Lapas

piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

Nāk rudentiņis...

... būs barga ziema...
Tā viņš ir, esmu no tiem dīvainīšiem, kam rudens klātesamība pielec tikai šādā draņķīgā dienā :) Līdz tam man vēl bija vasara...


Šogad ātrāk nekā pērn mana meitiņa tikusi pie šīgada izmēra zeķītēm - jāsaka, ka vakar tās tapa gatavas un vakar jau arī pirmajā pastaigā piedzīvoja īstas ugunskristības (drīzāk gan ūdenskristības :D), ņemot vērā meitiņas nepārvaramo vēlmi sasveicināties ar katru peļķi, kas ceļā pagadās. Zeķītes ir tik garas, ka sniedzas pāri gumijnieku maliņai...


Sanākušas nu dikti līdzīgas pagājušā gada zeķītēm :) Ko padarīsi, ja nav īsti kur paskatīties mežģīņrakstus garajām zeķēm (vai arī vnk neprotu atrast). Rakstiņš gan ir mazliet cits, bet kopskatā izskatās tāds pats.
Šoreiz akcentiņam pievienoju ziediņus (kurus man labpatīk saukt par "rudens ziediem"). Kā tie top, var apskatīties ŠEIT. Tie tapa praktisku apsvērumu pēc - abas zeķītes iekļāvās vienā dzijas ficītē, pāri palika vien mazs kamolītis, to tad arī racionāli izmantoju mežģīņu ziediņiem.
Šobrīd pa pilnu klapi izjūtu, ka meitiņa aug ne pa dienām, bet pa stundām :))) Kad viena zeķīte bija gatava, tā noteikti jau tika ielietota un nemaz vairs nebija pacietības mazajai Princesei sagaidīt otru... Vakar no rīta mani uzmodināja ar šokterapiju - meitiņa bija atradusi manu rūpīgi sapakoto adīklīti un mani no rīta sveicināja ar vārdiņu: "Ceķīte!!!" un platu smaidu, protams... Tas varēja nozīmēt vien to, ka lai izvilktu gatavo zeķīti ir bijis jātiek garām pusadītajai... Manas baismīgākās bailes apstiprinājās, kad meitiņas istabā ieraudzīju pa zemi izmētātas adatiņas - tās kā bīstami priekšmeti (jo meitiņa labi zin, ko nozīmē vārdiņš "ass" :D) bija rūpīgi izvilkti no adīklīša, pats adīklītis nolikts uz krēsla ar cilpām gaisā :)))
Diemžēl, arī jau iesāktais nākamais adījums tiek atrasts, lai kur to arī nenoslēptu un pilnzobu smaidā man pasniegts, diegiem pa zemi velkoties :) Tāda interesanta man solās būt šī rokdarbu sezona...


Nu re, viens darbiņš nu ir beigts, bet jau nākamais tiek steigts... Kā nekā, bērnu ta ir divi gabali, bet ziemai nav sagatavots neviens :)))

Lai kājas siltas un prāts mierīgs :D


17 comments:

Kuninganna teica...

Ļoti mīļas, skaistas, siltas zeķītes!!!

Irēna teica...

skaistas un romantiskas! Tādi jau tie bērni ir-atradīs visu (ieskaitot noslēptās dāvanas...).

Anda teica...

skaistas zeķītes :)

jāņem adīklis līdzi, zem spilvena :D

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Cik jaukas zeķītes!
Jāmāca meitiņai adīt,ja reiz tāda interese par mammas adīklīšiem!;)Ja nemaldos,tad nesenajā " Dzīvītes " raidījumā, Adeles veikalu tīklu vadītāja ,ierādīja kā adīt ar pirstiņiem!

Hela teica...

Ļoti skaistas zeķītes! Īsti meitenīgas. :)

Madara teica...

kādas skaistas zeķītes. ļoti romantiskas un gaisīgas izskatās :))))

vineta teica...

Forša un meitenīgas zeķītes :)Man gan zeķu adīšana neiet pie sirds, i nezinu kāpēc tā :(

Inese teica...

paldies, zeķītes tiešām ir vieglas, gaisīgas, mīkstas :)))
Viens Dievs vien zin, kas meitiņai tais adīkļos tā patīk, bet neizskatās, ka viņa gribētu adīt :)
Vineta, man jau ar tā zeķu adīšana netīk, jo uzradīt otru eksemplāru man ir īstas mokas - šoreiz arī otro zeķīti divas reizes ārdīju ārā, jo sanāca uz pusi šaurāka, kamēr atkal uztrāpīju vajadzīgo adīšanas ritmu :) un arī purngalu dabūju ārdīt, jo izrādās pirmo zeķīti esmu noraukusi kaut kā ne tā (starp citu, to tā arī nedabūju vienādi, ja ieskatās, redzams, ka vienai zeķītei ir izteiktas noraukuma pīnītes, bet otrai to nav :D)

agnese teica...

