Lapas

pirmdiena, 2010. gada 29. novembris

Meitiņas dzīves zelta mirkļi

Šis bija mans izaicinājums no glamūrīgiem rožu izšuvumiem pāriet uz kaut ko bēbiski pūkainu un maigu - tādu es biju iedomājusies savas meitiņas dzīves gājuma albumu, kurā sakrāt būtiskākos viņas dzīves notikumus.
Pāris ierakstus atpakaļ atrādīju pirmo ne īpaši veiksmīgo albumiņa fotosesiju, kur mans Minkāns bija nospriedis, ka pūkainais un mīkstais padipsenītis ir domāts viņam :)

Šim nolūkam izdevās nopirkt fantastisku grāmatu, kas saucas "Hronika. Dzīves zelta mirkļi", kurā jau ir manā stilā noformētas tukšas lapas un gandrīz katrā otrā atvērumā jau iedrukātas dažnedažādas atziņas. Atliek vienīgi šīs tukšās līnijas piepildīt ar meitiņas zelta mirkļiem...

Kā jau man mēdz notikt, vienā tehnikā nevaru iekļauties - albumiņa tapšanā noderēja manas necilās pērļošanas iemaņas, lai iepērļotu meitiņas bildīti (tai pa virsu ir lamināta pārklājums, lai bildīte neciestu gadu gaitā) - šis nu bija laikietilpīgākais process, iedabūt bildīti pērlēs un lai tā uzparikte vēl turētos uz adījuma
 Tā kā man ļoti patīk pīņu adījumi, arī šeit neiztika bez šī dekoratīvā elementa. Lai labiskais adījums nebūtu tik tukšs, jau sākotnēji adot atstāju caurumiņus, kuriem izvērt cauri lentītes (tā teikt pīņu smagnējumu apvienoju ar lentīšu gaisīgumu)
Te pārējās detaļas - albumiņa aizdarītei ir tamborēti elementiņi, virspusē tas viss piepildīts ar pērlītēm, aizmugurē tikai pliks tamborējums.
Protams, bēbiskuma efektu nepanākt bez bumbuļiem - tie nu man arī ļoti patīk (kaut gan tos veidot gan īsti nepatīk...)
Kā dekorējums ir arī tamborēts ziediņš, kas mazliet pagreznots ar pērlītēm
Pa visu albumiņa apakšmalu vijas dekoratīva tamborēta virtene, kas izšūta ar smalkām sēkliņpērlītēm un lielajiem stikla "kristāliņiem" - tie tamborējumu padarījuši neizsakāmi greznu...
Tāds nu ir pūkains, apadīts un izcakots gala rezultāts pilnā atvērumā
 Diemžēl tā arī vēl nav bijis laika pieķerties tā aizpildīšanai :( Tas nu ir milzīgs akmens manā dārziņā... Bet nu dikti ceru, ka tomēr šo savu parādiņu tuvākajā laikā nolīdzināšu... Diemžēl manam perfekcionismam ir liels mīnuss, es nevaru vienkārši pierakstīt skaistākās atmiņas un nozīmīgos datus, man vajag obligāti kādu īpašu grāmatu (ko man paveicās dabūt), tad man vajag noteikti to apšūt un izdekorēt, tad vēl ieraksti arī nevar būt bez bildēm un izgreznojumiem u.t.t. u.t.j.p. Visu šo "vajadzību" rezultātā albumiņš stāv tukšs un gaida milzīgo iedvesmas brīdi...

20 comments:

Aija Elliņa teica...

Fantastiski esi pastrādājusi! Un vispirms taču tas viss ir jāizdomā un jāuzbur savā fantāzijā! :) Vienreizēji!

Tati teica...

Ой какая прелесть!!! Так уютно и тепло! С такой любовью сделано!!! Я в восторге!!!

Anda teica...

