Lapas

svētdiena, 2012. gada 6. maijs

DK "Leļļu mājiņa" III

Nu jau labu laiku esmu aizspēlējusies un makan aizrāvusies ar Leļļu mājiņas darināšanu, beidzot iestājies tāds nesaprotams miers - it kā laikam viss, kas bija plānots, pa lielam ir gatavs :)


Slēdzam iekšā mūziku un laipni lūgti mūsu peļu ģimenes jaunajā, pieticīgajā miteklī uz sāls maizi :)))




Šoreiz biju neuzmanīga un kļūdījos ar III posma uzdevumu - kaut kā sākotnēji bija prātā iesēdies, ka III posms ir mēbeļdarbi un ar tiem tad arī nodarbojos. Beigās attapos, ka darāmi pavisam citi uzlabošanas un špahteļdarbi - tā nu sanāca visu darīt vienlaicīgi, un ar III posmu mans pasākums ir noslēdzies :)

Mans Grand Finale :D


Laipni lūgti, noslaukam kājeles :)
Lai arī vienubrīd jau sakreņķējos, ka īsti nekādu attīstošo elementu manai mājiņai nesanāk, tomēr labi padomājot nav tik traki, var arī te izpausties...


Šie ir noņemamie, uzliekamie, kustināmie un rotaļās iesaistāmie elementi, kas tapa papildus mājiņai: mēbelītes, aksesuāri, ziedi...


Pirmā porcija


Jumtiņam piešuvu klipsīti, citādi tas vērās vaļā.
Brīvai sienai piešuvu aptamborētu caurspīdīgo materiālu, kas izmantots arī logiem - ārējā sāna mala atstāta vaļā - tur varēs mainīt gleznas, kad meitiņa pati sazīmēs lielo mākslu :) Pašlaik ir tikai zieda reprodukcija :)
No metāla stieples savirpināju visādus stiprināmos un dekorelementus - aizkaru stangu turamos, zvaniņa āķi, lampas āķi :)
Lampa ir noņemama ar domu, ka interjeru kādreiz varbūt gribēsies nomainīt :)


Aizkari - ir gan dienas caurspīdīgie, gan nakts biezie aizkariņi - noņemami un uzliekami atsevišķi, tā ka var brīvi miksēt. Te vēl nav līdz galam nostrādātas aizkaru stangas - pirmkārt, ar asiem galiem, otrkārt, meitiņai dikti patīk tos noslidināt nost no kociņa, bet ar atpakaļmaukšanu man iet pagrūti :) Tā kā vēl īsti nesaprotu, kā pareizāk un lietderīgāk galus nostiprināt, ieturu pauzīti, gaidu mūzu


Mājas ārsienai jau bija piešūtas podziņas, bet nekādi nespēju izdomāt, ko tad īsti pie tām piekabināt - tā trīs sānu podziņas palika neizmantotas, bet apaļai podziņai pielietojumu atradu ar zieda uzmaukšanu. Ziediņam katra puse citā krāsiņā - ar agresīvāku noskaņojumu var izvēlēties tumši sarkano pusīti, ar romantiski mierīgu - maigi rozā :)


No Daigas ļoti iepatikās puķu kastes ideja. Puķu kastes, protams, man bija plānotas tāpat - tikai nemaināmās, ar piešūtām puķēm. Tomēr izmantoju izdevību arī šo izveidot kā maināmu dekorāciju. Pati "kaste" veidota no MacDonalds tējas maisāmiem kociņiem (tos regulāri iebāžu somā ar domu, ka noderēs, bet kad vajadzēja, tad tikai divus vien atradu - tā otrs logs vēl bez puķu kastes palika :D, šī ēstuve mums ir reti apmeklējamā, tā ka nāksies paciesties, līdz tikšu pie nākamiem kociņiem, vai arī atradīšu saslēptos...)


Mēbeles
Pirmo gatavoju kumodi no sērkociņkastītēm. Jau labu laiku tādu gribēju uzmeistarot, bet īsti nebija pielietojuma un vajadzības. Nu radās i pielietojums, i vajadzība, un ir gatava!