Tik burvīgas zeķītes Tev sanākušas :)
Es arī nezinu kas tajā zeķu adīšanas procesā ir tik maģisks, bet man arī nu ļoti nepatīk adīt zeķes... Labi, ka bērnu kājas apada visas radu tantes, man pašai arī ir lieli krājumi, tad atliek vien vīram katru gadu uzadīt pa jaunam zeķu pārim :)

Inga teica...

;))) ļoti pa skaisto zeķītes meitiņai! Bildēs gan nemanu neko nepareizu, bet iespējams, ka laba doma ir nopirkt otras zeķu adāmās adatas un tad abas zeķītes adīt vienlaicīgi. Man šī doma ir jau ilgāku laiku, tik neesmu realizējusi;D
Mans meitēns arī ir iemīļojis dzijas, diegus un audumus. Ar puikām tā nebija. Bet Ieva burtiski atrod kā tikt klāt kaut kam dzijveidīgam... viņas kontā pāris kārtīgi samudžinātas dzijas, vairākas reizes nočiepts un daļēji izjaukts adīklis. Varbūt piesaista krāsas un faktūra... Kas zin, varbūt dienās mūsu meitenes būs mākslinieces;)))

Biene teica...

Ļoti romantiskas zeķītes!Par to otras adīšanu varu tikkai piekrist.Es tagad ar cimdiņiem cīnos, tas pats stāsts , kas Tev!

Inese teica...

Jā, Inguc, zinu šo metodi, bet esmu pa skopu, lai pirktu divus vienādus adatu komplektus, jo tad jau arī dzijas ficītes vajag divas un tik un tā nekur nav garantēts, ka sanāks vienādi :)))
... un kas no tiem mūsu meitēniem izaugs, viens Dievs vien zin, bet galvenais, lai ir laimīgas :D

Agnese teica...

Cik mīkstas un pūkainas un siltas izskatās :)

Ilze teica...

Nu ļoooooooooooooooti skaitas un meitenīgi rozā zeķītes!!!!!!! Skatoties uz tādiem smukumiem, saprotu - jāmācās adīt zeķes ;)

Anonīms teica...

Zeķītes ir fantastiski skaistas!!! Vai drīkst zināt cik valdziņu uz adatas jāuzmet tādas adot un kā veidojas noraukums (ja tāds ir) stulmiņu adot?

Inese teica...

Šīm konkrētajām zeķītēm ir smalka dzija - uz katras adatas bija pa 14 valdziņi (manai meitiņai kājiņa ir diezgan apaļīga).
Pašai adot obligāti jāuzada izvēlētā motīviņa paraudziņš un uz tā ir jāsaskaita, cik valdziņi ir 10 centimetros un tad jāizrēķina kājas apkārtmērs un jāsaskaita, ar cik valdziņiem jāuzmet...
Noraukums, protams, ir, lai uz potīti veidotos sašaurinājums. Noraukumu veidoju pakāpeniski uz aci (var jau arī te matemātiski skaitīt rindas un ar lineālu atmērīt, kur tieši saadīt sašaurinājumu). Šai zeķītei rakstiņš ir no 8 motīviņiem. Lai noraukums būtu vienmērīgs un neuzkrītošs, noraucu pa 4 valdziņiem, saadot 2 valdziņus katrā otrā motīviņā kreilisko valdziņu daļā (t.i., starp motīviņiem ir 2 kreiliskie, kas tos it kā atdala, pēc 1.noraukuma četriem motīviņiem paliek 1 kreiliskais, pēc 2.noraukuma atlikušajiem 4 arī paliek pa 1 kreiliskajam, tālāk pēc tās pašas shēmas katrā otrā motīviņā kreiliskie pazūd, jo tie tiek apvienoti ar apmetumiem, kas no blakusstāvošajiem motīviņiem ir nākamie rindā un pēdējais piegājiens - vēlreiz katrā otrajā saada palikušos kreiliskos tā, ka tie pazūd...)
Vienvārdsakot, kad ir zeķītēm izvēlēts rakstiņš, tajā atrod vietas, kur varēs saadīt pa diviem valdziņiem, nesabojājot kopējo rakstiņa izskatu. Ne visi raksti te derēs. Arī šajās zeķītēs pašā skujiņā neko izmainīt nevar un noraukumu tur neizveidot, bet pa vidu bija pa 2 kreiliskie, kurus varēja pamazām likvidēt...
Ārkārtīgi grūti aprakstīt :), ja ir kādi jautājumi par šiem maniem murgiem, raksti uz e-pastu: inesb@navigator.lv :)))

Anonīms teica...

Sirsnīgs paldies!!! :))