciemosgājējs pats saiņo :D

Aija teica...

Ļoti labi! Un smuki :)Gaumīgi, kā vienmēr.

Irēna teica...

KIS-KIS Jauki!!:) es arī kādreiz līdzīgi taisīju, bet līdz "trubiņām" gan neaizdomājos.. jauki!

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Super labs risinājums!Es arī parasti veltu lielu uzmanības devu un atdevi dāvanu iesaiņošanai!tomēr pēdējā laikā esmu pasākusiizvērtēt kam un cik daudz ieguldīt savu radošu dvesmu un laiku dāvanas iesaiņošanas mākslā1Jo...kā zināms ne visiem ir tik svarīgs dāvanas ārējais noformējums!;)bet,ja zinu,ka dāvanas saņēmējam kaut nelels prieks un acis iemirdz to aplūkojot pirms izsaiņošanas -tad gan - pilnībā izpaužos!:))

Ineta teica...

Nu vienkārši kolosāli!!! Man tāds prātā neienāktu. Ļoti patīk kad redzamas tās noplēstās maliņas! Un tās trubiņas...IDEĀLI !!!
Šitā ideja-izmantot žurnālu lapas iesaiņošanai man dikti patīk! Paldies ka padalijies!

Inese teica...

paldies, meitenes :)
Klēra - trakākais jau ir tas, ka tie gatavie iepakojumi jau nav nemaz tik lēti, bet to mūžs jau faktiski jārēķina tikai uz dāvināšanas brīdi, tāpēc šitāds iepakojums ir gana lietderīgs...
Anda - to ciemosgājēju esmu tā sabojājusi, ka viņš baidās radoši izpausties. Nezinu īsti, kā es to esmu izdarījusi, bet laikam ar savu ideju pārbagātību un perfekcionismu esmu viņā atsitusi vēlmi darboties :(
Irēna - līmējot papīrus, kāreizi iedomājos par Taviem papīrdarbiem un nedarbiem :), zināju, ka Tev šitāds darāmais noteikti nav svešs :)))
Inese - es arī visiem neraujos dāvanas saiņot. Piemēram, mans brālis uzskata, ka dāvanu papīrs ir brutāli jāplēš :) To zinot, es viņa dāvanas arī attiecīgi saiņoju, lai ir viegli un skaisti plēst :) Zinu, kuri dāvanas lipina pa līmējuma vietiņām vaļā tā, lai nekas nesaplīst - tiem saiņoju pa smuko, ar ekstrām :) Priekš neitrāliem, mazpazīstamiem cilvēkiem noder dāvanu maisiņi :)
Ineta - prieks, ka izdevās arī Tevi pārsteigt nesagatavotu :D

IB teica...

Man arī patīk!!!Es eko nolūkos pēdējā laikā pēc iespējas minimālāk izmantoju papīru, jo bija žēl skatīties kā pēc atvēršanas tas viss nonāk miskastē (un kur gan citur?), bet Tavs padarītais iedvesmo, jo vismaz papīrs tiek izmantots 2x un katrs iesaiņojums sanāk bezgala oriģināls!!!

Daiga teica...

Ļoti jauks iepakojums! Un tik kooperatīvs darbs :D