Lapas

trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

Mana Amēlija

Meitiņai šodien vārda diena :)
Dīvaini, bet vārdiņš Amēlija manā apziņā uzradās tik pēkšņi un negaidīti, kad uzzināju, ka būs meitiņa... Gadiem ilgi biju plānojusi un domājusi, kādu vārdiņu dotu meitiņai Peciņai - un vārda "Amēlija" šajos plānos nekad nebija. Tāpēc biju pārsteigta, kad pēkšņi uzzinot bērniņa dzimumu, izrādījās, ka visi manis izdomātie, izplānotie un, manuprāt, ļoti skaistie vārdi vairs nekam neder.
Bet Amēlija skan tik mīļi, tik maigi - nu gluži kā mana mīlestība pret meitiņu - trausla, maiga, netverama :) 
Ko tur slēpt, priekšstats par šo vārdiņu ir radies no populārās filmas "Amēlija", no kuras neatceros ne sižetu, ne saturu, vien skaisto mūziku un tās brīnumskaistās, sapņainās Amēlijas acis, ne no šīs pasaules - skatiens, kas neatstāj vienaldzīgu...


Man gribas savu meitiņu pucēt un cakot kruzuļu kruzuļos - nez, cik ilgi viņa tam ļausies :) Tāpēc izmantoju vēl šo laiku.
Šīs sezonas cepurīte tapa šāda - manas bērnības zemapziņā stabili nosēdušās atmiņas par šādu cepures-lakata apvienojumu un atceros to kā vienu no mīļākajām cepurītēm.
Lai arī biju pārliecināta, ka to adīšu, bet redz, ka roka tomēr pastiepās pēc tamboradatas un beidzot izmēģināju šo rakstiņu, kas jau labu laiku malās pa galvu, tik nebij atradis pielietojumu :)


Un, protams, puķīte - tā kuru pirmo reizi iemēģināju koptamborēšanas pasākumā, ļoti iepatikās pufīgās ziedlapiņas :)))


Nevarēju noturēties pretim kārdinājumam iepīt arī mežģīni tamborējumā :) Sliktā ziņa ir tā, ka tā negrib diez ko labi turēties un mazliet rullējas. Labā ziņa - es tak viņu varu piešūt, lai nekust ne no vietas :)))



 

Dīvains tomēr vārdiņa apraksts, nemaz negribas piekrist nevienam vārdam no zemāk minētā: 
"AMĒLIJA
Gražīga, asa, pat uzstājīga. Viņai visu var piedot neapslāpējamās enerģijas dēļ. Ķīvējas ar darbabiedriem. Taču visumā ir sprigana un valšķīga. Nomokās ar apziņu, ka pasaule tik nepareizi iekārtota.
(no Gunnara Treimaņa 2002.gadā izdotās grāmatas "Vārdu noslēpumi")
"

13 comments:

Irēna teica...

ļoti skaista cepurīte. Kā zināms, katram likumam ir izņēmumi:)

Madara teica...

ļoti skaists vārdiņš un vēl skaistāka cepurīte :)))

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Sveiciens meitiņai un mammītei svētku dieniņā!:))

Biene teica...

Sveiciens vārdiņa īpašajai īpašniecei un māmiņai!Re kā mums kaut kas ar tām meitiņām kopīgs, es ar šo cepures veidu visu laiku domās adu meitukam, jo arī manā bērnībā tāda man bija un liekas ļoti romantiska!Lai Jums saulaina dieniņa!

Hela teica...

Sveiciens meitiņai vārda dienā!

Aija Elliņa teica...

Silti sveicieni svētkos! :)

ramchix teica...

Sveicieni Tavai meitiņai Amēliju dienā! Brīnišķīga cepurīte brīnišķīgai valkātājai! Lai izdodas skaisti svētki :)

Inese teica...

paldies par mīļajiem sveicieniem - meitiņai vēl īsti nav skaidra šīs dienas īpašā nozīme, bet it kā jau gribas tomēr kaut ko pasvinēt, galvenais jau ka iemesls ir :D

Sarkanā Biete teica...

Nu galīgākie gļuki - man bija svēta pārliecība, ka es jau no rīta puses iekomentēju un apsveicu tavu jaunkundzi vārda dienā:)! Tad nu vēlreiz - daudz laimītes mazajai Amēlijai vārda dieniņā!!!

Ineta teica...

Sveicieni Tavai meitiņai vārdiņa svētkos!
Cepurite fantastiska, tik maiga un mīlīga :))

NiPa teica...

Es arī pievienojos visiem sveicējiem.Cepurīte ir gaisīgi viegla un skaista,tieši tāda kā vārdiņš.

Daiga teica...

Mīļi sveicieni skaistajā dienā!
Cepurīte ļoti gaisīga un romantiska :)
Es ļoti gribēju nosaukt savu mietiņu par Amēliju (arī iespaidojusies no šīs filmas), bet vīrs 'kategoriski' nevarēja/negribēja iegaumēt šo burvīgo vārdiņu, tad vēl radiņi gandrīz vienā balsī pauda nepatiku... un tā es tagad ikreiz, kad kāda māmiņa stāsta par savu Amēliju, jūsminos, cik gan laikam feini būt par Amēliju vai Amēlijas mammu :(

ginta_b teica...

man tas varda apraxts gan neshkjiet briesmigs... pat patika...taisniba jau tev ir, gribas pucet kameer ljauj....jo nevar zinaat...varbut gribes tris dienas un tris naktis tikai ar spaidermenkostimu staigat nenovelkot ( tagad par savu bernu runaju )