Lapas

sestdiena, 2011. gada 28. maijs

Princešbruncis

Vakar meitiņai bija viņas dzīves pirmais izlaidums - kā stāv rakstīts Apliecībā: par Estētikas skolas programmas apguvi. Visa man tāda estētiska :D
Tad nu nolēmu mest slinkumu pie malas un beidzot tapināt augšā kuplo Pettit brunci (jau labu laiku atpakaļ tas tika nolikts darāmo darbu sarakstā).
Šuvu, šuvu un šuvu, šuvu (paldies manai mīļajai šujmašīnītei, ka visu šito epopeju godam izturēja un bija ar mani uz viena viļņa!) - šūšanas tehnikā "No šejienes līdz vakaram" - un beigās kaut ko arī uzšuvu...
Kaut ko, bet ne Pettit brunci :( 
No sērijas - "Nekad nav laika izdarīt kā nākas, bet vienmēr atrodas laiks pārtaisīt"... 
Šoreiz izgāzos pilnīgi un pavisam. Ar baloža lepnumu, ka visu protu, protu, metos pie darba - bez lielās ciparošanas (tā man tik ļoti riebj, ka šuvu uz dullo), bez piemērīšanas (meitiņa nepakam nav pierunājama piemērīt šujamo gabalu - viņai nez no kurienes radies nepareizs priekšstats, ka skaistas kleitas rodas tāpat vien un der kā uzlietas...) un, protams, bez saprašanas kā tas bruncis top.
Rezultātā - nepareizs izvēlētais audums, neatbilstoša platuma volāni, šaura augšdaļa u.c. fušieri...
Bet izlaidumu jau tāpēc neviens nav atcēlis. Pucējāmies tāpat ar to, kas ir sanācis. Nav jau ne vainas, tikai nu nekādi nav tas, kas bija ieplānots :)))
No stērbeļu atlikumiem sataisīju skaistu sprādzīti - tilla rozīti
Te redzama garā tilla skranda, kuru salokot pa nošuvuma līniju uz pusēm pa riņķi rullējot sanāk skaista roze - vismaz par to gan prieks - īsts smukums :) Ļoti iepatikās tapināšanas process - turpmāk zināšu, kā pa ātro var uztaisīt skaistus, efektīvus ziedus (lentīšu ziedi prasa vairāk laika...)

Mana mīļā Princesīte :)

Nu ko, izlaidums pārdzīvots, tagad man ir divas iespējas - atstāt šo fušieri kā kādas citas kleitas apakšbrunci vai pāršūt kā divas reizes kuplāku. Nē, ir vēl trešā iespēja - IZMEST (šo iespēju pat neizskatu, esmu pa skopu, lai kaut ko mestu ārā...)

...mūžu dzīvo, mūžu mācies - bet labāk tomēr mācīties no citu kļūdām :D ...un ja kļūdamies, lai arī tas ir pa smuko :)))


18 comments:

Irēna teica...

nezinu kā ar tiem fušieriem, bet izskatās ļoti labi! gan jau valkātāja arī priecīga! Ko tad vairāk? Nākamo taisīsi savādāk...zini, ka saka psihologi-nav labi vai slikti ,ir tikai katram savādāk:))

...ar cieņu un smaidu,.. teica...

Es gan nekādi nesaprotu kāpēc šos svārkus sauc par "Pettit" ? Bet visādi citādi sen-sen.. tilla svārkus, kuplus kā rõzā mākoni arī es centos dillei uzšūt:) un kad dillle no rīta prasīja, kur viņas svārki - es teicu - "dosiemies uz veikalu nopirkt:)" - Bet Taviem jau pāris kārtas pa virsu un aidā:) Un kā mazas princeses izvēlas kādu citu krāsu bez rõzā, tas ar ir pārsteidzoši - nu tavas princeses svārku krāsā:)

Inese teica...

Jā, Irēn, man tiešām sanāca stipri savādāk :) Labi, ka meitiņa vēl ir tai brīnišķīgajā vecumā, ka nesalīdzina kādiem vajadzēja būt un kādi ir - šis ir laiks, kad man daudz jāmācās, lai kādudien nebūtu jāredz mazās Princeses asaras, ja kaut kas nebūs pa prātam :)))
Kristīn, par nosaukumiem es jau sen galvu nelauzu (vnk. neko no tiem nesaprotu :D), bet materiāls, no kā šamie tiek darināti, izrādās LR un tuvākajā apkārtnē nav nopērkams :(, tā nu sanāk, ka tills ir tuvākais pēc izskata, bet nu ne uz tausti - dikti stīvs tomēr...
Mana mazā Princese vēl krāsas neizvēlas :))), tāpēc pagaidām tas manā ziņā. Nezinu kāpēc, bet šos svārciņus gribējās laškrāsā un kad pirku tillu tai bodē vienīgais daudzmaz piemērotais audums klāt bija oranžais (īsti jau nepatīk) - tā no laškrāsas sanāca stipri oranžs :)))

Sarkanā Biete teica...

Nu, klausies - ja tev šitik smukas ir fušierlietas, kādas tad ir tavas nefušierētas lietiņas! Manuprāt, pat ļoti smuki svārciņi ir sanākuši:)

Attiecīā uz krasu izvēlem, man kāda lielāku meitu mamma šiot evolūciju aprakstīja apmēram šitā:

"rozā, rozā, rozā, tikai rozā, nu labi, var arī lillā, sarkanu , oranžu, gaiši zilu. Tad iestājas tīņu vecums un viss ir melns, melns, melns, tikai melns. Paiet atkal savs laiciņš, un arī pārējās krāsas sāk atgriezties:)"

Aija teica...