Traki mīlīgs :)
Tik neatliec aizpildīšanu par ilgu, lai neaizmirstas pirmie lieliskie mirkļi ;)

Inese teica...

paldies, meitenes, спасибо, Тати!
Ar tām atmiņām jau ir tas trakums, ka tās ātri bālē. Jo lielāka aug meitiņa, jo vairāk notikumi sāk pārklāties un, protams, arī aizmirsties :(

Zkss teica...

Tāks-traki smuki!!!! Es arī tādu gribu... Kādu diez dizainu varētu puišelim?

Inese teica...

Paldies,
nu es puisim taisītu no džinsa vai velveta auduma, noteikti kādu mašiņu virsū, varbūt arī kaut ko no puišu topzīmoliem - krutākās auto, moču markas, sporta preču zīmoli u.c.
Bet vispār jau Tev ir čupa ar visvisādām trasēm - šuj takš trases motīvu... Īstenībā Tu jau pati zināsi labāk, kas tavam puisietim patīk :)

Irēna teica...

ĻOTI mīļš un skaists darbs!!

Inese teica...

paldies, Irēna :)

ceita teica...

Ar mīlestību darināts darbiņš, tik skaists, tik mīļš, mazajai princesei!!!

ceita teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
ceita teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Inese teica...

paldies, Ceita :)

Zkss teica...

Es tā kā tāds zābaks:DD
Baigi grūti pierast tomēr pie puišu lietām...IDEĀLI ir džinss un viss parējais ko ieteici:) Paldies!(Man vēl ilgi ies ar apjausmu, ka puikam nav tas pats, kas meitenēm, tikai zilā krāsā dzija un zilas pērles:DDD)

Agnese teica...

AArpraac cik superiigs!!! Nu vienkaarshi dieviigs:) Manaam pekaam ar jau sen staav iepirktas graamatas, tik nevaru sanjemties-taas aizpildiit(arii gaidu lielo "muuzi"(sievieshu muuzu) un par "kleitinju" graamatai manas domas met shkjeepus, ta viena avirzienaa ta otraa....
P.S. Mazinjsh ieteikums, lai neaizmirstos-uzraksti melnrakstus liidz atnaaks lielaa ideju soma liidz Teviim!!!

Inese teica...

Paldies, Agnese :)

Jā, jā, melnraksti man ir - savādāk jau es tik mierīgi to mūzu negaidītu, jo atmiņa ir tiiik īsa...

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Cik mīlīgi skaisti!Sievišķīgi un romantiski!!!

Daiga teica...

Šis raksts, patiesībā darbiņš, mani ir iedvesmojis līdz zosādiņai - cik smuki un mīļi :) Es būšu godīga un atzīšos, ka manās mājās jau ir pieminētā rakstā grāmata. Manisprāt, šis ir unikāls salikums un ideja - savām meitiņām veidošu ko līdzīgu. Paldies :)

Inese teica...

Liels prieks, ka Tevi uzrunāja šis darbiņš. Un grāmata patiešām ir super salikums - gan jau ar esošo noformējumu, gan ar pašas iespējām aizpildīt ar svarīgāko informāciju :)))

Anonīms teica...

Es pamēģināju adīt volānīnu,bet man tie volāni no abām pusēm sanāk.Bet te smuki no vienas puses.Ada ar citu dziju pa starpu 2 rindiņas vai kā?

Inese teica...

Volānus pašai jāregulē, ja laiž adījumu pa apli, tad sanāk no abām pusēm, kā, piemēram, šeit šallei (starp citu, te arī divas rindiņas pa vidu ar parasto dziju ieadītas - t.i., turp-atpakaļ ar volāndziju, tad turp-atpakaļ ar parasto un tā visu laiku; bet var adīt arī tikai no volāndzijas)
http://pieineses.blogspot.com/2010/10/volansalles-variacija.html

Šeit volāni ir tikai no vienas puses (bez citu dziju piejaukumiem), katrā rindiņā sākot jauno rindu, atloka volāndziju uz to pusīti, kur ir volāni
http://pieineses.blogspot.com/2011/04/isais-kurss-volandzijas-zabo-tapinasana.html