Lapas

otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Mezgliņš pie mezgliņa...

Kā jau nesen minēju, viens no pirmajiem rokdarbiņiem, ko atceros, ka mamma iemācīja, ir mezglošana (jebšu - makramē). Šai nodarbē man patīk gan process, gan rezultāts - kaut kas maģisks ir tais mezgliņos un līnijās. 
Īpaši jau laikā, kad pērles vēl nebija tik plaši pieejamas un tādā sortimentā - kādu īpašu rotu varēja uzcakināt arī bez tām...
Šo motīviņu es kādreiz ieraudzīju kādā vecā avīžu izgriezumā (tur pat īsti nevarēja saprast, kas īsti tas ir domāts, nofotografēts tikai fragmentiņš) - shēmas nebija, bet pēc fotogrāfijas skaitīju un pētīju, jo gara acīm redzēju, ka tāda virtene noteikti derētu rotiņai... Rezultātā man ir šāda skaista kaklarota :)
 

Izrādās, Daigai (http://mammasblogs.blogspot.com) šī tehnika interesē, tas man lika aizdomāties, ka esmu nepelnīti to noniecinājusi un reti vairs tai pieķeros... Bet, kad ieraudzīju šo lapu, iemīlējos mezglošanā ar jaunu spēku :) 

10 comments:

vineta teica...

Arī es sen , sen atpakaļ mēģināju mezglot, laukos pat kaut kur ir jābūt grāmatai.Tava rotiņa tiešām ir dievīga :)

Madara teica...

tik smalks un akurāts darbs. nu ļoti skaisti :)

Inga teica...

Tiešām nepelnīti aizmirsta tehnika! Skaista rotiņa! Un tā podziņa!:))) Kur Tu tādu tajos laikos atradi? :)) Hm, tiešām vēl pirms nemaz tik daudziem gadiem pērlīšu pie mums tā īsti nemaz nebija... nu vismaz ne tādā izvēlē. (Atcerējos, ka mamma bija izšuvusi vienkāršu, baltu kleitiņu ar pērlīšu ziediem - tātad kaut kādas pērlītes bija.)

Inese teica...

paldies, meitenes :)
Vineta - Tev droši vien tā pati grāmatiņa kas man :), tā man bija viena no pirmajām "lasāmvielām", ko no vāka līdz vākam izņēmu cauri...
Madara - paldies :)
Inga - podziņa kā reizi ir vaininiece rotiņas tapšanai - kad to atradu tādu vienīgo unikālo, tiem laikiem absolūti neraksturīgo, bija skaidrs, ka vajag izmantot racionāli :) Pērlīšu man nebija, tik vien, cik vecmammas saplīsušās krelles - tāpēc ar mezglojumu varēja aizpildīt pārējo rotas laukumu :)

Daiga teica...

Prieks par atdzimušo mīlu :D Redz kāds smukums tapis! Neredzēts rakstiņš, glauni :)

Inese teica...

Jā, Daiga - ar to bērnības grāmatu bija liels mīnuss, ka tajā nebija šādu skaistu salikumu un ideju, ko tik visu nevar uzmezglot... Tā kā pati vēl tad nemācēju miksēt dažādos rakstus, ātri vien apgūtie mezgli kļuva neinteresanti :(

Linda teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Sixspārne teica...

Man liels prieks, ka šo mākslu cel saulītē! :) Arī es māku mezglot, tikai tā nu ir sanācis, ka tik reti to daru. Man jau liekās, ka pie mums ir ļoti maz mezgloti lielāki un mazāki darbiņi. Kaut kā nenovērtējam, nemākam vai negribam daudz ieguldīt skaistam rezultātam. :)

Ineta teica...

Skaista rotiņa!
Tiešām kolosāla tehnika, paskatoties to lapu, par kuru ieminējies, saprotu Tevi-tajā nevar neiemīlēties, tik daudz skaistu lietu!!!

Inese teica...

paldies, meitenes :)
Sixspārnīt - es arī diez ko bieži neesmu redzējusi mezglotus darbus, īsti nezinu, kāpēc tie pie mums nav tik izplatīti...
Ineta - tur to brīnumu tiiik daudz, ka visu gribas, bet nu jau jāatzīst, ka nemaz i nemācētu ko tādu uzradīt :)