Svārciņiem nav ne vainas, ļoti glīti, it īpaši, ja ņem vērā, ka šūti bez uzlaikošanas :) Vienīgais - es droši vien to oranžo augšdaļu atstātu tikai tik platu (šauru), lai var izvērt lentu.

Inese teica...

Bietīt, paldies par labiem vārdiem. Jā, man arī bail, ka tās krāsas drīz nomainīsies uz melnu - tagad jāizmanto brīdis, kamēr varu Princesi ģērbt skaistās, bērnam atbilstošās krāsās :)
Paldies, Aija - tā augšdaļa ir viens no daudzajiem fušieriem - tā ir pa šauru platumā un pa platu augstumā :), bet kad tas bija kļuvis acīmredzams, tad jau bija pa vēlu ko mainīt :(
Nu nekas, tagad esmu dikti daudz izlasījusi par Pettit svārciņiem, nākamie noteikti būs labāki!

Sixspārne teica...

Es arī neredzu nevienu fušieri, bet svārciņi sanākuši lieliski! Es sev tādus labprāt gribētu apakšsvārkus, bet baidos, ka man (tā kā abas kreisās rokas šūšanā) sanāks kā balodītim ar to 'māku, māku'. Bet svārciņi meitiņai lieliski! Un skaisti! Un krāsai arī nav ne vainas! :)

Iveta teica...

Nekas, sanāca cits modelis:)
Kad es šuvu pettitskirt, es taisīju divas volānu kārtas. princips gaužām vienkāršs, tik laiku gan tas daudz prasa, un audumu, diegu ar:D
izskatās Tve ir sanākuši leiliski pettitcoat (apakšsvārki, tā kā nemet ārā;)!)

Inese teica...

Paldies, Sixspārnīt :) - es jau ar šoreiz kā balodīts: protu, protu un līdz galam pat nepainteresējos, ko tad es protu :D
Iveta - labi, ka meitiņa vēl nav tik prasīga pret apģērba izskatu :), tad gan būtu bijis pilnīgs trakums, bet šitā ir sanācis, kā nu sanācis, atradīšu citu pielietojumu (īstenībā man ir iekāriens piepirkt klāt tillu - šobrīd izlietoju visu lašīgo toni, redz, pat nebiju nopirkusi atbilstošā daudzumā :D - un tomēr izmēģināt, kā tas izskatītos, ja būtu 2x kuplāks, bet ja iekāriens pazudīs, tad noteikti būs kādreiz vajadzība pēc apakšbrunčiem :D ...)

spaariite teica...

galvenais jau ka meitiņai patīk, tas jau nav svarīgi ko mamma dommā, ļauj lai mazā princese pa māju ar pucējas, viņai par to būs liels gandarījums un svētlaime. un par apakšsvārkiem, tā ar ir laba doma, es tā daru lai meitenēm izskatītos kiplākas kleitas vai svārki. svārki ir vienkārši lieliski, tas tak nekas ka nesanāca kā gribējās.

Daiga teica...

Galvenais, ka māka rokā! Un man dikti patīk, kā gaišā apakšmaliņa atsvaidzina brūngano tonīti ;) Skaisti - kupli un gaisīgi sanāca :)
Krāsas ļoti patīk! Es ar' baudu laiku - krāsu toņus un dizaina formas ķeru pēc savas vēlmes :D

Klēra teica...

Inese, man šķiet ka to defektu pataisīt par efektu ir diezgan vienkārši. Ja tev ir vēl tas atlasīgais audums, uzliec virsū vienu saules griezumu un būs svarki ar glauniem apakšvārkiem.

IB teica...

:) par svārkiem laikam diezgan runāts, tāpēc es iestarpināšu, ka arī tilla puķe ir lieliska!!!

Inese teica...

Paldies, Spaariit, mana meitiņa pagaidām neizrāda ne mazāko tieksmi pucēties pa māju (kā jau minēju, kaut ko piemērīt, lai apskatītos, kā izskatās, vispār nav pierunājama: bēg prom, raud, spārdās...), tā ka šādi pasākumi varbūt būs aktuāli vēlāk...
Jā, Daiga, krāsas jau pie pirkšanas tika saplānotais, lai būtu gaisīga, gaiša apakšmaliņa :) Par tām krāsām un dizainiem meitas mums pēc tam pie fotoalbumiem izteiks viedokli :D
Diemžēl, Klēra, oranžo nopirku sev neraksturīgi pavisam nelielu gabaliņu, jo domāts bija tikai t.s. teilītim. Tā jau man bija pirmā doma, ka tillam pa virsu jāliek kupli svārciņi, bet nu nav tā auduma...
Juta - paldies, man tā puķīte ar dikti patīk (kādreiz jāatrod laiciņš paeksperimentēt ar kādām variācijām, ko vēl no tilla var saveidot...)

P.S. Šodien svārciņus jau izārdīju, lai Dies' dod un iedvesma nepāriet pie pāršūšanas plāna :D

Klēra teica...

Inese, lai veicas ar uzlabošanas darbiem!

Plūmīte teica...

Neskatoties uz neko, svārki paši par sevi ir ļoti skaisti - smuki salocīti un nofotografēti tie izskatās super!

Inga teica...

:))) Kādreiz ar meitiņu pārlūkojot bildes, vai varbūt Tavu blogu, atcerēsies šos savus pirmos svārciņus ar smaidu. Jo patiesībā svārciņi izskatās jauki! :))) Un baltais zieds ir gluži kā īsts uzziedējis! :)))

Inese teica...

Paldies, Klēra - Tav novēlējums jau nostrādājis :)
Paldies, Plūmīt un Inga - uz fočēšanas brīdi jau var salikt tā, lai izskatās smuki :)))