Lapas

otrdiena, 2012. gada 20. marts

Uzburt brīdi prieka...


Sniega rozes pacietība,
Sniega rozes apņēmība,
Sniega rozes uzticība,
Sniega rozes mīlestība –
Tā, kas staro cauri sniegam,
Tā, kas uzbur brīdi prieka,
Apstāties liek mazu mirkli,
Uzšķiļ īstu laimes dzirksti.
 
Tā ir cēla vienkāršība,
Tā ir maza draiskulība,
Tā ir liela varenība
Uzziedēt šai ziemas rītā.

Ziedi, mīļā, tā ir drosme,
Lai ap mums top balta spozme.
/Sarmīte Zviedre/

Šīs dzejas rindas tik precīzi raksturo šo darbiņu... Tā tapšanas sākumā vēl pat bija sniegs :)... un tā vien gribas teikt: "Ziedi, mīļā!"

Ļoti jūtams pavasara noskaņojums, jo nemaz vairs nevelk uz adīšanu un siltām lietām - prāts nesas pretim skaistajam, gaisīgajam :)


Kādam jaukam marta gaviļniekam tapa dāvaniņa - brošiņa. Atkal mans mīļākais izmērs - plaukstas lieluma :D


Kad tā bija gatava, sapratu, ka nevaru to vienkārši tāpat uzdāvināt - vajag kastīti. Izvilku savus dekupāžas krājumus un mēli izkārusi ņēmos krāsot, līmēt, spīzduļot - tāda nu sanāca brošiņai guļvieta :)


Sapakota, sapucēta - gatava atdoties savai jaunajai saimniecei :)


Tā kā par maniem darinājumiem biežākais, ko dzirdu (aiz skaisti un smalki, protams :D), ir - nepraktiski, nevalkājami - lūdzu, godīgi atzīstieties, jūs ko tādu spraustu sev klāt vai tomēr noliktu plauktiņā?

16 comments:

LoveVN teica...

Очень красиво!!! :-)

Zkss teica...

Skaisti :), Smalki:) brīnišķīgi!
Es spraustu. Pie žaketītes.

Laine teica...

Tiešām ārkārtīgi smalks darbiņš!

Ja man būtu tāda gaume kā tev, es tādās brošās vien staigātu!
Katram savs! Un pat tiem, kuriem pirmajā mirklī liekas, ka neko tādu ikdienā neuzvilks, var gadīties pasakums, kurā šī brošiņa būs kā āmurs uz naglas!

Un no visa skaistā, ko tu radi man joprojām siekalainā atmiņā ir tas šokolādes krāsas cepurcimdu komplekts, ko adīju kādai mazajai... Mmmmmm.... Lūk to es vilktu un kā vēl!

Laine teica...

Ko "adīji kādai mazajai", atvainojos.

Sarkanā Biete teica...

Es gan pati neesmu nekāda lielā romantiķe, bet šādu skaistu rozīti es pie melnas kleitas vai žaketes piespraustu gan. Ir taču ļoti krāšņa!!!

Irēna teica...

Cik romantiski un skaisti!

Unknown teica...

Lai gan ikdienā aksesuārus nevalkāju (tikai pulksteni), bet pie kādas tumši zilas žaketes atloka vai melnas darba kleitas tādu brošu piespraustu...
Man liekas nepraktiskas tās ziedu brošas no atlasa lapiņām, bet šitādas solīdās brošas noteikti būs piemērotas.

Hela teica...

Pret brošām izturos diezgan rezervēti, bet vienu gan nēsāju - sarkanu pie sarkana mētelīša. :)
Ja tavai brošai nebūtu apkārt mežģīne, tādu es piespraustu. Tu lūdzi godīgu atbildi. :)

Biene teica...

Ļoti romantiska!Ikdienā noteikti tādas nevalkāju, bet pie attiecīga apģērba un attiecīga iemesla priecātos par šādas esamību manā plauktiņā....Tā noteikti ir odziņa pie apģērba!

Sixspārne teica...

Ļoti skaista dāvaniņa! Dāvaniņa ar odziņu! :) Mīļa un jauka. :)
Es ikdienā appērļotus kabašonus nēsāju kaklarotas formā. Tā man labāk patīk un ar spraužamadatu nebakstu katrā apģērbā. Jā, un es piekrītu Helai par to mežģīni. :)

Liki teica...

Ļoti skaista un romantiska! Bet ne man! :c) BET man ir ļoti līdzīga, tikai melna (balts ir tikai attēls uz kabašona). Piespraužu to ~reizi 2 mēnešos pie vienkārša melna apģērba un tad ir tāda svētku sajūta. Pati neesmu saņēmusies uz tādu knibināšanos, bet ļoti priecājos, kad saņēmu to dāvanā.

santini teica...

Ines'! Broša - riktīgi Tavā stilā!!! Mani mežģīnes neaizrauj, bet to nevaru teikt par taviem darbiņiem, tie ir skaisti, grandiozi un kvalitatīvi! Noteikti nevaru iedomaties šādu masīvu brošu smalka auguma sievietei, bet ja ir uzbūve, kas nes šādu krāšņumu - kapēc ne!? Šiki! :)

...ar cieņu un smaidu,.. teica...

Vilktu:)

Inese teica...

Mīļš paldies, meitenes, par labajiem vārdiem un īpaši pateicos par jūsu vērtējumu brošas pielietojumam - tā kā lūdzu godīgu atbildi, par to noteikti nevajag atvainoties :D, jo gaumes ir dažādas un man bij galvenais tā konceptuāli saprast - ir vai nav lietojama :)))
Par mežģīni piekrītu - man arī pirms tās piešūšanas likās, ka ir jau labi tāpat un to mežģīni varbūt vairs nevajag, bet kaut kas manī sēž tāds, kam vajag visu un daudz un tas uzvarēja cīņā pret saprāta balsi :D
Laine - to šokolādes komplektu es pati arī labprāt vilktu :)
Santini - dāvana kā reiz ir ļoti smalka auguma dāmai :))) Paliela gan tā ir - mežģīnes dēļ, bet tieši tā paša iemesla dēļ dzīvē tā nemaz neizskatās masīva.
Nu redzēs, ko teiks apdāvināmā - centīšos izpurināt godīgu atbildi :)

Inese teica...

Lovevn - спасибо :)

NiPa teica...

Cik skaisti un sievišķīgi!