Lapas

sestdiena, 2012. gada 28. aprīlis

DK "Leļļu mājiņa" II

Līdz ar nagiem un vai plīstu no lepnuma, ka tomēr man izdevās to izdarīt - redz, vajadzēja paiet diviem gadiem, lai kāds (Daiga, paldies :D) pamudinātu pieķerties šim lieldarbiņam un izrādās, ka nav nekā sarežģīta. Protams, laikietilpīgi un ir ko noņemties, bet nudien ne tik traģiski, kā biju iedomājusies :)))


Skats no visām debespusēm un arī no zemes :) - apakšiņā piešuvu četras pērlītes, imitējot koferīša dupsi :)


Šī nav parasta mājiņa, bet gan mājiņa ar noslēpumu :)))
Skat, kas mums aiz durtiņām paslēpies!!! - mājas svētība - KAĶIS - to mēs pēc senas latviešu tautas tradīcijas pirmo iesviedām mājiņā pār slieksni :)



Minka vakar vakarā jau paņēma brīvsoli un bija pavisam pazudis, meklējām razbainieku un atradām sabijušos, zem krēsla paslēpušos - tādi viņi ir, staigā, kur pašiem patīk un tad paši sabīstas no savu neapdomīgo soļu sekām :)

Es grūtību nebaidos - mājiņa ir ar diviem lodziņiem - manai Čiepiņai, izrādās tie tieši likās interesantākie, paskatīties pa lodziņu, kas tad mājiņā iekšā :)


Te mazliet detaļās - ko tad esmu sastrādājusi :)



Ja es spēlētos ar šo mājiņu, tad kopskats varētu būt apmēram šāds :)


Bet mājiņa ir manai meitiņai, un tad jau iemītnieki laikam būs šie - durvju sargs tiem kā reizi piemērots :)))
Kad šī peļu ģimenīte pagājušā gada septembrī ieradās mūsmājās - it kā sev atgādināju, ka jāķeras klāt mājiņas "būvniecībai", bet kaut kā nesanāca... :)


Lai pastnieks nenomaldās - uz durtiņām ir mājiņas īpašnieces burtiņš. Pati mājiņas saimniecīte pie lodziņa sapņaini veras uz šī projekta III posmu...


...jo darbiņš vēl nebūt nav galā - tik daudz sīkumu un sīkumiņu vēl palicis :)))


 

14 comments:

Anda teica...

Elpa aizraujas, cik skaista un romantiska mājiņa! :)

Sandra Spu teica...

Ļoti skaista mājiņa un tās pelītes, kuras varbūt tur dzīvos, būs laimīgas.

ceita teica...

Priecājos par Tavu mājiņu, ļoti patīk rožainā majas iekšpuse un pagalms, būs rožaina dzīve šīs mājas laimīgajiem iemītniekiem!
Es piekrītu Tev, ka process nav sarežģīts, bet laika prasa daudz. Un redzot bērnu laimīgās sejas spēlējoties, ir vērts papūlēties un ar savām rokām un lielu pievienoto vērtību radīt ļoti jauku rotaļlietu. Šis projekts ir sagādājis daudz jauku mirkļu mums visiem.

Inese teica...

Mājiņa patiešām iznāca ļoti maigi-romantiska - tāpēc nācās atteikties no attīstošajiem knifiņiem, jo tad tie nomāktu mājiņas kopskatu :(
Tā ka visu apvienot tomēr neizdevās
Ceita, pilnīgi piekrītu, ka šis projektiņš ļoti daudzus iepriecina - māmiņas ar tapšanas procesu, bērniņus ar rotaļpriekiem :)))

Elīna teica...

Mans meituks arī jau priecājas. Un tagad es arī domāju - ka nebija nemaz tik traki un neiespējami.

Madara teica...

vienreizēji, man vārdu trūkst. cik rožaini un skaisti :)

RitaGri teica...

Jauks namiņš un ar tādu! vērtību!

Unknown teica...

Инесса, домик получился очень девичий, красивый, и цветочная полянка хороша!

Ineta teica...

Dievīga mājiņa! :)))

Daiga teica...

Dies'! Cik rožaina mājiņa ;) Tiiik smuka, tās durtiņas un izšuvumi ;) Pat pērlīškājiņas!
Pastāsti, ko liki iekšā logos un kā gāja ar stiprināšanu, kādi secinājumi? :) Un sienās, kur nav logu, iekšējā pusē liki klāt sinteponu?
Nepacietībā gaidīšu mājiņu ar visiem sīkumiem un sīkumiņiem, tik tagad noteikti ies grūtāk, mājiņu nebūs viegli dabūt savās rokās :D

Inese teica...

Paldies, mīļās, prieks, ka jums patīk, kāds namiņš izdevies - man jau arī bez tās tehniskās puses, kas nu ir pagātnē un vairs nešķiet tik drausmīga, mājiņas izskats ļoti pašai patīk, tāds maigs un piemīlīgs :)
Leviana - спасибо :), старалась для своей Принцессы... ведь кукла ей так и не досталась :)))
Daiga - logi man ir no cietās plēves (ko izmanto bukletiem, kad tos sien spirālēs), baidījos, ka būs pa cietu šūšanai, tāpēc sākumā ar īlenu pa perimetru sadurstīju caurumus, bet lieki, varēja arī ar adatu tāpat tikt cauri :) Izgriezu kā lodziņus, tik ~2 cm platākus uz visām pusēm. No sākuma piešuvu pie vienas sieniņas (no iekšpuses), tad liku otru virsū un pa tiem pašiem caurumiem abas kopā sašuvu. Protams, piņķerīgi, bet ir to vērts, jo skats uzreiz tāds reālistisks :) Mazliet plēvi sabojāju, izgriežot māju uz otru pusi pēc sašūšanas - biju atstājusi pa mazu caurumiņu, caur kuru vilku uz āru, tā nu saburzīju, nesmukums drusku redzams :(
Pildījums visām sienām ir vienāds - iekšējās aplīmētas ar līmdrēbi, bet ārējām ir tas mazliet pufīgais materiāls, kas bija bildē pie I atskaites. Jāsaka, ka neesmu īsti apmierināta, jo tāda pamīksta tā mājiņa sanāca. Tomēr vajadzēja vēl kādu mapi sagraizīt un iestumt pa vidam. Bet mamma šodien apskatot saka, ka ir kāreizi ļoti labi - jo formu jau tur, tik man liekas, ka varēja būt stingrāka :)
Zini, mana meitiņa nemaz i neraujas pie tās mājiņas - viņa tā pieradusi, ka viskautko darinu citiem, ka laikam netic, ka šī tiešām ir viņai... Vai arī viņai bail tai ķerties klāt? Nekas, kopā spēlējoties gan ierādīšu, ka mājiņa ir lietojama ikdienas rotaļām - bet pagaidām labi, ka varu ar to brīvi rīkoties :D

Irēna teica...

vienkārši BURVĪGA!!Malacis, Inese! tik rūpīgi nostrādāta jau paliks arī mazbērniem...

Iveta teica...

man ļoti patīk šīs mājiņas:)

Klēra teica...

Fantastiska māja. Ļoti skaista un ļoti patīk. Ja es būtu maza meitene, no rokam lauka nelaistu.