Te tā jau iestiepta peļuku mājā :)


Otra mēbele, kuru noteikti vajadzēja, bija dīvāniņš.
Apskatot vairākas internetā pieejamās versijas, tapa mana individuālā variācija no pieejamiem materiāliem. Nu, protams, izmantoju iespēju arī izšūt :)


Elsdami, pūsdami peļu krāvēji iestiepa dīvānu mājā :)


Mājīgumam vēl tamborēts tepiķītis un peļuki var sākt jaunu, skaistu dzīvi savā jaunajā mājā :)


Mūsu peļu saime ir īpaša - tiem ir savi mājdzīvnieki: suns un kaķis :)
Kaķi pat ir divi. Arī otrs suņuks drīz būs klāt (bildītē jau redzams, kāds tas būs). Kaķītim, kas gulšņā pa iekštelpām, ir savs groziņš, kur čučēt - gadījumam, ja dīvāns aizņemts :))) Suņuks pieticīgi uz tepiķīša var atgulties...
Mazais kaķītis (tas kurš groziņā) ir atceļojis no Polijas - tai braucienā meitiņa bija līdz punčukā, tā nu nolēmu, ka jāatdod viņai šis minka, nu dikti labi tas iederas peļu ģimenē. Baltais suņuks ir mans bijušais atslēgpiekariņš - pat bail domāt, cik tam gadu (šķiet, suņi tik ilgi nedzīvo :D)


Paņemot klāt vēl mājās atrodamās sīklietiņas, varam sākt rotaļāties :)


Te nu ir viena laimīga, saticīga peļu saime!


Lai pierādītu, ka ne tikai es spēlējos ar šo mājiņu, te ir mana mīlulīte. Ieraugot fotosesiju jau pa gabalu bija dzirdams: "Es arī, es arī gribu spēlēties!" Tā nu fotosesija bija beigusies, bet manai Pelītei un viņas peļu ģimenei viss tikai sākas :)))


Mīļš paldies Daigai par uzņēmību šo projektu uzsākt un novadīt - esmu neizsakāmi priecīga, ka nu mājiņa ir gatava un mans divu gadu parādiņš meitiņai izpildīts :)

Lielais puika noelsās: "Euuuu, es arī gribu tādu māju..." 
Es saku: "Bet tā ir meiteņu māja, tāda dikti rozā!" 
Viņš: "Es gribu garāžu!" 
A es, spārnos par paveikto, ņēmu un apsolīju vasaras brīvlaikā viņam tādu pagatavot :)
Gala beigās, mums, meitenēm, tak vienmēr vajadzīga garāža, kur visādus hlamus glabāt :D

23 komentāri:

ceita teica...

Cik skaisti!!! Ļoti, ļoti skaists galarezultāts!

Sandra Spu teica...

Ak, kāds skaistums! Man ar bij padomā kāda mēbele, bet ciemi brauca ātrāk ciemos un nepaspēju. Ko tu darināji iekšā tam dievīgi skaistajam dīvānam? Un tavas rozes vienmēr ir topā....

dace teica...

Jā, nu ja kādam ir talants tad viņam ir talants!!!

Inese teica...

:))) Paldies, es ir lepns par padarīto :)))
Sandra - dīvāna sēžamdaļā ir tukšs košļājamo gumiju plastmasas trauciņš (tāds kā te: http://www.confitelia.com/Chewing-gum-mentos-gum-wintergreen-mint-plastic-box) apņemts ar sintapona slānīti, atzveltne ir no biezā kartona, pufīgumam arī nedaudz sintapons

Elīna teica...

cik skaisti!!!! Un kumodei, uzmetot tikai aci, domāju, ka tā ir gatava no plastmasas. Kad sāku lasīt, ka paštaisīta, no brīnumiem mute pavērās!!! Man ļoti, ļoti patīk!!!

Inese teica...

Elīn, kumodīte top pavisam vienkārši (protams, ka laiciņu tas prasa, bet tas nav nekas sarežģīts). Pirmo reizi to redzēju te: http://altered-art.blogspot.com/2011/03/2.html, bet savējo jau taisīju pēc līdzības ar šo: http://best-hand-made.net/post198435039/

Ilze teica...

Nu trakoti smuka un rožaina tā peļuku mājiņa..

Unknown teica...

Gosh cik skaista māja... Es pati sev tādu gribētu...

Bet runājot par garāžām... man nu nekādi nesanāk tur savus hlamus uzglabāt, pat dārzam domātos hlamus ne, vīrs mani vienmēr kaut kā izdzīvo no turienes ārā... man savus hlamus jāstiepj bēniņoss...

Inese teica...

Aggie - gan mēs ar Peļuku brāli pierunāsim - tā teikt: divas pret vienu, tas ir nopietns pārspēks :)))
A par māju runājot - es arī neatteiktos tādā padzīvot :)

Irēna teica...

