Lapas

pirmdiena, 2012. gada 19. marts

A mums atkal rotaļprieki :)

Nezinu, tik kuram tie prieki lielāki - meitiņai vai māmiņai :)))


Tiku es te nelielā riksī pa lielveikalu - viena, neviens nerausta un nemamkajet, kā arī žēlabaini neskatās ar "varbūtjauiesim" skatienu. Vobšem lafa polnaja - latviski izsakoties :D Bet, kā jau noprotams, sapirkos viskautko visiem par sevi nedaudz piemirstot...

Šodien gribu parādīt, kādus jaunumus atradu Tiimari veikaliņā :) - var jau būt, ka kādam tie nemaz nav jaunumi, bet man tie tādi ir, jo iepriekšējo reizi esot šai veikaliņā, neko tādu vēl neredzēju...
Skaistas krāsainas bumbiņas - iepakojumā 8 gab. burvīgās krāsās pa 1,00 Ls gabalā. Ņēmu divas paciņas ar domu, lai var spēlēt arī pārīšu spēlītes, ne tikai vērt krelles. Bet te piemērs ar krellītēm, tajā var apskatīties arī visas 8 krāsiņas. Visas 16 kopā uzverot, sanāk arī tīri glītas un pat lietojamas krelles.


Un tad vēl šādi koka knibulīši - īpaši uzrunāja, ka tiem nav ne magnētiņu, ne lipeklīšu klāt - vienkāršas koka  mantiņas: taurenīši, sirsniņas un ziediņi - pa 0,75 Ls paciņa, katrā paciņā divu izmēru, 6 krāsu, attiecīgi kopā pa 12 taurenīšiem, sirsniņām un ziediņiem. Tas arī mani uzvedināja uz domu par rotaļām, jo izpētīju, ka katrai krāsiņai patiešām ir abi izmēri, kā arī sirsniņām, puķītēm un taurenīšiem sakrīt krāsu tonīši - tātad var visu sabērt kopā un izskatīsies kā viens vesels :) Kopā viss izmaksāja 4,25 Ls, baidos, ka tieši šo pašu visu sakomplektējot skaistā kastē, uzrakstot grāmatu ar noteikumiem un rotaļlietas īpašo piemērotību bērniem, varētu to nopārdot pa spekulatīvu cenu :)


Un te ir mūsu rotaļu variācijas:
1) atšķirt lielu un mazu;
2) sadalīt pa krāsiņām (izveidojot 6 čupiņas);
3) atrast katram savas krāsas un formas pārīti;
4) sašķirot puķītes, taurenīšus un sirsniņas;
5) krāmēt un pārkrāmēt to visu ķocīšos :)
Tam visam vēl klāt arī spēles divatā - kad viens sauc, kas jāatrod, otrs meklē; tas viss tiek saukts vārdiņos un krāsiņās, bērns runā, darbojas un apgūst krāsiņas vienlaicīgi...
Bumbiņām ir 8 krāsiņas - baltā un tumši rozā vēl klāt, bet ja tās paņem nost, tad visās krāsu spēlēs var iejaukt arī tās.

Nu un beigās to visu var smuki sakrāmēt un nolikt plauktiņā :)
 

Meitiņai ļoti patīk - viss ir tik piemērots viņas mazajiem pirkstiņiem un šī brīža interesēm un prasmēm... Šīs pašas lietiņas mums noderēs nākamajos attīstības posmos, kad vajadzēs darināt skaistus darbiņus, un tad jau pēc šo lietiņu pamatfunkcijas - līmēsim un priecāsimies :)

4 komentāri:

Irēna teica...

skaisti! malace mamma!

Plūmīte teica...

Tik priecīgas krāsas, ka tā vien gribas savērt bumbu krelles sev pašai un iet ielās :)

Ginta Biezā teica...

Tik bērnišķīgi jaukas krāsas un formas!!!
Arī man sagribējās tādas krāsainas krelles savērt. :)

Inese teica...

Paldies, Irēn :)))
Plūmīt un Ginta, man arī dikti jāvaldās, lai tās bumbas sev kaklā neuzkarinātu - dikti skaistas krāsas un dikti gludas mīlīgas bumbas :)