Lapas

pirmdiena, 2011. gada 26. septembris

No mini līdz maksi

Nu ta beidzot es ar tur biju, pati visu redzēju, čamdīt nečamdīju, jo esmu likumpaklausīga pilsonīte :)))


Te bloglandē dažas jau bija pacentušās savlaicīgi apskatīt modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas izstādi no Parīzes „No mini līdz maksi. 20. gs. 60. gadu mode”, bet te nu ir mans skatījums - protams, ka galvenokārt tie tērpi, kas mani uzrunāja.
Atzīšos godīgi, pēc iepriekšējās Art Deco izstādes likās, ka nebūs vairs tik krāšņi un tik skaisti, bet tomēr... Tomēr arī šajā izstādē bija kur noelsties un atcerēties, ka pieklājīgi ir publiskā vietā mutīti turēt aizvērtu, nevis izbrīnā plati atplestu :D - unikāli tērpi, smalki izšuvumi, eleganti silueti un krāsas - no mierīgām līdz superkošām... Bet bildes... tās rada burvīgo 60-to noskaņojumu :)




Šādu mētelīti es noteikti gribētu - tik baidos, ka man pacietības nepietiks, lai tādu uzražotu :)))













Abas manas favorītes stāv blakus - viena mani pārsteidz ar savu trakoto vienkāršību, bet otra ar nežēlīgo pērļu izšvumu :D


Nestādos priekšā, cik tā kleita sver, tā visa ir vienās pērlēs (nu ja neskaita gaisīgo strausa spalvu apakšmalu :D)







Šī Aleksandra Vasiļjeva kolekcija veltīta 20. gs. 60. gadu modei un ietver sevī haute couture kleitas no leģendārajiem modes namiem Chanel, Christian Dior, Pierre Balmain, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Nina Ricci, Jean Lanvin, Pierre Cardin, Andre Courreges, Guy Laroche, Oleg Cassini, Irene Galitzine. Vienlaikus ar šiem apģērbiem Vasiļjeva kolekcijā sastopami arī citu, mazāk populāru tālaika modes ateljē – Anne Sorrente, Valentina, Mansfield, Lord Tailor, J. Bernardon – darinājumi, kā arī nezināmu modelētāju darbi.  
Atgādinu, ka izstāde apskatāma tikai līdz 2.oktobrim, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Skārņu ielā 10/20 (Rīgā) - tā ka tie, kas vēl domā, pasteidzieties, laiks skrien vēja spārniem.



Starp citu, man ienācās arī šāda informācija:
"Trešdien, 28. septembrī, plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Lielajā zālē (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) 20. gadsimta sešdesmito gadu modes izstādes „No mini līdz maksi” ietvaros notiks mūsdienu modes mākslinieku aksesuāru un tērpu prezentācijas pasākums „Elegantās modes līnijas”.
Prezentācijā piedalīsies Latvijas dizaineri un mākslinieki – Latvijā un ārpus tās robežām pazīstamu zīmolu pārstāvji, kuri šobrīd aktīvi darbojas, veidojot modernus, interesantus tērpus un aksesuārus, un kuru radošajās idejās var saskatīt iedvesmu no 20. gadsimta sešdesmito gadu modes tendencēm. Dizaineru stāstījumu papildinās vizuālais materiāls un neliela modes skate, parādot, ka, mainot aksesuārus, var mainīt tēla raksturu.
Tērpus no savas jaunākās kolekcijas demonstrēs pasaulē zināms modes zīmols NARCISS. Aksesuārus prezentēs ArtBag (Vita Radziņa), QooQoo (Aļona Bauska) un Madam Baron (Inese Barone, Zane Roķe, Sanda Medne), kā arī pazīstamas cepuru mākslinieces – Milda Skadiņa, Dace Volkmane, Sanda Ezeriņa, Ināra Troževoite."

Pagaidām vēl nezinu, vai pati tikšu, bet nu ļooooooti gribētos :)))

8 komentāri:

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Tērpi ir tik skaisti un krāšņi!Man ļoti patīk!

Aija Elliņa teica...

Paldies, Inese, rīt es arī plānoju braukt, vairs jau nevar atlikt! :) Skaisti tērpi, skaistas bildes!

ramchix teica...

Jaukas fotogrāfijas - tagad jūtos tā, it kā otrreiz būtu uz izstādi aizgājusi. Turklāt šādi priecēt acis ir krietni patīkamāk, jo neviens netraucē lūkoties uz tērpiem kaut stundām ilgi! :)

Irēna teica...

vērtīgs ieskats, paldies!

Zkss teica...

Burvīgs ieskats! Paldies!

Sandra Spu teica...

Paldies par fotogrāfijām. Es, kad biju izstādē, aizmirsu savi fotoaparātu paņemt līdzi un tagad tavās bildēs atradu tieši to, ko gribēju atcerēties un sev uzšūt! Super! Paldies.

Inga teica...

Fantastiska izstāde! Bildes ļoti skaistas;)))Šķiet, ka šajā izstādē var uz pāris stundām pazust....;))

Inese teica...

lūdzu, lūdzu, meitenes - es jau ar sabildēju visu, ko gribu paturēt atmiņā, lai var atgriezties izstādē arī tad, kad tā dabā vairs nebūs aplūkojama :)