Lapas

otrdiena, 2012. gada 22. maijs

Skaists + gudrs + mīļš = IZCILS KAĶIS

Tāda ir mana Minkāna ķīmiskā dabiskā sastāva formula, kas noved pie tikpat ķīmiskas dabiskas reakcijas - es viņu dievinu :) Šodien mans burvīgais draugs, neraksturīgi sev, ļāvās nelielai fotosesijai :)))




Manu senču radu raksti
Ieskrāpēti stenderēs,
Esmu kaķis, garu asti,
Kurš kā karogu to nes.
/dzejolis "Par kaķi"/


Meditācija kopā ar kaķi

Kaķis soļojot pa savu dzīvi, ir atpūtnieks, harmonizēts dzīvnieks un cilvēkos izraisa mīļuma jūtas. Kaķis dienas gaitā veic pāris viņam nepieciešamās darbības un pārējā laikā viņš vienkārši atpūšas, meditē, un čilo.
Varbūt der kaut ko pamācīties no viņa? Papildinot domu, ka meditēt var, veicot ikdienas darbus, kaķa bužināšanu vai vienkārši atlaišanos krēslā kopā ar kaķi arī varam pieskaitīt pie meditācijas veida. Ja kaķis nāk pie Tevis mīlināties, nedzen viņu projām, pat, ja Tev ir daudz ko darīt. Varbūt ir laiks atpūtai, kas Tev tieši nepieciešama, lai vēlāk veiktos darbi raitāk. Paņem kaķi klēpī, bužini un murrā kopā ar viņu. Nedomā neko vairāk, tik ieklausies viņa murrāšanā. Koncentrējies tikai uz savu dzīvnieciņu, lai Tevi pārņem viņa miers un harmonija.
Kaķis murrā 25 līdz 150 Hercu diapazonā. Ir konstatēts, ka skaņas frekvence šādā diapazonā var stimulēt kaulu augšanu un dziedēšanu. Viena no jaunākajām teorijām – murrāšanas laikā izdalās endorfīns, kas ir dabisks pretsāpju un brūču sadzīšanas veicināšanas hormons.
Kaķis murrā dažādās dzīves situācijās, kad ir apmierināts un laimīgs, kad tam ir bijusi kāda trauma un arī tad, ja ir tuvu nāvei, stresa situācijās un arī dzemdību laikā.
Ir divas teorijas par to, kā veidojas murrāšanas skaņa. Viena no tām ir, ka murrāšanu aktivizē nerva vibrācijas balsenē. Šis nervu signāls izraisa vibrāciju balss saitēm, un diafragma kalpo par skaņas vadītāju, radot muzikālo kaķa murrāšanu. Veterinārārsts Neils C. Pedersons, uzskata, ka murrāšana tiek uzsākta no CNS un ir apzināta darbība. Kaķi murrā tikai tad, kad viņi to vēlas.
Savukārt otra teorija vēsta, ka murrāšana nāk no balsenes asinsvadiem un ir neapzināta darbība.
Meditēšanu kopā ar kaķi varētu veikt tie, kuriem nesanāk pirms un pēc gulēt iešanas 15 min pameditēt, lai uzlabotu miega kvalitāti un sakārtotu prātu visas dienas garumā.
Ja nespēj nokoncentrēties uz savu elpošanu, kas ir klusa, tad koncentrējies uz kaķa elpošanu un izjūtu vibrācijas iziešanu caur savu krūšu kurvi. Patīkamas izjūtas garantētas.



5 komentāri:

Irēna teica...

Ak, nu skaistuļi!! Jā, es arī vienmēr domāju, ka kaķis zina veselības noslēpumus un no viņa būtu daudz jāmācās

Inga teica...

Feina foto sesija jūsmājās:)))) Izskatās, ka kaķis mīl ziedus! :)))

Inese teica...

Jā, Irēn, kaķos ir dievišķais noslēpums (lai gan viduslaikos tieši šī iemesla dēļ viņus pie sātana izdzimumiem pieskaitīja)
Inga, kā jebkuram sevi cienošam kaķim, arī Minkānam ir nosliece uz tām garajām, zaļajām pīckām :))) Varētu jau es te mānīties, ka Minkāns ir tik gudrs, ka atšķir ziedu šķirnes un tāds estēts, kam ziedi patīk, bet ne - Minkāns ir normāls kaķis ar visām kaķiskajām vājībām :)))

Aija Elliņa teica...

Nu smuks bez gala! :) Tāds riktīgs mājdzīvnieku karalis! :) Karalis (lauva nē) kaķis :)

Inese teica...

Jā, Aiju, lauvas i līdzās nestāv - tās jau arī vien kaķveidīgie tik ir :)))