Ak, cik burvīga māja!! es ar labprāt paspēlētos ar tādu:)

Unknown teica...

Ļoti skaista, grezna, romantiska, puķaina mājiņa! Ļoti patīk!!!

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Esmu sajūsmā!Jau sen sen kāroju savai meitiņai(un arī sev) šādu mājiņu uzšūt!Tagad man āķis pavisam lūpā!Steigšu pārlūkot savus krājumus -vai būvei tur kas piemērots atrodams...
Lai izdodās arī tapt super feinai puišu garažiņai!!!

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Ak,jā aizmirsu vēl par mēbelītēm -tās ir tiki sievišķīgi glamūrīgas!
Klusītēm vēlējos lūgt -vai varētu padalīties ar mēbelīšu tapšanas procesu -kaut tikai aptuveni:)

Anda teica...

wow! Tik skaista māja! Un tik.. īsta, ar visādām svarīgām detaļām. :)

Sixspārne teica...

Skaista peļu māja! Laikam jau šīs pelītes ļoti dižciltīgas, ka tik skaistu mājokli pelnījušas. :)
Visi sīkumiņi nostrādāti vienkārši perfekti. Skaisti! :)

Inese teica...

Paldies, mīļās :)
Inese - kumodītei linkus jau ieliku tepat komentāros augstāk, bet dīvāniņam skatījos šos: http://igrushki-svoimi-rukami.ru/index.php/mebel-dlya-kukol/mebel-dlya-kukol-svoimi-rukami-delaem-kreslo/ un http://best-hand-made.net/post210859728/ - tā kā man atradās tas plastmasas košļenīšu trauciņš, tad atzveltnīti uzzīmēju uz tā izmēriem, bet darināšanas principi jau tiem krēsliem līdzīgi :)
Anda un Sixspārnīt - sīkumiņi ir mana vājība, ap tiem noņemos ilgāku laiku, nekā pie pamatdarbiņa :)))

Daiga teica...

Esmu stāvā sajūsmā, cik skaisti!!!!!!
Detaļiņas tik atstrādātas, smuka puķu kaste, lukturītis un lustriņa tiiik vilinoši saveidotas (jāliek aiz auss :D), tik frišs dīvāniņš, par kumodi vispār trūkst vārdu... un visa saime kopskatā - ģimeniskā atmosfērā!

ps: glaunajiem (lieliska ideja!) aizkariem stangu galus varētu nobeigt, piemēram, ar auskaru bloķētajiem, kas ir no silikona vai līdzīgas masas, pieķerot ar momentlīmi mazliet. Vai arī var kādas pērlītes uzvilkt un pielīmēt, ja mazajai lēdijai nav tendences pacīnīties un nodabūt nost tādas detaļiņas ;)

Mājiņa apburoša un veiksmīgi viss paveikts ātrāk!

Inese teica...

Paldies, Daiga :) - man vēl neticās, ka viss patiešām pabeigts... Te gan laikam līdzīgi kā Rīgai - nekad nebūs gatavs :)
Ar to nostiprināšanu - negribējās līmēt, jo tad būs jālauž, ja sašmucēs un būs jāmazgā - no otras puses, nav jau liela bēda, vēl milzu paka ar tādiem kociņiem palika :))) Un vēl kas - ja abas stangas ir vienlaicīgi uzliktas, tās ir viena otrai blakus - ja būs kādas bumbas galos, faktiski tikai pa vienai stangai varēs likt... Vobšim - zavisla es uz šo jautājienu :)

Daiga teica...

ja nu vēl var uzlikt apspaides pērlīti, aizķerot mazliet no aizkariņa un iespiežot pie kociņa klāt, tā tik mazu pauguriņu radīs uz kociņa.

es šāda tipa domāju
http://www.afbeads.lv/lv/shop?page=shop.browse&category_id=102

Ineta teica...

Trūkst vārdu, lai aprakstītu savu sajūsmu...Fantastiski!!!

Īva teica...

Burrrvīga!!!

Elena Volchkova teica...

Ой как я завидую ребенку! Я бы в детстве все свои сокровища за такой домик отдала ;) Столько деталек! такая работа... у меня эмоций в сотню раз больше, чем слов - сложно выразить..

Inese teica...

Скажу по секрету, я и сама играюсь с этим домиком, пока дочка разрешает :)))